Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-14-16, 07:01 AM   #301
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
中FANG,仲係未中6星,16號ALL IN石先,不過其實得2千,呢隻GAME太難儲石,同埋我1開波成日亂咁用D石晒晒
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 07:18 AM   #302
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
如果有奶挻姊而又有雷魔隊
我係幾推薦換埋天鳴万雷
無用天鳴chain最後一hit打15萬
有用天鳴打18萬,而且係全體
實用性其實比攻略所講要高

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 09:09 AM   #303
ShinDou

原來打到咁多,我用fd奶挺次次天鳴都係最尾果場1開波出因為見佢減50%雷耐,好似唔見扣咁多,所以多數用番絕影

通常最尾果場第1turn扣到4分3左右血,2turn kill,頭3場就1turn

不過好似好少人換天鳴
舊 03-15-16, 05:26 PM   #304
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: ShinDou 查看文章
原來打到咁多,我用fd奶挺次次天鳴都係最尾果場1開波出因為見佢減50%雷耐,好似唔見扣咁多,所以多數用番絕影

通常最尾果場第1turn扣到4分3左右血,2turn kill,頭3場就1turn

不過好似好少人換天鳴
天雷當然扣唔到咁多……
係佢個減雷防令其他人chain多咗
變相拉高全體damage
以最尾嗰場為例
無用天雷要2 turn
用咗就可以1 turn

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 03-15-16, 07:51 PM   #305
ShinDou

我未捉到中高級雷個CHAIN時間,次次都係3CHAIN就斷,所以扣好少,反而上次FFT玩冰CHAIN就好易5CHAIN
舊 03-16-16, 07:02 AM   #306
ShinDou

都係冇6星,中TERA,之後又俾多2隻FANG我,想我玩FANG軍團﹖

將萬3齒車換晒魔力,ATTACKER算

此篇文章於 03-16-16 07:11 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-17-16, 01:38 AM   #307
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
如果抽唔到FFXIII D人...其實今次個Event冇咩意思.......

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 09:02 AM   #308
ShinDou

都有少少既,量產魔力,防10%

Auto brave果個力戒用黎打經驗升人
舊 03-21-16, 09:11 PM   #309
ShinDou

終於屈死雙頭龍

80 TINA, 25 FFT女聖騎, 80 FF5主角, 80 SHARON(最強盾ROYAL GUARD果隻), 80女神,搭左隻543攻奶挺

開頭3TURN淨普攻,隻盾挑撥完擋,女神同TINA補血

第4TURN FF5主角夠LB氣,出招分俾女聖騎出不動無明劍,隻大佬中左3 TURN STOP

之後3 TURN內全部攻擊秒埋果1半血

而家SHARON 375防 3869HP
舊 03-22-16, 04:06 PM   #310
ShinDou

Ff4 3隻舊人覺醒解禁,主角上到6星,龍騎,召喚上到5星,3隻之前都抽到,終於有6星人,黎緊要打多d 6星料,應該之後會狂出舊人6星解禁,出完就到出ff7,8,10人啦
舊 03-24-16, 09:04 PM   #311
ShinDou

巨人覺醒級超難,第1次用物理TEAM打唔夠打,用番魔TEAM過左,打1次夠了,為左呢個10%TRUST莫古燒晒我5條尾

FF4 3隻舊人新覺醒都勁左好多,以前D勁人俾人爬晒頭

主角75%幫人擋招受傷半減,仲有全體大回,又4千幾血,防應該上到400幾,之前隻盾角都係得50%又唔識回

龍騎430%JUMP,同類既FANG雖然都勁但係勁在物攻有300幾,不過佢JUMP招唔勁得280%

召喚有隕石全體250%魔防25%無視,小丑應該會唔見晒,LYDIA又易中

此篇文章於 03-24-16 10:06 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-25-16, 12:49 AM   #312
傑少
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
巨人覺醒打唔掂,上網睇D人又話要帶全降,又要話要帶魔防,又話要帶火防,又話要帶激勵集中防麻,乜都俾佢地講哂,........其實到底要帶D乜.....
傑少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-16, 04:49 AM   #313
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: 傑少 查看文章
巨人覺醒打唔掂,上網睇D人又話要帶全降,又要話要帶魔防,又話要帶火防,又話要帶激勵集中防麻,乜都俾佢地講哂,........其實到底要帶D乜.....
你死響邊隻手上先?

四天王第一隻用復活秒,第二三隻全力chain 冰,第三隻要帶dispel, 第四隻回住打

舊 03-25-16, 09:12 AM   #314
ShinDou

我贏果次個魔TEAM係

比比,KUJA,TINA,CHARLOTTE,女神,搭奶挺

裝備加攻優先,之後裝加精神,女神要裝防麻,CHARLOTTE谷HP同防,平時冇特別野做就擋

5隻大佬都唔食FULL BREAK不過會食WEAK,WEAK左打痛好多

第1隻TINA復活秒

第2隻1開波女神1定要用全體全屬耐+50%果招,唔係好易俾佢招全體火扣幾千秒左,冇女神可能要用綠魔或整火耐ABILITY代

之後都係上狀態再冰CHAIN打

第3隻同第2隻打法差唔多,冰CHAIN,係伸頭出黎果陣要用DISPELL解佢上既狀態,唔係又會俾人秒晒

第4隻都係咁打,係多左狀態攻擊,有女神係度爭好遠,呢隻用雷CHAIN,有奶挺絕影好易秒

第5隻都係差唔多,都係雷CHAIN,不過佢第1TURN1定會出麻攻擊,同埋半血度開始識1下即死幾個,攻擊次數又多,好屈機,俾佢屈晒D尾

基本上復活人同盾都係必須咁濟,女神最好都有啦,之後要搭奶挺先可以秒快D

此篇文章於 03-25-16 09:14 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-25-16, 09:38 AM   #315
ShinDou

個夢幻迷宮幾正,就算勁衰運第1度門揀錯左,都有3萬5EXP,好彩行多幾層好多素材拎
舊 03-25-16, 11:40 AM   #316
ShinDou

中左PICK UP果隻FF4 忍者,廢到完全唔想升,冇2刀流,D招竟然係計魔攻,點用

UPDATE果陣唔知係咪有問題,成日彈GAME,而家仲有D舊角GRAPHIC爆晒,1入去又再彈GAME,好煩

隻女神唔見埋

有冇人又中BUG﹖

此篇文章於 03-25-16 12:04 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-26-16, 02:50 PM   #317
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: ShinDou 查看文章
中左PICK UP果隻FF4 忍者,廢到完全唔想升,冇2刀流,D招竟然係計魔攻,點用

UPDATE果陣唔知係咪有問題,成日彈GAME,而家仲有D舊角GRAPHIC爆晒,1入去又再彈GAME,好煩

隻女神唔見埋

有冇人又中BUG﹖
放心,我都係咁

舊 03-26-16, 03:03 PM   #318
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
呢幾日抽角都彈GAME, 衰多手覺醒左隻黑晒既角色, 一開GAME即彈
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 03:13 PM   #319
ShinDou

原來咁多人都中,我以為得我中

我1開波抽中隻4星即彈,之後係咁重裝終於見得番佢,原來係FF4忍者,但隻女神就俾人食左

今次好多人中招,唔知會唔會派多D石/飛

而家我黑晒既係金錢龜,TRUST+10%果隻,必殺+100果隻,仲有TERRA BATTLE用電果隻
舊 03-26-16, 07:12 PM   #320
ShinDou

原來隻FF4忍者超必係 40% RANDOM上3種狀態異常,咁都升得過,因為我冇EXDEATH,可能遲D有大佬要靠呢D招打

FF4性騎由LV1上左80了,但唔夠料升6星,仲爭13密書2封神珠,唔知31號EVENT完前拎唔拎得晒

此篇文章於 03-26-16 08:16 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-27-16, 08:49 PM   #321
ShinDou

LYDIA5星左超勁,招METEOR打鬥雞場中級S5卒全體扣3萬

我363魔力,最衰我D集中人黑晒出唔到,試唔到集中左扣幾多

不過如果係照加40%應該扣到4萬幾,50MP1次,本身佢又識吸MP,遲D屈埋TRUST MASTER 魔力30%UP同連續魔就正,不過唔知要打幾耐先TRUST MASTER

岩岩見FD掛拉冇沙425魔力,開黎睇下佢有2個魔力30%同連續魔,仲有魔力+35袍,唔知點解可以咁快咁多隻TRUST MASTER,唔通狂課金合左20隻﹖

佢招ULTIMA扣6萬

此篇文章於 03-27-16 08:57 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-27-16, 11:31 PM   #322
GP03D

做咩都彈GAME....真係火.....剩係REINSTALL都好多次...

講開個EVENT,真係全RANDOM?我見好多人話有2條路可以TRACK....
如果全RANDOM唔知要玩幾多次先升到6星...

隻龍騎上左5星都好勁....有3百幾攻....之前我搞嚟搞去FF5主角先300攻到....

此篇文章於 03-27-16 11:35 PM 被 GP03D 編輯。
舊 03-27-16, 11:44 PM   #323
ShinDou

但我睇2個網都唔見有人話彈GAME,仲以為得我地彈

應該RANDOM,除左第6版行左邊1定出3隻細仙人掌跌STAR QUARTZ

不過見人玩到揀錯路就出TITLE再即刻熄APP,再開番就由START行過,我唔敢用呢招,驚俾人BAN,平時D戰鬥SL都好D,今次呢個EVENT有心機係可以屈到場場行晒,有人話屈左200粒STAR QUARTZ

我淨係入過去10次拎左30粒換左個COUNTER俾隻盾用

龍騎同FANG好似1樣攻,都係全角色(包括6星)第6高物攻,我會用FANG因為之前量產左成堆ATTACKER
舊 03-28-16, 11:16 AM   #324
ShinDou

600萬DOWNLOAD送左幾張飛ALLIN晒,終於中6星人FFT主角拉冇沙,又多2隻忍者,不過今次EVENT我應該都唔夠料升6星,要等下次

不過拉冇沙裝唔到杖,真係要好多魔力UP先會大力,平民都係升FF4性騎用黎幫人擋下好過,應該用埋裝上到7,8千HP

此篇文章於 03-28-16 11:43 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-28-16, 02:04 PM   #325
GP03D

ALLIN全3星....
3個忍者加3隻上唔到5星既人...正

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 02:22 PM

手機版 | APP版