Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-27-16, 08:35 AM   #276
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
打FFT用魔法好過用物理角,物理好少人有全體屬性技,就算有全體無屬技又要裝把屬性劍減左好多攻,我條TEAM出左2隻4星法師打,另外仲有隻升緊既博士得3星

比比W黑魔好好用,不過要谷爆佢魔力先得
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-16, 01:38 PM   #277
傑少
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
個S/L大法其實係點用?完全唔明
傑少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-16, 02:08 PM   #278
ShinDou

我試過幾次GAME OVER之後禁GIVE UP,未轉畫面之前禁手機既HOME制再強制熄APP,之後開番就RESET左由果場既第1戰重新開始唔扣體,唔知係咪就係呢個
舊 02-27-16, 02:08 PM   #279
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 傑少 查看文章
個S/L大法其實係點用?完全唔明
戰鬥未全滅時,把遊戲關閉再開 會RESET番轉頭
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-16, 10:16 PM   #280
傑少
Crazy Gamer

成功試到S/L大法,仲有野唔明,魔法合擊果度係咪一定要同属性先得?
舊 02-27-16, 10:25 PM   #281
ShinDou

1定要同屬先會ELEMENTAL CHAIN,所以通常全部用晒同1個屬性,ELEMENTAL CHAIN乘1.3倍,CHAIN愈高倍率愈高,我除左第1下冇5位數DAM之外之後幾下都有5位數,如果FD夠勁有3百幾魔力,試過爆出5萬幾,我自己D人就最盡2萬幾1下
舊 02-27-16, 10:41 PM   #282
okabe

註冊日期: Aug 2002
單一屬之外,火同冰比較推,用雷唔係好合適因為其中某關有抗雷....
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 05:36 PM   #283
ShinDou

打夠4100聖石整劍同盾,抽唔到6星角,收工了,打下主線先
舊 03-03-16, 09:28 AM   #284
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
今日終於用過我朋友隻六星LV100奶挻姊
我只能講……我知錯了,我應該用晒所有鑽去打碎片上六星
真係勁到痴X晒線離X晒譜完全無厘頭犯規嘅地步

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-16, 04:35 PM   #285
superworm12
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDLEO_JUDAS
引用:
作者: daihamlop 查看文章
今日終於用過我朋友隻六星LV100奶挻姊
我只能講……我知錯了,我應該用晒所有鑽去打碎片上六星
真係勁到痴X晒線離X晒譜完全無厘頭犯規嘅地步
普通玩家中左=有一隻半重課角色

100LV 479物攻 奶挻

求友ID:682 365 213
superworm12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-16, 04:53 PM   #286
ShinDou

裝埋龍槍用4連打可能秒到雙頭龍,我好似得1隻fd奶挺上到6星,不過呢次event add到好多小丑同奶挺
舊 03-03-16, 11:58 PM   #287
傑少
Crazy Gamer

我FD LIST有人隻奶挻裝備左雙魔法技能,全斬可以出兩次,過幾日等我衝埋上LV100應該可以秒妖花
舊 03-04-16, 07:10 AM   #288
ShinDou

奶挺本身LV100有2刀流,所以可以斬兩次

妖花我就正攻法打,雙頭龍就真係打唔掂,諗緊刷TRUST MASTER拎連續魔,魔力+30%果D去打
舊 03-04-16, 07:39 PM   #289
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: ShinDou 查看文章
奶挺本身LV100有2刀流,所以可以斬兩次

妖花我就正攻法打,雙頭龍就真係打唔掂,諗緊刷TRUST MASTER拎連續魔,魔力+30%果D去打
雙頭龍係唔可以用魔法打㗎
你一用魔法攻擊,佢會發動滅團攻擊模式
就算唔用魔法,佢每四個round都會用一次
所以你一係用絕對武力壓倒佢
一係頭三round加爆物魔防,第四round全員防禦
先可以避免全滅

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 03-04-16, 08:23 PM   #290
ShinDou

我係諗住屈勁D人再搭D勁小丑睇下可唔可以秒到

試過用物理打,不過我好少物理人,又冇物理勁裝,唔夠力打

我已經用左2個壁役,復活就得TINA,女神用全體加物魔攻防,主攻得FF5主角但之前冇打到龍槍冇DRAGON KILLER所以用4連打都好細力,再搭隻FD

呢排唔知咩事隻隻GAME都狂出EVENT,真係有D打唔切,3月7又出FF13 EVENT,不過今次時間好似多過上次FFT,希望今次抽到
舊 03-07-16, 05:23 PM   #291
zetakwok
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDANdyKTW_HK
上次 20卷 + 11連 抽甚麼都沒有,

這次 11連 終於有 ライトニング.... 外加スノウ...

太好了...
zetakwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:51 PM   #292
ShinDou

今次FF13 EVENT易過FFT好多,是但搭隻6星奶挺FD就秒左覺醒級,冇奶挺可以玩番雷/火 ELEMENTAL CHAIN秒
舊 03-08-16, 12:09 AM   #293
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
十抽兩ライトニング....說好的スノウ呢

舊 03-08-16, 12:25 AM   #294
傑少
Crazy Gamer

用免費卷10抽,黑鬼UP....金色水晶出4次全部唔關事
舊 03-11-16, 07:25 AM   #295
ShinDou

抽到黑鬼,終於有full break用唔駛靠人,不過仲未有6星人,齒輪已經8千幾就黎整到仁義
舊 03-11-16, 08:06 PM   #296
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

其實佢條頸鏈個技能auto break有咩效果?
有無人知?

舊 03-11-16, 08:45 PM   #297
ShinDou

豪傑のタリスマン

アビリティ・追加効果
オートブレイブ
戦闘中、常にブレイブの効果

AUTO BRAVE,攻+20%,但冇得疊,女主,女神既加攻技都40%
舊 03-12-16, 08:32 AM   #298
ShinDou

原來仁義係格鬥黎,即係唔駛整,爭D俾個網FAKE左,以為係裝飾

整4個ATTACKER之後睇下抽唔抽到6星,暫時1萬1齒車
舊 03-13-16, 07:33 PM   #299
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: ShinDou 查看文章
原來仁義係格鬥黎,即係唔駛整,爭D俾個網FAKE左,以為係裝飾

整4個ATTACKER之後睇下抽唔抽到6星,暫時1萬1齒車
Attacker效果係可以加上去嘛?
裝四個係攻同魔+40%?

舊 03-13-16, 10:07 PM   #300
ShinDou

可以架,所有ABILITY都可以疊

出奶挺前成街法師都係因為可以量產魔力+10%,裝埋支勁杖就個個都300幾魔力

壁役就量產4個防+10%谷上300防

而家FF13人都可以量產物魔攻10%

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 01:42 PM

手機版 | APP版