Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
電視遊戲討論版>槍game 問題..
seraph 12:04 PM 01-22-06
好似virtual cop, the house of the dead 個d槍game...

係咪用plasma tv 會用唔到個d "gun controller"玩??
咁lcd tv 得唔得ga??

thankss
神祕人1號 12:11 PM 01-22-06
Plasma同LCD TV用槍都玩唔到.
ac2509 07:17 PM 01-22-06
作者: 神祕人1號:
Plasma同LCD TV用槍都玩唔到.
以前就係, 但今個月之後就要改口啦!

因為o岩o岩有隻新product出o左! (估係依家多人有LCD TV, 所以至會出的...)

Link:
http://www.hkems.com/chinese/product/xbox/LCDTopGun.htm

USD29.99 (~HKD 234)都叫OK的.

另外, 在search時發現:
http://www.hkems.com/chinese/product/ps2/ps2-usb2.htm

對於我依d再無咩位擺槍o既人, 真係一大福音!
(我支SS/PS兩用槍 + 依隻o野 = SS/PS/PS2三用槍 )
啤梨王子 12:23 AM 01-23-06
作者: ac2509:

因為o岩o岩有隻新product出o左! (估係依家多人有LCD TV, 所以至會出的...)
~SKIP~
其實有個問題好耐
點解官方好似從來冇諗過呢樣野咁?(可能佢地認為冇需要?)
唔出d可以係lcd玩既槍

依家俾人賺一筆先喇
ac2509 01:43 AM 01-23-06
作者: 啤梨王子:
其實有個問題好耐

依家俾人賺一筆先喇
放心! 遲d實會有的 (即係多d人換o左部CRT做LCD/Plasma先.... ), 以前無, 主要都係市場問題....
啤梨王子 08:53 AM 01-23-06
放心! 遲d實會有的 (即係多d人換o左部CRT做LCD/Plasma先.... ), 以前無, 主要都係市場問題....
咁我都相信一定會
咪遲d會冇槍game玩
boss 08:36 AM 01-23-06
作者: 啤梨王子:
其實有個問題好耐

依家俾人賺一筆先喇
可能因為少槍game
Metal Gear NT 08:43 AM 01-23-06
原來有呢o的新product~
咪好似Rev有個sensor o既原理咁
seraph 01:30 PM 01-26-06

Link:
http://www.hkems.com/chinese/product/xbox/LCDTopGun.htm

USD29.99 (~HKD 234)都叫OK的.

另外, 在search時發現:
http://www.hkems.com/chinese/product/ps2/ps2-usb2.htm

對於我依d再無咩位擺槍o既人, 真係一大福音!
(我支SS/PS兩用槍 + 依隻o野 = SS/PS/PS2三用槍 )
THANKS for ur info.!!

有冇人用過ar???

掂唔掂的..??
ac2509 02:30 AM 01-27-06
作者: seraph:
THANKS for ur info.!!

有冇人用過ar???

掂唔掂的..??
其實枝鎗我早就買o左 (因為市面真係唔太見有同類產品賣...), 但係無奈年尾有好多o野要處理, 所以我到依家都未有時間試住...

或者新年有時間時, 我試完o左, 先再出post啦!

BTW, 枝鎗support PC/XBOX/PS2的, 所以真係幾正!
真!DC 05:00 PM 01-23-06
唔好意思, 好奇問下,
其實d槍controller係咩原理, 點解LCD/Plasma玩唔倒?
爸爸 10:05 AM 01-24-06
光線槍原理係crt mon 的hz
即係掃到你射中o個格o既時間去計算出o黎
ac2509 02:23 AM 01-25-06
作者: 爸爸:
光線槍原理係crt mon 的hz
即係掃到你射中o個格o既時間去計算出o黎
又或者咁講啦, CRT個畫面係用Scanline方式, 而Plasma/LCD TV唔係, 只係Refresh!

所以就係依個差別造成一個得, 一個唔得.

至於個詳情原理同運作方式(以我所知道, 有兩種不同o既判定方法的), 可自己網上再search一search.

返回主題版面