Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-21, 03:51 PM   #26
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: mrk 查看文章
香港出左海報3.24上映!(千其唔好又搞戲院!)
呢套一定要睇IMAX版!
琴日諗著去MOKO到訂IMAX版飛,
去到先發覺原來UA收皮後,
唔係間間UA IMAX戲院都有其他電影公司願意接手!
(暫時只有iSQUARE IMAX先有電影公司接手,
計埋元朗YOMO個間,全港一下子好似淨番得2間IMAX戲院!)

PS:不過新接手後,暫時睇呢IMAX飛都冇以前咁貴啦!
(由其係疫情前,D MARVEL電影一集比一集貴,
希望呢緊黑姐IMAX版冇買咁貴啦!)

PS2:睇iSQUARE IMAX戲,最討厭係等個死人電梯勁耐,
唔知依家少左自由行後,情況有冇改善到呢??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 03-20-21 03:55 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-21, 12:09 AM   #27
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: mrk 查看文章
琴日諗著去MOKO到訂IMAX版飛,
去到先發覺原來UA收皮後,
唔係間間UA IMAX戲院都有其他電影公司願意接手!
(暫時只有iSQUARE IMAX先有電影公司接手,
計埋元朗YOMO個間,全港一下子好似淨番得2間IMAX戲院!)

PS:不過新接手後,暫時睇呢IMAX飛都冇以前咁貴啦!
(由其係疫情前,D MARVEL電影一集比一集貴,
希望呢緊黑姐IMAX版冇買咁貴啦!)

PS2:睇iSQUARE IMAX戲,最討厭係等個死人電梯勁耐,
唔知依家少左自由行後,情況有冇改善到呢??
你尐消息都幾落後喎
UA好耐之前已經放棄iSquare,轉去K11了!那邊還是用最靚的畫面的laser IMAX加12聲道音響。
現在UA執咗,由MCL接手了K11。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 12:29 PM   #28
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看完了,打戲一定是系列最長,但故事仍然哈哈,除了金剛粉絲團比較好其他人都一言難盡(某人的兒子你其實只是掛名吧)感覺上真是cut了不少情節。。。。。

不過要說是機械哥斯拉應是表現最威的一次了

比較上還是喜歡怪獸之王,雖然故事差但怪獸表現的深刻印像強很多

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 03-24-21 07:23 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 12:54 PM   #29
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
唔錯

早午晚乜時點都有戰鬥哩點幾好

無彩蛋出字幕可以走

此篇文章於 03-24-21 12:59 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 02:20 PM   #30
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
iSquare12:35場
為咗聾啞蘿莉,KingKong已經曉手語

把斧頭係KingKong祖先喺地底空洞屋企留畀佢嘅遺物

Last boss機哥(畀三頭龍個斷頭上身)畀King Kong劈到變人棍再扯甩個頭KO,哥斯拉同KingKong都冇死

冇彩蛋,出staff roll走得

唔錯,打戲夠哂多,個人畀88分

此篇文章於 03-24-21 04:24 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 03:05 PM   #31
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
[QUOTE=鐵之侍;11699749]看完了,打戲一定是系列最長,但故事仍然哈哈,除了金剛粉絲團比較好其他人都一言難盡(某人的兒子你其實只是掛名吧)感覺上真是cut了不少情節。。。。。

何苦要劇透呢...唔小心睇左段留言 樂情大減 比d公德心

此篇文章於 03-24-21 03:17 PM 被 JoJo 編輯。
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 03:05 PM   #32
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
上次kom比人說太fans向, 今次大眾向返
戰鬥鋪排同畫面真係幾好, 值得睇IMAX

個人都係鐘意上集kom畫面同bgm演出

引用:
作者: JoJo 查看文章

何苦要劇透呢...唔小心睇左段留言 樂情大減 比d公德心
雖然有留意消息既一早就知, 但此終係未公開情報

更樣被透都幾無奈...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 03-24-21 03:32 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 03:37 PM   #33
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
所以你明點解我揀頭場黎睇啦

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 07:48 PM   #34
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
已反白了,我以為我說的很多人都應知道,sorry

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 10:02 PM   #35
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
看完了,打戲一定是系列最長,但故事仍然哈哈,除了金剛粉絲團比較好其他人都一言難盡(某人的兒子你其實只是掛名吧)感覺上真是cut了不少情節。。。。。

不過要說是機械哥斯拉應是表現最威的一次了

比較上還是喜歡怪獸之王,雖然故事差但怪獸表現的深刻印像強很多
1.今集係上次大戰3年後,XX島好似被基多拉既天氣能力搞到個島住唔到!
佢保護個班土人又死淨個小妹妹!

內有劇透
2.最後都係哥爺以2:1打嬴金鋼仔!

3.上集隻淨番個頭既基多拉借屍還魂上左機械哥斯拉身!
今集設定上真係好勁,2巨打到元氣大傷下,先出場黎補刀!
不過下場都係邪不能勝正,2巨重不打不相識添!

4.今集戲中個日本人手拎著左個大空人公仔,
係咪暗示下集打宇宙哥斯拉呢???

5.今集有一大半都係介紹個地心空洞世界觀,
D背景 同 新出場大細怪獸、生態圈、金鋼故鄉都好正!

6.戲中戲X香港真係慘! 多災多難!
內有劇透!
原來香港地底另一面係金鋼故鄉

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 03-24-21 10:13 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-21, 06:30 PM   #36
JoJo

今集好滿意 這類電影搵個理由打打打打打~收貨
舊 03-25-21, 07:29 PM   #37
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
想0劇透,千其唔好上任何新聞網站,社交網站,因為預告片都出左
成套片動作份量夠晒 場景都轉左唔少個 好有誠意,最後國產招牌大大個最深刻係呢樣
由手機版發出

此篇文章於 03-25-21 07:41 PM 被 Heaven 編輯。
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-21, 12:02 AM   #38
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完,完全係美式口味爆谷片,打打打打到傻,不過小栗旬戲份比較小了點
上集怪獸之王就重日式味多啲,今集導演冇上次果位咁係C9迷

此篇文章於 03-26-21 01:01 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-21, 11:04 AM   #39
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
雖然版規有話頭七日唔可以劇透 (要反白 / 用spoiler tag)
但以而家咁多途徑可以睇到劇透
最佳方法都係完全避開social media + 第一日就去睇
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-21, 05:18 PM   #40
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
睇完

不滿最後C奶只係援攻而唔係合體攻擊

上集留住基美拉個頭以為會幫佢重生,點知只係生物PC一件

隻基哥其實駛乜用到基美拉個頭,直接就咁搞隻出嚟然後靠能量暴走就得啦
然後下集咪可以話成功重生基美拉+機械化變機械基美拉,又可以出多集
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-21, 06:45 PM   #41
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
劇情嚟講好一般,係打鬥戲份分配幾好
我睇漏咗?
空心地球度蜘蛛機械人採集完樣本點樣傳返去總部?
隔空download就搞掂?能源嚟架喎大佬……

Apex總部講廣東話算畀面架啦

由手機版發出
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-21, 07:46 PM   #42
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Reishin 查看文章
劇情嚟講好一般,係打鬥戲份分配幾好
我睇漏咗?
空心地球度蜘蛛機械人採集完樣本點樣傳返去總部?
隔空download就搞掂?能源嚟架喎大佬……

Apex總部講廣東話算畀面架啦

由手機版發出
>>
佢要嘅應該係資料唔係本體,可能响總部複製出嚟吧
算啦哩啲位唔好駁

要駁的話請解釋下啲保安點解可以咁容易被三條蛋散入到去
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-21, 10:05 PM   #43
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
究竟係C9縮咗水,還是金鋼大隻咗?

今次隻美版機械C9應該係歷代最強!以往的日版機械C9都好廢吓!

香港境真係跟得好十足!
但係門常開被C9射爆了,點解口交部同班小粉紅仲未出聲話這套戲辱華?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-21, 11:08 PM   #44
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
香港場景大約有幾多分鐘?

舊 03-28-21, 10:58 AM   #45
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
呢套戲真係著重打多過故事, 鍾意睇打既就一流, 想話睇埋個故事就算把LA...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-21, 07:55 PM   #46
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
人類劇情簿, 片商似乎都系想引人買漫畫睇下賺多些少 (上集KOM漫畫都補左阿媽既背景故仔)

呢套唔好諗咁多啦, 趁有得入戲院睇咪入去輕鬆兩個鐘

結果睇左兩次, 一次普通院一次IMAX

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 03-28-21 07:58 PM 被 魔璃 編輯。
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-21, 10:13 PM   #47
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
講明VS都唔係打,就算文戲同打一半一半都會覺得要回水
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-21, 09:21 AM   #48
JoJo

怪獸片就梗係睇怪獸架啦 咁鐘意睇文戲推薦WW84 保證過足癮
舊 03-29-21, 11:44 AM   #49
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Heaven 查看文章
想0劇透,千其唔好上任何新聞網站,社交網站,因為預告片都出左
成套片動作份量夠晒 場景都轉左唔少個 好有誠意,最後國產招牌大大個最深刻係呢樣
由手機版發出
你以為得, 其實唔得.

有次我去youtube, 已經唔係click片睇, 而係俾條推介片個標題劇透左.

舊 03-29-21, 11:45 AM   #50
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: JoJo 查看文章
怪獸片就梗係睇怪獸架啦 咁鐘意睇文戲推薦WW84 保證過足癮
WW84唔算好睇但未到地底泥

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] GODZILLA yuhchan5 電影版 185 02-22-20 03:00 PM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
[特撮] 官方宣布哥斯拉vs King Kong (2020) wing 日本動漫畫討論版 0 10-15-15 03:40 PM
[Wii] Godzilla : Unleashed 神祕人1號 電視遊戲討論版 8 07-06-07 07:23 PM
美版Godzilla S.T.A.R.S. Neo Entertainment TREND 36 10-13-04 01:54 PM

現在的時間是 09:25 PM

手機版 | APP版