Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-02-08, 01:18 AM   #151
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
如果香港真係有無字幕版
我諗我可能會睇多次
因為套片嘅英文都算係淺
冇字幕都絕對冇問題

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-08, 01:25 AM   #152
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
係圓方睇完
感覺非常好,係近年marvel電影入面我睇得最滿意既一套
節奏明快,笑位又有,而且打得都幾好睇
最值得一讚係除左部mk-2 ironman本來個位唔太靚仔都可以比佢整到好型
同埋打起上黎幾有重量感同力量感,唔錯

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 12:49 AM   #153
wgzc
Game Master
rofl

PSN  IDJC_XD
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
唔知係唔係呢個 : Supreme Headquarters, International Espionage, Law-Enforcement Division
iron man 版本係
Strategic Homeland Intervention, Espionage Logistics Directorate.

我都係因為改左名所以未到最尾都無留意到係SHIELD

今次真係好惦
wgzc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 01:19 AM   #154
wiidesu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
係圓方睇完
感覺非常好,係近年marvel電影入面我睇得最滿意既一套
節奏明快,笑位又有,而且打得都幾好睇
最值得一讚係除左部mk-2 ironman本來個位唔太靚仔都可以比佢整到好型
同埋打起上黎幾有重量感同力量感,唔錯
o係 FW AMC 1 睇 9:40pm, o係 Star"sucks" 買左勁多野入去食,
一早估到正, 估唔到超出預期
同你感覺一樣, Iron Man 係 Marvel Heroes movies
拍得最好既一套. 搵o岩男主角, fit 晒套戲.
穿 armor 過程實在型
初時穿上 armor 係空中既 balance adjustment 拍得非常好,
佢屋企部電腦OS都夠正, 睇到我 穿手套o個一刻
其他好野都差不多比大家講晒,
明天捉 friend 睇多次

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 11:59 AM   #155
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
片尾播完字幕,有無其他野睇??
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 12:20 PM   #156
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: rienno_ccw 查看文章
有, 可以留低睇
睇完又有d 期待 出現

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 02:01 PM   #157
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
引用:
作者: rienno_ccw 查看文章
睇完你會覺得, Iron man 無可能唔出續集.
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 02:04 PM   #158
wiidesu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 泰利 查看文章
睇完你會覺得, Iron man 無可能唔出續集.
同埋無可能唔去睇

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 05:11 PM   #159
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
昨晚睇完好正
冇泠場 因為冇打鬥果時有好多笑位 所以成齣戲都好娛樂性
每個shot好型 好熱血
唔知日本仔幾時先可以拍套特攝有甘既水準
第一次去圓方睇戲 個場好正

舊 05-03-08, 05:12 PM   #160
Dev
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live GamertagPhonix Dev
嚮Megabox睇完早場.

Stark Industry個Logo好熟面口.

對比

Tony個秘書(助手, 定兼工人?)話老闆叫到都會做, 老闆玩女玩到咁, 唔會包埋o下...
最初都唔明點解十環有咁多新軍火, 原來係死商好事.
個戰略國土後勤部(?)初出時唔知道佢講乜, 不停比人串個名長最後有SHIELD呢個簡稱時, 聽到都嚇o左一跳.

打係打得好正, 但我覺得Tony o既改變有D夾硬來...

期待十環係個組織, 而唔係(只係)o個10隻介指.

此篇文章於 05-03-08 05:21 PM 被 Dev 編輯。
Dev 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-08, 12:48 AM   #161
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
我今晚響朗豪坊睇,有字幕叫人留低喎

唔知有冇人留意果個水蛇春咁長既credit?
我同班fd一路睇,一路話其實呢個credit係咪就係所謂精彩片段呢
淨係Drivers都起碼有40個+,連預備Animals果位人兄都榜上有名

另,10%出力果度唔死得都有可能
不過睇住主角飛去亞富汗,再雙腳落地即時dup停果一下,我即時反應係:副戰甲入面應該已經變左一pat肉醬
夠用坦克大砲當地對空用誇?
我發現好似有個bug, 佢試mk2果陣返家吾係"澤"爛左sofa個位架咩, 之後好似整好架, 但最尾出擊果野..
套戲總括吾錯, 只係覺得佢轉變得太快姐, 好似冇乜內心戲, 吾似batman 系列咁.....
怪吾之得佢有錢過batman啦, 賣軍火....

舊 05-04-08, 01:00 AM   #162
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
我都諗完左果個animation幾精采 最後果個只係下集預告/伏線之類
肯親口承認既HERO少有

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-08, 03:22 PM   #163
liverwan

註冊日期: Dec 2004
雖然用左好多時間去講點成為ironman,同埋劇情都係一貫英雄片咁
不過都無悶場...超讚
大笑位雖然唔多..不過主角以輕鬆幽默方法講野同演繹...睇落係好舒服..

畫面同特技真係好到無話可說..
打兩架vf果幕超好睇..又搞笑
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-08, 06:54 PM   #164
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
原著中Tony係咪都公開認左自己係ironman?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-08, 09:50 PM   #165
beerman
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
CG & Surround Sound都好正,劇情有倒叙,角色有血有肉,
冇悶場,比想像中有驚喜,
出DVD必買!

舊 05-04-08, 10:23 PM   #166
initial

3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: beerman 查看文章
CG & Surround Sound都好正,劇情有倒叙,角色有血有肉,
冇悶場,比想像中有驚喜,
出DVD必買!
我都睇o左~ 真係好唔錯, 最初睇宣傳時覺得ironman 個造型好唔掂, 但睇完就完全改觀.
主角屋企套 OS 真係正度暈, 佢d 3D 設計圖又正~

d surround 真係好近~ 梗係買 BR la~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-08, 10:24 PM   #167
Ultimate Gamer
二天

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
原著中Tony係咪都公開認左自己係ironman?
tony 係漫畫公開認自己係 ironman 都係上年 CW 既事
可能電影想同漫畫有 d 配合掛

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-08, 01:58 AM   #168
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
大家又可以留意Stan Lee幾時出現
片尾cast list見到呢一行
Himself - STAN LEE

唔知佢個樣睇緊嗰陣亦冇留意
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-08, 02:08 AM   #169
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
睇左
故事性幾好
不過打交場面少
唔夠刺激

舊 05-05-08, 10:06 AM   #170
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Rv250 查看文章
片尾cast list見到呢一行
Himself - STAN LEE

唔知佢個樣睇緊嗰陣亦冇留意
舞會入場個場

舊 05-05-08, 10:52 AM   #171
ahleung
The One
Bannnned

我都希望可以好似女主角咁, 打個 "translate" 就聽得明D日動日劇up乜
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-08, 11:42 AM   #172
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
我都希望可以好似女主角咁, 打個 "translate" 就聽得明D日動日劇up乜
佢間屋根本係外星人科技.

舊 05-05-08, 01:23 PM   #173
fxi

註冊日期: Dec 2004
既然出得Nick Fury , 似乎有意將MARVEL的英雄人物UNITED;又講到要對抗既組織"十環",下集應該會有大亂戰 , 不過今集既指環人好弱雞, 預測最後大佬又係打MANDARIN?
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-08, 01:49 PM   #174
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: fxi 查看文章
既然出得Nick Fury , 似乎有意將MARVEL的英雄人物UNITED;又講到要對抗既組織"十環",下集應該會有大亂戰 , 不過今集既指環人好弱雞, 預測最後大佬又係打MANDARIN?
marvel 的另一重要英雄---美國隊長都未有新版電影

二戰打納粹 一定好睇
再冰封60年,重出江湖,911 再打拉登

此篇文章於 05-05-08 01:51 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-08, 03:21 PM   #175
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

今日係屯門UA睇左,唔錯唔錯誤

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Iron Man 神祕人1號 電視遊戲討論版 25 05-06-08 08:22 PM
Amphibian Man nefrezx 電視遊戲討論版 1 12-25-07 12:49 AM
Man Utd 1-0 Middlesbrough steve 體育版 2 09-04-02 04:38 PM
Newcastle vs Man city steve 體育版 2 08-25-02 02:56 PM

現在的時間是 06:22 AM

手機版 | APP版