Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-21, 06:16 PM   #176
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 尼路 查看文章
紅毛真係勁得濟……
因為狂犬好單純
見到老婆咁努力當然也努力
仲有500歲光頭大師指點
唔勁都唔得

舊 03-22-21, 08:44 PM   #177
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
又要再讚動畫組嘅戰鬥節奏掌握得好好

如果佢做戰鬥番應該好好睇
引用:
作者: 十一月 查看文章
睇小說都唔覺。
睇動畫令我覺得紅毛強得過份。
紅色大蛇,初時斬唔入,但轉頭就一刀砍斷

暖男,我覺得呢個稱呼係過低評價。
佢講「即使不能洗脫一族的污名,也一定會保護魯迪他們」那一幕真係型到爆。
應該稱呼佢做型男。
要定格先睇到

第一刀係斬落紅皮度但太硬斬唔入
第二刀係斬落藍肉度
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-21, 09:00 PM   #178
RPG之鬼

引用:
作者: 野良猫 查看文章
又要再讚動畫組嘅戰鬥節奏掌握得好好

如果佢做戰鬥番應該好好睇

要定格先睇到

第一刀係斬落紅皮度但太硬斬唔入
第二刀係斬落藍肉度
看來凡是艾莉絲的攻擊都要逐格睇
由"真空"踢到依家斬蛇都要逐格睇

舊 03-23-21, 11:13 PM   #179
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
哩集體感時間好快
變左武僧SOSAD
下集係咪要等到7月

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 03:06 PM   #180
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
紅毛得12歲就已經武功高強

睇嚟佢嘅傲嬌唔係齋得個樣睇

綠髮魔出家做武僧

睇嚟要等3個月先可以再睇

Studio Bind呢個新公司第一作就已經超高製作水準,以後會多注意下佢哋。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-21, 09:57 AM   #181
十一月
Game Master

第二季延期至10月
https://mushokutensei.jp/
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-21, 11:13 PM   #182
十一月
Game Master

新PV

舊 09-20-21, 06:50 AM   #183
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-21, 12:05 AM   #184
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

木棉水管開始重溫,應該剛剛駁到二期開始,,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-03-21, 01:36 PM   #185
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

木棉版預告

10月4日起,逢週一00:00後於正版平台更新!
授權平台
VIU Hong Kong...

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-05-21, 09:04 AM   #186
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
這次不是肚肋肉
版權繪劣化

舊 10-05-21, 09:28 PM   #187
RPG之鬼

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
這次不是肚肋肉
版權繪劣化
其實三個老婆唔著都...
狂犬 = 肌肉
老師 = 排骨
希露菲 = 飛機場

舊 10-18-21, 08:45 AM   #188
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
明明只係鐘意獸尾...爺爺
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-21, 10:28 AM   #189
真!DC
Banned User
奉行我道

點解正太要脫大叔唔使
因為係性罪行嗎
由手機版發出
舊 10-18-21, 02:08 PM   #190
十一月
Game Master

引用:
作者: 真!DC 查看文章
點解正太要脫大叔唔使
因為係性罪行嗎
由手機版發出
因為正太脫了也無傷大雅,但大叔脫了就令人作嘔囉
舊 10-18-21, 03:53 PM   #191
RPG之鬼

引用:
點解正太要脫大叔唔使
因為係性罪行嗎
由手機版發出
只有連人渣都不如先脫XD
下集應該是父子篇,好戲連場囉

舊 11-01-21, 09:57 PM   #192
野良猫
肥倫

變態假面

的確冇諗過轉移災害响其他地方都發生
上集又只係講阿爺被斬,以為冒險完番去接手阿爺嘅事
結果今集咁樣超展開

唔知太太點…

妹妹好萌
舊 11-01-21, 10:23 PM   #193
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 野良猫 查看文章
的確冇諗過轉移災害响其他地方都發生
正確一點說,轉移災害的範圍很大。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-21, 07:29 AM   #194
真!DC
Banned User
奉行我道

保羅依然咁乞人憎

舊 11-02-21, 07:42 AM   #195
野良猫
肥倫

引用:
保羅依然咁乞人憎
佢應該都係掛住太太先咁
搵又搵唔到又大量人變咗奴隸
捉番嚟個肥仔明顯已經被人玩壞咗

太太咁正真係幾令人擔心
舊 11-02-21, 08:23 AM   #196
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
問題係咁大件事都無其他人講(ry
特登鋪排?

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-21, 01:47 PM   #197
RPG之鬼

小說係
1) 魯迪直接去咗獸族,所以冇去城裡的冒險者公會,因此不知道呢件事,至於艾麗絲同瑞傑路德因為被獸族襲擊 -> 講和 -> 消滅走私團,所以都沒有入城。
2) 保羅其實真係個好男人,當轉移後就以各種方式組織搜索隊(上季片頭(定片尾)有保羅讀白)
3) 由於保羅是帶領其他人(大多數是平民),所以佢遇到好多問題,人手不足,村民去向,而其中死亡消息是最多,即使救得返都好似肥仔咁,剛出場的魔法師也是被搞過所以怕男人,而曝露女是為了保護佢先咁著。
4) 因此保羅佢一直發惡夢,佢相信魯迪,但同時也擔心連魯迪都死埋,因此嗜酒,而諾倫係佢唯一依靠。
5) 魯迪見到保羅咁樣所以先嬉皮笑臉講得好輕鬆

父子篇覺得是整套故事裡最好睇的部份,雖然短但夠份量。
之後與保羅有關的劇情都十分影響到魯迪成長,所以魯迪最後是視佢為父親。

此篇文章於 11-02-21 01:49 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-21, 03:02 PM   #198
真!DC
Banned User
奉行我道

我動畫黨感覺唔倒保羅有關心路迪唔覺佢見到路迪有高興
路迪雖然係天才但都係災民冇理由期望災民去救人亦唔應該期望災民可以掌握幾多情報
艾利絲係親戚加僱主在公在私都係應該保護佢優先
由手機版發出

此篇文章於 11-02-21 03:06 PM 被 真!DC 編輯。
舊 11-02-21, 04:56 PM   #199
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
個ED 有畫到女僕同女一齊
就係無畫到媽媽 但有一格藍色睇唔清 唔敢估
我驚有人yt用一大個標題黎劇透
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-21, 05:26 PM   #200
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
我動畫黨感覺唔倒保羅有關心路迪唔覺佢見到路迪有高興
路迪雖然係天才但都係災民冇理由期望災民去救人亦唔應該期望災民可以掌握幾多情報
艾利絲係親戚加僱主在公在私都係應該保護佢優先
由手機版發出
坐係酒館果幕一開場保羅唔敢直望魯迪其實有表現到高興魯迪無死到,但又做唔到救佢行為既內疚感
直到聽到魯迪自吹冒險有幾過癮就瞬間變為嬲豬

而跟據佢常識判斷,由魔大陸返黎有幾個機會比你去冒險者公會睇留言,遍遍黎到咁遠既國家仲話唔知
係值得嬲既,呢個係佢視點

而咁唔好彩魯迪真係一過左海就完全無機會去冒險者公會直到呢一日

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
ネトゲの嫁は女の子じゃないと思った? コミカライズ決定!! money 日本動漫畫討論版 49 12-09-23 03:28 AM
箕崎准「ハンドレッド」#12 (終)「仲間」 supermanlady 日本動漫畫討論版 16 06-22-16 05:15 PM
「猟界のゼーレン」コミカライズ決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 08-18-13 05:25 AM
[漫畫] 遊佐真弘「オーバーイメージ」コミカライズ決定! money 日本動漫畫討論版 2 08-27-12 06:57 PM
[漫畫] 蒼山サグ「My sweet ウマドンナ」コミカライズ決定 money 日本動漫畫討論版 1 06-08-12 08:39 PM

現在的時間是 07:31 PM

手機版 | APP版