Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-24-09, 08:48 PM   #126
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: AiStudio 查看文章
你指你依隻玩到lv10??
如果係,其實你想解lv50的成就最好一開始打hard/insane,又或是由normal打起,不過一路打一路升lv.
如果唔會好似我家咁,normal爆了一次,之後可能要打兩至次insane爆機先有lv50.

[off]
gundam就唔好打offline mission了~一齊打online吧~我轉頭找找你的a/c名之後add你好嗎??
我怕ps3那隻出了之後無人打[/off]
ok, 你 add 我 先

我要晚d 先打到
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-09, 09:00 PM   #127
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: diabloex 查看文章
ok, 你 add 我 先

我要晚d 先打到
ok,晚些都無所為,因為我都未開機,pm我你大約幾點,之後我到接近的時間開.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-09, 01:52 AM   #128
ai.
RELEASED

剛剛無聊走去看ending之後的staff roll,唔知點解見到有multiplayer team,但係隻game無一個multiplayer mode呢....

此篇文章於 08-26-09 03:16 AM 被 ai. 編輯。
舊 08-26-09, 02:12 AM   #129
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
剛剛無聊走去看ending之後的staff roll,唔知點解見到有multiplayer team,但係隻game無一個multiplayer mode呢....
有網站都發現左呢點, 走去問epic. epic既答覆係, 佢地有好多開發人員參與shadow complex, 可能咁o岩有個本身屬multiplayer team既人員幫過手
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-09, 10:23 AM   #130
ahleung
The One
Bannnned

o岩o岩攞左foam gun. 之後跟住地圖既藍線行, 佢要我通過一間地下有水通晒電既房. 係咪要用foam gun做條橋? 但我射黎射去, 始終好難起到一條打橫既橋. 係咪我枝foam gun未夠勁要upgrade?
舊 08-26-09, 10:26 AM   #131
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: ahleung 查看文章
o岩o岩攞左foam gun. 之後跟住地圖既藍線行, 佢要我通過一間地下有水通晒電既房. 係咪要用foam gun做條橋? 但我射黎射去, 始終好難起到一條打橫既橋. 係咪我枝foam gun未夠勁要upgrade?
跳過去算喇 電都電唔死你

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-09, 10:31 AM   #132
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
跳過去算喇 電都電唔死你
跳唔到. 至少要跌落水兩次, 電死左

不過呢條唔係必經之路, 我最後兜遠路過左對面. 只係好奇係咪有D我應該攞既野(e.g. foam gun upgrade?)未攞.
舊 08-26-09, 10:38 AM   #133
now_loading
VanHelsing

引用:
遲d 有個鐵鈎, 變左 Bionic Commando
舊 08-26-09, 10:38 AM   #134
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
用foam都可以, 不過另外果邊冇記錯好似係火箭炮先開到, 冇野拎, 等有繩勾先再開過啦

舊 08-26-09, 10:41 AM   #135
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: diabloex 查看文章
遲d 有個鐵鈎, 變左 Bionic Commando
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
用foam都可以, 不過另外果邊冇記錯好似係火箭炮先開到, 冇野拎, 等有繩勾先再開過啦
好, 我攞埋繩鈎再試過
舊 08-26-09, 11:26 AM   #136
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
引用:
咁都留意到
真係俾個叻你
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-09, 12:54 AM   #137
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
想問下'金條'有乜用??

thz
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-09, 01:08 AM   #138
ai.
RELEASED

昨天完成了一個連0分都無的成就,(可以在入game之後的成就表看到)
那個成就係用4%items爆機,好好彩我爆的時候係3%,所以解到.
我的3%係第一把槍和之後的槍,潛水系統,裝甲,2段jump,hyperspeed一件都無取.
只取了一開始的背包,手榴彈,泡泡槍和missle~
無了2段jump和hyperspeed真係浪費了好多時間.

見到人地best campaign time係16分鐘.....我在leaderboards看到自己以前最快係1hr2mins....
不過如果比我玩多次應該可以1hrs之內爆(最有可能係45mins內),因為知道了條shortcut.
引用:
隻game好似有2間有水通電既房,
無記錯,第一間係用foam就過到,
不過唔用都得,如果有些少技術,而唔怕扣血,就直接jump過去,跌落水後,再jump翻上黎.
如果唔夠子彈好似之前的一間房有得回,好似.
(hardcore/insane未必work,因為唔夠多血/扣得太多)
第二間係用之後取的item,可以用hyperspeed過.

支野upgrade只係加子彈數,和能力無關.
引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
咁都留意到
真係俾個叻你
之前有人話看一次staff roll代表尊重,所以咪看下有咩
引用:
作者: nds新手 查看文章
想問下'金條'有乜用??

thz
十二條齊灑後有以下功能
1.開一密室取得黃金槍.(只係將以前已取的槍變為黃金色)
2.爆機後下次new game可以立即到密室取得黃金槍.
3.取齊十二條後好似取得exp會增加

此篇文章於 08-27-09 01:15 AM 被 ai. 編輯。
舊 08-27-09, 04:33 PM   #139
JENOVA
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
點轉做英文? 唔想聽pth...

搵到..原來要出番xbox setting轉英文

舊 08-27-09, 08:42 PM   #140
now_loading
VanHelsing

爆左 normal

練習 mode level 3 最後未過到.. 好鬼難彈檣跑上頂..
舊 08-28-09, 05:19 PM   #141
JENOVA
老喇

Nintendo Switch ID5296-3362-8806
有冇人可以改下點拎齊12條 passkeys...有3個問號我搵唔到點入

舊 08-28-09, 05:28 PM   #142
kk2
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: JENOVA 查看文章
有冇人可以改下點拎齊12條 passkeys...有3個問號我搵唔到點入
試試看係YOUTUBE
kk2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 11:01 PM   #143
JENOVA
老喇

終於爆機! 玩左10個鐘 100% 爆機, 800mb 有咁既質數真係好正....

舊 08-29-09, 12:52 AM   #144
now_loading
VanHelsing

800MB 重有包左 起碼3國(中英日)以上語音+字幕
舊 08-31-09, 05:54 PM   #145
ahleung
The One
Bannnned

o岩o岩拎左枝shotgun, 但我鐘意之前枝機關槍多D.......
舊 08-31-09, 06:27 PM   #146
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
引用:
o岩o岩拎左枝shotgun, 但我鐘意之前枝機關槍多D.......
係拉 一枝換一枝
應該俾人keep 兩枝
咁好d
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-09, 07:34 PM   #147
風無霜

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
我有一到卡住左...
有一到儲存點上去升降機頂上到頂樓再落番黎
打晒d人後落到二樓係咪要用火箭炮打爛個牆?
但我無拎火箭炮=.=
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-09, 10:27 AM   #148
ahleung
The One
Bannnned

首週銷量達20萬, 為XBLA單機遊戲之冠.

Shadow Complex sets week-one sales record

by James Ransom-Wiley { 4 hours ago }

That's, um, sales of single-player games (multiplayer ones don't count!). And, uh, you know, we're just talking about Xbox Live Arcade titles -- not that clarifying this awfully specific sales record is an attempt to take away from the much-deserved success of Chair's excellent Shadow Complex or the 200,000-plus downloaders (much of the Joystiq staff included) who didn't wait long to cash in 1200
舊 09-01-09, 10:32 AM   #149
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 風無霜 查看文章
我有一到卡住左...
有一到儲存點上去升降機頂上到頂樓再落番黎
打晒d人後落到二樓係咪要用火箭炮打爛個牆?
但我無拎火箭炮=.=
應該就係呢個area拎火箭炮, 紅色D牆係俾你拎左火箭炮後有捷徑番轉頭.

但你呢個位點前進我唔記得了.....
舊 09-02-09, 11:55 AM   #150
風無霜

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
引用:
應該就係呢個area拎火箭炮, 紅色D牆係俾你拎左火箭炮後有捷徑番轉頭.

但你呢個位點前進我唔記得了.....
但係果個位無?喎=.=
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Castlevania: Lords of Shadow shuzi 電視遊戲討論版 543 12-26-13 10:49 AM
Shadow Harvest 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 08-20-08 09:58 PM
免費潮流雜誌COMPLEX IDGAF 潮流版 4 07-08-08 12:38 AM
[求助]東映推出的 1:2 幪面超人 BLACK 及 SHADOW MOON 頭像 阿聰 收藏品討論版 10 03-09-08 08:55 PM
[叢書] Steve McCurry: In the Shadow of Mountains KKH 照相館 1 11-30-07 08:49 AM

現在的時間是 01:13 PM

手機版 | APP版