Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-22-09, 11:05 PM   #101
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
玩左咁耐先知原來地圖上面既"?"係未拎既item, 而家map同item都100%, 爆機, 兩樣100%仲有玩家圖示送(不過我唔會用)
19LV爆機

頭盔既能力係防護, 有左之後俾人打扣勁少, 基本上可以開無雙

舊 08-23-09, 12:14 AM   #102
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
一開機玩緊 練習 mode,

現在玩緊"泡棉專家"想死
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-09, 01:10 AM   #103
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
玩了DEMO好正~! 得番幾百PT~下星期要去入貨了~
為什麼唔出實GAME呀~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-09, 01:38 AM   #104
now_loading
VanHelsing

引用:
作者: KIM 查看文章
玩了DEMO好正~! 得番幾百PT~下星期要去入貨了~
為什麼唔出實GAME呀~~~!

一定係MS 的 谷你換Harddisk 計劃的其中一part..
ah KIM 你係 60GB HDD 應該唔驚...
舊 08-23-09, 01:45 AM   #105
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
取了黃金槍之後爆機再去insane好爽~
依家為剩下的2個成就努力.
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
玩左咁耐先知原來地圖上面既"?"係未拎既item, 而家map同item都100%, 爆機, 兩樣100%仲有玩家圖示送(不過我唔會用)
19LV爆機

頭盔既能力係防護, 有左之後俾人打扣勁少, 基本上可以開無雙
其實map100%無用,一來無成就解,二來只要到20lv就成個map比左你.(包括"?"的位置.)

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-09, 01:49 AM   #106
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
隻game 係咪好易全成就???
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-09, 02:08 AM   #107
ai.
RELEASED

引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
隻game 係咪好易全成就???
唔算難,只要肯比時間.

舊 08-23-09, 02:35 AM   #108
now_loading
VanHelsing

真係很難相信呢隻game 係 800MB.
舊 08-23-09, 03:27 AM   #109
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: AiStudio 查看文章
取了黃金槍之後爆機再去insane好爽~
依家為剩下的2個成就努力.

其實map100%無用,一來無成就解,二來只要到20lv就成個map比左你.(包括"?"的位置.)
唔洗20LV, 你件甲收集到某個程度已經有(因為我都已經有全地圖左一段時間)

舊 08-23-09, 02:01 PM   #110
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
今日有update, 可能就係fix果個唔駛俾錢bug
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-09, 02:29 PM   #111
now_loading
VanHelsing

引用:
作者: ahleung 查看文章
咁我唔update
舊 08-23-09, 03:20 PM   #112
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
沒錯,這個 update 已 fix 那個 bug。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-09, 03:34 PM   #113
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
真係幫你唔到,你差的3件真係全部都在入面.
會唔會真係比你估中左,因為當佢叫我去邊我就去邊,所以無問題出現過..
我已經決定重玩了...
重玩無再顯示d路線比我....
可能因為我已經開左map....
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-09, 03:39 PM   #114
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: diabloex 查看文章
咁我唔update
乜你咁架
隻demo dl左兩日都未玩,上網睇下個bug,原來簡單到咁

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-09, 08:40 PM   #115
ahleung
The One
Bannnned

玩左廿幾%, 成日捐地道捐通風口, 好有潛入feel, 正~~

另外係好多房間都好暗, 成日要開手電筒, 果然係 "shadow" complex
舊 08-23-09, 08:48 PM   #116
now_loading
VanHelsing

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
乜你咁架
隻demo dl左兩日都未玩,上網睇下個bug,原來簡單到咁
我都係剛剛玩.. 買野 bug 都未知係乜...

頭先玩有個 bug 係上左水都扣我氧氣. ..地面缺氧死
舊 08-23-09, 08:54 PM   #117
ai.
RELEASED

引用:
作者: kita 查看文章
我已經決定重玩了...
重玩無再顯示d路線比我....
可能因為我已經開左map....
重玩係指唔爆機,立即走去new game?
其實你打多一陣就爆機了,之後去new game比較好.

無理由無路線,你係唔係在map裡按了x?你按多次看看.

此篇文章於 08-23-09 08:57 PM 被 ai. 編輯。
舊 08-23-09, 11:09 PM   #118
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
我諗我中左bug,
我而家打到去收集緊d armor,去到一度係點你去拎armor,但一入去就有event會爆炸,
我果度死左一次,load番save後明明未入果間房都已經開始爆炸緊....
但我又要入多去一次等個event發生條藍色線先會消失....
而家kick住ge係,我一入去引發番個event,爆炸開始左諗住原路走ge時候,一出果間爆炸房就會即死....

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-09, 08:55 AM   #119
ahleung
The One
Bannnned

銀河戰士+惡魔城+Metal Gear, 這是我認真玩左兩日後既感覺

但玩耐左反而唔鐘意佢提示太多, 知道晒要去邊, 知道晒咩機關要用咩武器發動/打爛. 減弱左個探索feel.
舊 08-24-09, 10:14 AM   #120
QLAH
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
銀河戰士+惡魔城+Metal Gear, 這是我認真玩左兩日後既感覺

但玩耐左反而唔鐘意佢提示太多, 知道晒要去邊, 知道晒咩機關要用咩武器發動/打爛. 減弱左個探索feel.
咁希望佢反應好又賣得. 廠商有利可圖. 繼而於Xbox Live Arcade上開發第二作, 並改善哂以上地方...
QLAH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-09, 07:54 PM   #121
ai.
RELEASED

真係比佢個auto轉射背景玩死~
玩insane時扣血扣得多d,但係個auto有時唔識轉,有時唔想佢轉就轉左~
搞到有時射來射去都射唔到,一係就比人射人中,真係想要一個手動.

舊 08-24-09, 08:16 PM   #122
now_loading
VanHelsing

引用:
真係比佢個auto轉射背景玩死~
玩insane時扣血扣得多d,但係個auto有時唔識轉,有時唔想佢轉就轉左~
搞到有時射來射去都射唔到,一係就比人射人中,真係想要一個手動.

2D game 手動射 Z 軸 呢個問題真要諗諗佢.... 當第二集..
舊 08-24-09, 08:31 PM   #123
ai.
RELEASED

引用:
2D game 手動射 Z 軸 呢個問題真要諗諗佢.... 當第二集..
講真,佢唔手動就一係個背景自動lock得盡d,又或是設定為射緊你的敵人先,
(我試過投手榴彈去前面,點知去左背景位,更要因為距離遠唔中)
又或是好似ss時的機動戦士ガンダム咁,
(無記錯可以按實個制有multi lock,不過忘了射背景和射前面的係唔係同一個制)
又或是按實某個制就可以shift個射擊去背景之類.

另問兩個問題,你最後有無買依隻?你隻360gundam取了沒有?

此篇文章於 08-24-09 08:33 PM 被 ai. 編輯。
舊 08-24-09, 08:33 PM   #124
now_loading
VanHelsing

引用:
講真,佢唔手動就一係個背景自動lock得盡d,
又或是好似ss時的機動戦士ガンダム咁,
(無記錯可以按實個制有multi lock,不過忘了射背景和射前面的係唔係同一個制)
又或是按實某個制就可以shift個射擊去背景之類.

另問兩個問題,你最後有無買依隻?你隻360gundam取了沒有?

1. 玩緊 10 level

2. offline mission 3

舊 08-24-09, 08:39 PM   #125
ai.
RELEASED

引用:
1. 玩緊 10 level

2. offline mission 3

你指你依隻玩到lv10??
如果係,其實你想解lv50的成就最好一開始打hard/insane,又或是由normal打起,不過一路打一路升lv.
如果唔會好似我家咁,normal爆了一次,之後可能要打兩至次insane爆機先有lv50.

[off]
gundam就唔好打offline mission了~一齊打online吧~我轉頭找找你的a/c名之後add你好嗎??
我怕ps3那隻出了之後無人打[/off]

此篇文章於 08-24-09 08:44 PM 被 ai. 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Castlevania: Lords of Shadow shuzi 電視遊戲討論版 543 12-26-13 10:49 AM
Shadow Harvest 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 08-20-08 09:58 PM
免費潮流雜誌COMPLEX IDGAF 潮流版 4 07-08-08 12:38 AM
[求助]東映推出的 1:2 幪面超人 BLACK 及 SHADOW MOON 頭像 阿聰 收藏品討論版 10 03-09-08 08:55 PM
[叢書] Steve McCurry: In the Shadow of Mountains KKH 照相館 1 11-30-07 08:49 AM

現在的時間是 04:28 AM

手機版 | APP版