Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-03-20, 04:13 AM   #176
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Mark Buffalo 參演 She Hulk 初期商討確定。(咳)Mark Buffalo 確定開始咗傾佢參演 She Hulk。

舊 03-07-20, 02:16 PM   #177
肉羊哩咖
griffin611

美女與野獸入面兩位「奸角」Gaston and Lafu 會開套前傳,由真人版兩位演員做返,佢哋做埋監製。期就未有,睇嚟 D+ 變咗以前 DVD 個角式,有咩外傳前傳甚至續集都送去嗰度~

舊 03-08-20, 11:08 PM   #178
肉羊哩咖
griffin611

滴住嚟真係谷到咁行宣傳?! 有英國朋友過料,話 3 月 17 號戲院會上 The Mandalorian?!仲要係一千零一場,不過片長得 60 分鐘,播兩話都好摱摱緊噃,唔知會係點?

注:英國 3 月24 號「開台」。

此篇文章於 03-08-20 11:10 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-20, 12:05 AM   #179
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
美女與野獸入面兩位「奸角」Gaston and Lafu 會開套前傳,由真人版兩位演員做返,佢哋做埋監製。期就未有,睇嚟 D+ 變咗以前 DVD 個角式,有咩外傳前傳甚至續集都送去嗰度~
真人版個肥佬繼續做基佬?

此篇文章於 03-09-20 12:10 AM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-20, 08:16 AM   #180
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
滴住嚟真係谷到咁行宣傳?! 有英國朋友過料,話 3 月 17 號戲院會上 The Mandalorian?!仲要係一千零一場,不過片長得 60 分鐘,播兩話都好摱摱緊噃,唔知會係點?

注:英國 3 月24 號「開台」。
正傳續篇搞成這樣,當然要改為推掂的那套

美國都開台了何時到我們啊

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-20, 02:40 AM   #181
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Rance 查看文章
真人版個肥佬繼續做基佬?
公怖咗渣,乜都唔知,連期都未有。照計係前傳,月巴佬佢應該仲未表白,除非有「外遇」,唔係應該都係暗示多。不過真係唔知 D+ 可以去到幾盡。

講返 D+ 個尺度,好多年以前滴住嚟頻道有套青春劇(一時唔記得過名)(更正:叫Lizzie McGuire),前排開拍續集放上 D+ 嘅,講女主角而家身為咗卅幾歲中女嘅處境喜劇;已經拍咗兩話,點知高層嫌套劇「成人」得滯,成套嘢斬鬼咗,丌更離譜嘅係,上至 showrunner,下至打雜,都係睇返傳媒報先知無工開!高層連單聲都無~~~

(離題)RotSW 如果以票房「論英雄」,收過十億,比好多同老細嘅電影,絕對唔失禮,如果好似對 Warcraft 咁嘅電影去睇(講 Sonic 本人驚會畀人斬),完全唔理元設定咁嘅,其實幾熱鬧刺激㗎。

(回題)可能見到近排個個焗住留嚮屋企,D+ 成機大肆宣傳掛。據 update 嚟料講,而家改咗名做 The Mandolorian: Chapter 1,而套「電影」只係院線會員限定,唔係出面街啲人可以入場睇。得意嘅係個院線又肯掣,因為單靠「賣飛」絕對係白做,而套嘢過多個禮拜電視有得睇。
—————
舊聞一則:星戰正傳最具爭議,亦係電影史上,最佳角式介紹手法,就係 Han Solo 酒吧一幕。D+ 版又再改,變返做 Han Solo 開鎗先,而 Greedo 死之前,噏咗句:「Mac Quenkee」(?!)本人絕對唔明佢咩意思,亦畀人拎嚟笑~

新聞一則:萬眾期待嘅 The Mando S2 已經(更正)製作完成,咁快手?!

此篇文章於 03-10-20 05:06 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-16-20, 10:07 PM   #182
肉羊哩咖
griffin611

繼續有優惠吸客:而家嚮英國 O2 訂新/升級手機/平板電腦/電話咭約,即送半年 D+ 免費收睇。
https://www.macrumors.com/2020/03/16...free-6-months/

舊 03-18-20, 01:39 PM   #183
肉羊哩咖
griffin611

入戲院睇 The Mando

英國朋友報料:佢「搵命搏」全國戲院關間前一晚入場睇咗。完整播咗第一話,嚮超大銀幕睇,因為 4K 嘅關係,話好感動喎。之前有 D+ 嘅廣告,播完有啲幕後花苑同 The Clone Wars 最後一季預告。後咁。
---------
以 Netflix 香港仲係咁播滴住嚟嘅嘢,睇怕有排香港都未有 D+

舊 03-21-20, 05:06 AM   #184
肉羊哩咖
griffin611

報導指 Rosario Dawson (DareDevil, Jessica Jones, Luke Cage, The Iron Fist, The Defenders) 會來季 The Mandolorian 飾演 -- Asoka Tano!!!
https://www.slashfilm.com/rosario-da...a-mandalorian/

有幾似樣?

此篇文章於 03-21-20 05:33 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-23-20, 06:00 AM   #185
肉羊哩咖
griffin611

法國會推遲兩個禮拜先開台,其他歐洲地區受唔受影響就未知。

舊 03-23-20, 10:46 AM   #186
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
報導指 Rosario Dawson (DareDevil, Jessica Jones, Luke Cage, The Iron Fist, The Defenders) 會來季 The Mandolorian 飾演 -- Asoka Tano!!!
https://www.slashfilm.com/rosario-da...a-mandalorian/

有幾似樣?
最新第7季 Clone wars 就正好做到 Asoka 返返來~
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 01:58 AM   #187
肉羊哩咖
griffin611

據報英國同西歐各國(法國除外),都如期開台。不過 The Mando 同 The Clone Wars 都係得兩話咁多。

舊 03-26-20, 03:46 AM   #188
肉羊哩咖
griffin611

另一個 The Mando S2 嘅消息係,Terminator 入面演 Kyle Reese 嘅 Michael Biehn 會參演做一個獵賞者! Yeah!

舊 03-27-20, 03:59 AM   #189
肉羊哩咖
griffin611

D+ 同班對家最大嘅分別,係舊嘢太多,新嘢欠奉。四月三號會上兩套動物紀錄片,旁白嘅都係知名人仕~

舊 03-28-20, 04:50 AM   #190
肉羊哩咖
griffin611

Rebel Without A Focus

Star Wars Rebels (2014 - 2018),全 4季共 75 話,明珠當年播都有追,不過去到 S3 開始甩咗,而家去 D+ 補完。

呢套係滴住嚟吞咗 Lucasfilms 之後第一套電視動畫。定位係少年向,諗住吸新一代觀眾;無咗 The Clone Wars 咁多深奧複雜嘢,故仔大幅簡化,啲「歷險」無驚無險,主角唔止狂開威能,對手無能到你唔信,尤其 S1 同 S2 上半季都係咁;亦靠好多電影「舊人」客串嚟撐場;但之後開始玩多好多比較黑色嘅嘢,間中有幾話甚至有便當派發;有部份劇情埋返 The Clone Wars 部份線嘅尾,而 S4 仲接埋電影 Rogue One。可惜水準仍然唔穩定,有佳句欠佳章。部份設定同其他作品有出入:電影同埋都係 Dave Filoni 自己有份監製嘅 The Mando。

主角群中,最鍾意係機械人 Chopper,佢係 R2D2 嘅相反,無咁醒,鍾意認叻,對其他人愛理不理,又成日吐糟;有人比諭 R2 似隻狗,而 Chopper 似隻貓。

反角中,最亮嘅唔係 Darth Vader,而係由 Expanded Universe (而家叫 Legend),同 X-Wing 遊戲系列借過嚟 Admiral Thrawn,S3 登場,好打得,又老謀深算,下下「誅將」,主角好多時都靠好彩走甩;以「人類優先」嘅帝國中,身為非人類而坐得咁高,仲要受皇帝器重嘅可以話絕無僅有。呢度嘅部份設定同小說好唔同。

回帶,你見 Poe 嚮 RotSW 大驚小怪嗌咩啲 Stormtroopers 識飛,呢套有大把過你睇;原來 JJ Abrams 都唔係咁「熟書」啫。

此篇文章於 03-28-20 04:55 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-01-20, 03:33 AM   #191
肉羊哩咖
griffin611

又一個 The Mandalorian S2 參演嘅消息:指 Jamie Lee Curtis (Halloween, True Lies, Knives Out) 有幾日出現過嚮片場,唔知係探班定係有份演出。S2 已經煞咗科,好期待!

舊 04-03-20, 02:42 PM   #192
肉羊哩咖
griffin611

公怖 Obi Wan 搵到個新編劇,往績都幾好,睇幾時有上架日期。

舊 04-04-20, 07:35 PM   #193
肉羊哩咖
griffin611

滴住嚟大部份電影都會維持原定咁,嚮戲院上,暫時除咗呢部之外:Artemis Fowl 原定今年 5月尾上,而家唔會直接放落去 D+,上映日期今年夏季,睇住條預告先:

舊 04-04-20, 09:24 PM   #194
肉羊哩咖
griffin611

Onward 現已在美加 D+ 上架,其他地區要等到 4月 24號。

(電影元討論)https://www.gaforum.org/showthread.php?t=251875

舊 04-10-20, 03:17 AM   #195
肉羊哩咖
griffin611

今日公怖全球訂戶突破五仟万大關,包埋前日開台嘅法國,同聽日開台嘅印度,呢樣有少少取巧,事關 Fox 原本嚮印度早有個服務,而家滴住嚟買埋,轉個名,條數計埋落去 D+~

繼上面傳話 The Mandalorian S2 會有 Asoka 登場之後,而家又傳 Asoka 會獨立開部劇佢担正,如果係真,係咪証咗之前 Bob Iger 話會加啲新人物落去 The Madno 度,跟手開枝散葉?

舊 04-14-20, 03:12 AM   #196
肉羊哩咖
griffin611

唔少舊滴住嚟動畫都變「真人版」,今次係將 1973年(?!)套 Robin Hood 會變套 真人/CG 片,放去 D+,由 Carlos Lopez Estrada 執導,Kari Granlund 編劇。
'Robin Hood' Remake in the Works at Disney+ With 'Blindspotting' Director (Exclusive)

舊 04-15-20, 11:09 PM   #197
肉羊哩咖
griffin611

The Mandalorian 大熱,D+ 乘機食住個勢,由「星戰日」(5月4號)開始,連續 8個禮拜,每個禮拜推出一話 Disney Gallery: The Mandalorian;內容有訪問同、背後製作片段、坐談、同刪剪片段。

拋書包:點解「星戰日」會係嗰一日? 5月4號美國讀 May 4th,好似系列入面,成日會聽到嘅對白: May the Force (Fourth) be with You (, always)

舊 04-17-20, 01:29 PM   #198
肉羊哩咖
griffin611

引用:
滴住嚟大部份電影都會維持原定咁,嚮戲院上,暫時除咗呢部之外:Artemis Fowl 原定今年 5月尾上,而家唔會直接放落去 D+,上映日期今年夏季
有期: 6月 12號

舊 04-23-20, 02:58 AM   #199
肉羊哩咖
griffin611

The Mandalorian S3 已經落實咗,報導指已經寫緊腳本,而場景設計亦同時進行中。

舊 04-23-20, 08:53 PM   #200
肉羊哩咖
griffin611

引用:
The Mandalorian 大熱,D+ 乘機食住個勢,由「星戰日」(5月4號)開始,連續 8個禮拜,每個禮拜推出一話 Disney Gallery: The Mandalorian;內容有訪問同、背後製作片段、坐談、同刪剪片段。
有預告:

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 07:17 AM

手機版 | APP版