Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-16-21, 12:14 AM   #1826
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
《惡魔城》S4

好:導演一叫「同我打」就打過無停手咁滯,最後三話嘅戰鬥尤其精彩,呢幾話啲動畫一啲都無偷懶,血腥暴力都爆,節奏明快,而且識畀慢,畀返時間你抖抖。

唔係咁好:啲新角好單薄;舊角有啲你唔記得上幾季噏過乜,會好一頭霧水;有啲角式嘅態度完全應劇本而即改,有啲主角無所事事咁「行街」,而佢條線個扭橋出嚟無乜感覺;更唔好提某本人好喜愛嘅角式咁退場法~ 可能上季被提訴得勁得滯,上季嗰啲「特殊動作場面」今季唔見晒。故仔整體你熄咗個大腦咁去睇就無問題~

睇維基講,有可能搞另一個同宇宙嘅系列,不過未見詳情。

——————
Knives Out 2 呢度噏 : 繼 Dave Bautista (Guardians of the Galaxy 1,2,Army of the Dead) 同 Edward Norton 會參演之外,最新係連做 Agatha (唔係寫小說嗰位)嘅 Kathryn Khan 都加入玩埋一份。如果以「最紅嗰個係凶手」咁推斷,唔通係 Edward Norton?!講笑啫~
https://www.cinemablend.com/news/256...ohnson-netflix

舊 05-19-21, 09:26 AM   #1827
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-21, 11:00 AM   #1828
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013

見到Liam Neeson 就知又出動了 Netflix6月25日上
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-21, 01:49 PM   #1829
肉羊哩咖
griffin611

RE:ID 予告:

舊 05-20-21, 04:17 PM   #1830
肉羊哩咖
griffin611

悠悠長 悠悠長無盡設想 願使你知道真相 在漆黑中 在偷看你 又使我失去方向 凝望著你 長夜動向 憑著冷窗 增加印象 難忘共你 長夜遇上 唯獨對這窗

噉啱又係一套「有個女人被困」嘅驚憟片,The Woman in the Window 好有《後窗》嘅感覺。小說改篇,Amy Adams 做一個心理有障嘅心理學家,唔敢出屋企,得閒無事就裝其他鄰居做啲乜,有日,佢見到單嘢,搞到好麻煩~

好:啲舖排一流,故仔全部由女主角視點出發,作為一個唔可靠嘅敍事者,個故仔引人入勝,仲有好多獨白戲,Amy Adams 担得起有餘;啲攝影仲好鬼靚。其他大茄好似 Gary Oldman 都好得;呢套仲有 Wyatt Russell 同 Anthony Makins,前者一般後者得少少。

唔係咁好:最後一幕嚟得太快太突然,事件真相開頭係有少少暗示,但好有「有個小朋友唔聽話,有一日,佢死咗」嘅感覺 — 雖則睇過原作啲人話呢套跟得好足吓。

既然老細推介,Oxygen 跟住會睇~
https://www.netflix.com/title/81092222

此篇文章於 05-20-21 04:27 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-21, 01:11 PM   #1831
肉羊哩咖
griffin611

呢套《異界偵探》,有啲興趣~

6月 11號

舊 05-21-21, 11:44 PM   #1832
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢套《異界偵探》,有啲興趣~

6月 11號
我看到是英配版預告,感覺日配也不錯

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-21, 11:39 AM   #1833
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Army of the dead

超極 dead rising zombie 無雙

都係果d,中意既自然會中意

可以拍前傳,亦留左尾拍續集

我想睇前傳,淨係 intro 果幾分鐘已經睇到 Scott 等人有幾咁無雙
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-21, 12:58 AM   #1834
肉羊哩咖
griffin611

Money Heist 第五季,亦係最終一季,終於有期,上半 9月3號,下半三個月後。

舊 05-25-21, 01:46 PM   #1835
肉羊哩咖
griffin611

Record of Ragnarok,又多條予告:

6月17

舊 05-26-21, 05:16 AM   #1836
肉羊哩咖
griffin611

6月廿四,全祼開工:

舊 05-27-21, 11:57 PM   #1837
肉羊哩咖
griffin611

Cobra Kai S4,有「新」角登場!!!

舊 05-31-21, 08:23 PM   #1838
肉羊哩咖
griffin611

如果有神

《Lucifer》S5 Part 2,共 8話,每話一粒鐘度。接住上一 part 個尾,繼續今季啲家庭糾紛為主(Supernatual 線),人查案變咗次要,老實講有啲婆媽,但好在仲保留返一貫酒色財氣。原訂係最終季嘅緣故,條主線去得幾盡吓。係 fans 都噉話,整體上弱咗啲,有啲拖,好嘅係 Lucifer 終於「大個仔」,呢舖再玩埋多一季,希望唔好玩爛。

上一 part 尾嗰位人物好搶,而有唔少舊角客串 -- 包括 Tricia Helfer!!!

此篇文章於 05-31-21 08:49 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-03-21, 10:25 AM   #1839
鐵之侍

朱比特傳奇宣佈腰斬

不過會拍另一套同世界觀有關反派的故事

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 06-03-21, 10:32 AM   #1840
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
朱比特傳奇宣佈腰斬
Netflix會一季腰斬

... 咁似乎係自己拿尼
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-21, 04:16 PM   #1841
肉羊哩咖
griffin611

《金氏便利店》最終一季上架。

Netflix 第一季就落閘,有前科~

舊 06-03-21, 07:21 PM   #1842
Rv250

註冊日期: Aug 2002
下星期有0079電影版同馬沙之反擊

<睇錯, delete>

此篇文章於 06-03-21 08:02 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-21, 01:17 AM   #1843
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
7月1日有真三國無雙
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-21, 05:40 PM   #1844
肉羊哩咖
griffin611

《金氏便利店》終焉。結果留咗好多條尾,尤其大仔個去向。噉就腰斬咗,令人握腕。

舊 06-08-21, 06:36 PM   #1845
肉羊哩咖
griffin611

我和殭屍有個劫機?!睇個款似血漿片:

舊 06-09-21, 08:18 AM   #1846
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
...史派克嘅髮型

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-21, 01:34 PM   #1847
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: J+1 查看文章
...史派克嘅髮型

由手機版發出
都係唔好有咩期望~

舊 06-11-21, 12:47 AM   #1848
鐵之侍

https://m.youtube.com/watch?v=81wyj6...=youtu.be#menu

7月23日上映

舊 06-11-21, 02:46 AM   #1849
肉羊哩咖
griffin611

(無睇過舊作嘅話)型!有興趣聽日配嘅都有:

再震撼啲:《閃光》會上埋,不過未有期

此篇文章於 06-11-21 02:50 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-11-21, 07:39 AM   #1850
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Heman細個好鐘意
原來個世界咁高科技
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式