Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-23-16, 11:52 AM   #1126
StevenLeong
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
PoI 終焉 - 好感動有少少眼濕濕

1. 劇情重好緊湊,但又夠 fans service
2. Root 姐畀到個位現身
3. 哈佬個「核彈」好正,Reese 個表情仲正 "I like this new side of you Finch. It's terrifying, but I like it."
4. Shaw 居然流馬尿,Shara Shahi 應該挭個獎佢
5. 雖然無講明,但應該係 The Machine 放 Reese 出嚟,佢嘅犠㸸夠壯烈,亦成個故講佢同哈佬嘅友情,作個完整了結
6. 個殺手都係要死(個幕出街嗰陣Twitter 好多人想佢死)
7. 熊仔都有個位出場(咁啱?)Shaw 居然同隻狗配對!(誤)
8. 拉佬明明畀佢老頂對,又無事嘅?
9. The Machine 開頭可以搵槍手救到 Reese 同拉佬,最後又無請槍?!
10. 得哈佬有個 good end
11. Return 0 係編程述語,指功能完成無誤嘅意思

咁,有無 spin-off?

監制結局訪談:
http://www.ign.com/articles/2016/06/...d-and-who-died

啫係無乜機會

...後補

12. Reese 有旗嘅話,真係睇唔到
13. 其實同哈佬一樣,一早畀人當佢死咗, 但係到尾都唔畀觀眾知佢嘅真名
14. Root個獨白好有意思,亦開咗個後路(不過見Agent Carter咁嘅收場,唔多抱期望
15. 開頭世界大亂有少少 Mr. Robot 嘅感覺,不過好在編劇無歎慢板,到尾都咁緊湊

SPOILER
有人估Finch 最後其實係死左tim 佢meet番Grace只係FF

因為Shaw話They all dead

但咁又太sad 了
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 12:24 PM   #1127
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: StevenLeong 查看文章
SPOILER
有人估Finch 最後其實係死左tim 佢meet番Grace只係FF

但咁又太sad 了
又唔奇

反正

佢幻見到 Root/Machine,中鎗流血都好似無嘢咁。

舊 06-23-16, 02:09 PM   #1128
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: StevenLeong 查看文章
SPOILER

但咁又太sad 了

POI Finale ~
都有可能連佢都死埋...

不過The Machine 就仲生存...
最初會以為去左個衛星度佢會自爆 同Samritan 攬炒 .... 呢個係唯一既方法..
不過最後都冇

Fusco 冇事都算好 不過冇講返佢最後有冇做返差人 ....

Shaw 總算為Root 報仇
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 03:42 PM   #1129
JMi

註冊日期: Feb 2011
如果今季可以正常24-26集
花多兩三集描寫下殺手會好D
佢都明明只係為錢打份工 個款又路人FEEL
但就搶戲到FINALE都要出來搞事

舊 06-23-16, 07:50 PM   #1130
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: PiroPiro 查看文章
POI Finale ~
都有可能連佢都死埋...

不過The Machine 就仲生存...
最初會以為去左個衛星度佢會自爆 同Samritan 攬炒 .... 呢個係唯一既方法..
不過最後都冇

Fusco 冇事都算好 不過冇講返佢最後有冇做返差人 ....

Shaw 總算為Root 報仇
咁嘅⋯⋯

無講 The Machine 點爭贏,不過趕收工算

當 Shaw 拎走熊仔,肥高話佢要返去差館開工,唔知開頭差館畀人用鎗指壇嘢點擺平度。

引用:
作者: JMi 查看文章
如果今季可以正常24-26集
花多兩三集描寫下殺手會好D
佢都明明只係為錢打份工 個款又路人FEEL
但就搶戲到FINALE都要出來搞事
用嚟寫 Shaw 嘅性格嘅啫,用完即棄嘅道具一件,

不過再無 Leon 同 Zoe 就可惜啲。

舊 06-25-16, 09:55 AM   #1131
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
7月開始明珠台新開美劇有返配音。

舊 06-25-16, 02:08 PM   #1132
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 2dn 查看文章
7月開始明珠台新開美劇有返配音。
太好了!

講真,沒粵配使鬼睇佢咩,一早用自己方法睇啦!

最激氣係現在連重播的舊電影都cut咗麗音
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-16, 11:11 AM   #1133
肉羊哩咖
griffin611

太好啦!

舊 06-27-16, 11:30 AM   #1134
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
一定是被罵很多,一早就應這樣啦,不應省的就不應省的

起碼會有心機看回英文台啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-16, 12:05 PM   #1135
yorkyork

註冊日期: May 2010
真?冇左粵配就冇睇佢,
一路見勁多人鬧,
早就要加返啦,
邊套劇會開始有返?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 09:22 PM   #1136
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
BrainDead睇到第三集,
明明似係喜劇,但我睇到好緊張

舊 07-01-16, 10:47 PM   #1137
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: yorkyork 查看文章
真?冇左粵配就冇睇佢,
一路見勁多人鬧,
早就要加返啦,
邊套劇會開始有返?
Heroes Reborn (Mon)
Quantico (Thu)

舊 07-05-16, 07:11 PM   #1138
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
咁嘅⋯⋯

無講 The Machine 點爭贏,不過趕收工算

當 Shaw 拎走熊仔,肥高話佢要返去差館開工,唔知開頭差館畀人用鎗指壇嘢點擺平度。

用嚟寫 Shaw 嘅性格嘅啫,用完即棄嘅道具一件,

不過再無 Leon 同 Zoe 就可惜啲。
最尾睇到有o的眼濕濕...
Finch 將 John 困係金庫內 & TM/Root 搭住 John's shoulder,
明知自己即將拎便當,John 都咀角帶笑...

睇內地粉話條友係 John 既另一面,一個行正路一個行丫路!

舊 07-13-16, 09:15 AM   #1139
肉羊哩咖
griffin611

好,聽日做機械人先生,不過前兩三日佢特登放成套首集上社交網絡,但搵唔到

舊 07-13-16, 05:43 PM   #1140
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
orange is the new black 睇左幾集,
好睇

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 05:48 PM   #1141
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
明珠台開始播嗰套Quantico好唔好睇架?故事簡介好似都幾吸引
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 08:53 AM   #1142
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sito 查看文章
明珠台開始播嗰套Quantico好唔好睇架?故事簡介好似都幾吸引
錄低未睇,不過依 TV Club 個評分嚟睇,就每況俞下。

舊 07-15-16, 09:13 AM   #1143
肉羊哩咖
griffin611

Mr Robot 第二季,開頭做兩集:

......

1. 如果你期待一開頭就有咩黑客大戰之類就就會好失望,其實有部份時間,主要係講Elliot同佢個「分身」 Mr Robot 鬥扭計。
2. 慢慢舖排,又勁多獨白,但可能多得滯,要睇多次先消化到。不過,Mr Robot 出兩招幾狠:界頸嗰下,明知唔係真,但個心都離一離;跟住嗰招都高,但係結果無用
3. 亦都講返其他主角,阿妹繼續領導「革命」,但開始黑化;玩 Evil Corp 條橋都好正,排正係兩集之間高明,跟住落去 Evil Corp 大老細去華府攨著數,條友真係自大同奸到出汁
4. 跟住就接住到Elliot個friend,佢要背棄自己嘅信念為敵人打工,又畀同事上司排擠,係做到嘢,但唔知死撐得幾耐
5. 咁多嘢舖排真係要兩集,而分開唔同日子播,就唔夠一氣呵成
6. 最後可能打爛到Elliot個「齋砵」嘅,可能係上季失咗踪嘅Tyrell,條嘟嘟居然未死
7. 講黑嘢呢兩集嘅 IoT 同 Ransomeware 都好鬼正

舊 07-15-16, 10:27 AM   #1144
Sito
人修羅

機械人先生第二季

主角依然深陷幻覺中,同時佢嘅生活好似坐緊監,前上司探佢同籃球場d戲最似,可能佢為左阻制老豆人格活動專登去坐監,然後幻想自己住响阿媽屋企

舊 07-15-16, 10:57 AM   #1145
肉羊哩咖
griffin611

引用:
機械人先生第二季

主角依然深陷幻覺中,同時佢嘅生活好似坐緊監,前上司探佢同籃球場d戲最似,可能佢為左阻制老豆人格活動專登去坐監,然後幻想自己住响阿媽屋企

......

咁講又幾似,仲有個紅色q掛牆電話......主畏原因為上季心理醫生個前男友報串。不過隻狗點解釋?

個心理醫生特登探監去見佢,就係因為咁。對話全部無提過佢前度單嘢,又去到個關鍵位消音。

佢細妹講到佢又支支吾吾。部劇好鍾意玩呢味真真假假嘅嘢,好鬼死老夫子式耐人尋味。

開始有少少懷疑,開頭講佢同Tyrell一齊嗰幕,Tyrell 已經瓜咗。

問題:Tyrell 老婆浸浴嗰陣,第二個入去嘅係乜水?

此篇文章於 07-15-16 11:16 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 11:19 AM   #1146
Sito
人修羅

引用:
......

咁講又幾似,仲有個紅色q掛牆電話......主畏原因為上季心理醫生個前男友報串。不過隻狗點解釋?

個心理醫生特登探監去見佢,就係因為咁。對話全部無提過佢前度單嘢,又去到個關鍵位消音。

佢細妹講到佢又支支吾吾。部劇好鍾意玩呢味真真假假嘅嘢,好鬼死老夫子式耐人尋味。

開始有少少懷疑,開頭講佢同Tyrell一齊嗰幕,Tyrell 已經瓜咗。

問題:Tyrell 老婆浸浴嗰陣,第二個入去嘅係乜水?
我估

拖狗個肥佬唔似監犯,似獄警多,佢執個波時,個個對佢勁客氣,其中一個仲叫佢sir

反而燒書個女人唔知點解釋

sm老婆似同evil crop仲有關係,個西裝友似evil crop d人

此篇文章於 07-15-16 11:21 AM 被 Sito 編輯。
舊 07-15-16, 11:36 AM   #1147
肉羊哩咖
griffin611

引用:
我估

拖狗個肥佬唔似監犯,似獄警多,佢執個波時,個個對佢勁客氣,其中一個仲叫佢sir

反而燒書個女人唔知點解釋

sm老婆似同evil crop仲有關係,個西裝友似evil crop d人
......

1. 咁套落去幾近磅,好似讀經班嘅除咗講嗰位,全部都係佬,不過Elliot神神化化咁,好難知係真定假。

2. 可能係幻想人物嚟,只出現過一次咁多,之後又唔見。

如果真係Elliot 打死咗 Tyrell, Mr. Robot 唔會唔爆,反正佢呢兩集成日講: 你做嘅定係我做嘅,有乜分別?

講起佢前老細,如果真係坐緊,可唔可以入多條罪?最後個老細無啦啦被隊冧,好唔抵。

邊個送份禮畀佢老婆?打電話畀佢又係咪Elliot?

等下個禮拜先。

舊 07-15-16, 05:51 PM   #1148
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
少少OT... 美劇撚 講TBBT
https://youtu.be/6ldkS1ZhYHE

舊 07-20-16, 05:59 PM   #1149
信長
The Flash

一星期睇晒OITNB
好睇,角色好多,每集都交代下入獄前故事,每個角色都好有趣
S4 ending 真係好意外,要等s5

舊 07-22-16, 09:36 AM   #1150
肉羊哩咖
griffin611

Mr. Robot S02E03 (02?)

1. 主要係主腳繼續同機械人先鬥法, 慢晒落嚟.
2. 主腳啪隻藥係真係有呢家嘢嘅,其中一個副作用係失眠,亦會上癮.
3. 呢一小段心理變化對應返上季佢拋低「革命」走去飲星一把呼應,幾好玩
4. 佢細妹嗰度有大危機,真係 Dark Army 要逐過「隊冧」佢哋?
5. 搞到以為主腳被劫上車嗰段都係 Dark Army 做嘢
6. Evil Corp 個賤老細想點玩 Angela?
7. Ray 個謎底揭開,佢好明顯唔係獄警,亦知主腳有乜事,而佢同主腳好有機會合作
8. 個FBI 真係搵到上門, 佢個性格同過去可能會有多啲著墨
9. 話分轉頭, Tyrell 把聲好可能係幻聽嚟,係Mr. Robot特登扮妥協,等以為主腳仲話緊事.

此篇文章於 07-22-16 04:22 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:15 AM

手機版 | APP版