Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-18-16, 12:20 PM   #1026
炸彈人
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
daredevil season 2

今季當娛樂片好過上一季,但實在太貪心。

好多嘢無交待, hand挖洞原因無交待,punisher同舊上司的秘密無交待,照片後的光碟無交待,kingpin下場無交待,完全預咗觀眾會一直睇落去。

第一季比較悶,但獨立睇比較完整。

感覺dd、dd2似TVB天與地嗰類劇,偶一為之會好睇,太多就會膩。

炸彈人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-16, 12:32 PM   #1027
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 炸彈人 查看文章
daredevil season 2

今季當娛樂片好過上一季,但實在太貪心。

好多嘢無交待, hand挖洞原因無交待,punisher同舊上司的秘密無交待,照片後的光碟無交待,kingpin下場無交待,完全預咗觀眾會一直睇落去。

第一季比較悶,但獨立睇比較完整。

感覺dd、dd2似TVB天與地嗰類劇,偶一為之會好睇,太多就會膩。

雖然第二季真是差了但娛樂性質(打的方面)還像樣,前天終於下決心看了整套潔西卡真是悶到……人性衝突上還不錯,但是明明潔西卡是異能英雄打的場面少得可憐(而且給人感覺真人版的她比daredevil更廢)

希望9月她老公那套最少故事一般都多一些打的場面

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-16, 01:05 PM   #1028
炸彈人
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
雖然第二季真是差了但娛樂性質(打的方面)還像樣,前天終於下決心看了整套潔西卡真是悶到……人性衝突上還不錯,但是明明潔西卡是異能英雄打的場面少得可憐(而且給人感覺真人版的她比daredevil更廢)

希望9月她老公那套最少故事一般都多一些打的場面
我覺得jj已經三套最好睇,至少有超展開,吸毒黑人,鄰居姊弟 ,開頭以為係無聊搞笑角色,估唔到之後會咁玩。

Jj廢應該是就daredevil,如果跟原作識飛同拋車,到team up時dd就會顯得好廢
炸彈人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 05:03 PM   #1029
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
神劇Breaking Bad外傳 Better Call Saul 第二季

唔知係咪節奏仲慢過BB唔啱香港人口味,但佢啲劇情就係因為唔會為趕而趕,先可以有咁完全可信嘅發展。所有發展出嚟嘅結果都有佢嘅原因可以搵到。

BCS Season 2

Jimmy大佬Chuck對Jimmy嘅妒忌已經去到想將Jimmy置於死地嘅程度。

呢一季基本上係兩兄弟互相鬥角。

另一條線就講光頭佬Mike點樣同毒梟Hector扯上關係,最後暗示「炸雞王」Gus Frings嘅登場,致使Mike成為Gus嘅保鑣。

有網民留意到第二季每集題目:

1. Switch - S
2. Cobbler - C
3. Amarillo - A
4. Gloves Off - G
5. Rebecca - R
6. Bali Ha'i - B
7. Inflatable - I
8. Fifi - F
9. Nailed - N
10. Klick - K

如果將題目頭一個英文字母重新編排,就會讀做FRINGS BACK。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 12:57 PM   #1030
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
機械人先生第二季會嚮七月十三號上,嘜定個日曆先。

舊 04-22-16, 01:40 PM   #1031
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
有無人睇 11.26.63 ?

J.J. Abram x Stephen King x 綠魔 James Franco
牌面+口碑都唔差吖, 但我睇左第一集... ideal 同個製作係正的, 但好似都係.....

舊 04-27-16, 08:55 PM   #1032
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Agents of SHIELD
Coulson有新裝備

S3E18

舊 04-30-16, 03:16 PM   #1033
王小虎

Punisher (Netflix )
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-16, 04:42 PM   #1034
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
神劇Breaking Bad外傳 Better Call Saul 第二季

唔知係咪節奏仲慢過BB唔啱香港人口味,但佢啲劇情就係因為唔會為趕而趕,先可以有咁完全可信嘅發展。所有發展出嚟嘅結果都有佢嘅原因可以搵到。

BCS Season 2

Jimmy大佬Chuck對Jimmy嘅妒忌已經去到想將Jimmy置於死地嘅程度。

呢一季基本上係兩兄弟互相鬥角。

另一條線就講光頭佬Mike點樣同毒梟Hector扯上關係,最後暗示「炸雞王」Gus Frings嘅登場,致使Mike成為Gus嘅保鑣。

有網民留意到第二季每集題目:

1. Switch - S
2. Cobbler - C
3. Amarillo - A
4. Gloves Off - G
5. Rebecca - R
6. Bali Ha'i - B
7. Inflatable - I
8. Fifi - F
9. Nailed - N
10. Klick - K

如果將題目頭一個英文字母重新編排,就會讀做FRINGS BACK。
第一季集集都好期待, 亦都覺得好正
第二季感覺上似普通貨仔, 劇情無咁緊湊

BB個陣勁鐘意睇阿Mike, 神化到以為佢唔會死

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-16, 04:55 PM   #1035
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 王小虎 查看文章
Punisher (Netflix )
要來的終於來了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 02:36 PM   #1036
肉羊哩咖
griffin611

PoI S5E01:

原來好多人個屋企都有部超級電腦嘅~~~ www

舊 05-04-16, 08:14 PM   #1037
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: jamsquare 查看文章
第一季集集都好期待, 亦都覺得好正
第二季感覺上似普通貨仔, 劇情無咁緊湊

BB個陣勁鐘意睇阿Mike, 神化到以為佢唔會死
BCS睇返Mike為咗乖孫女而身不由己地投入黑道時,就越覺得Walt累人累物,人哋Mike,Saul,Jesse等嘅「犯罪事業」都好地地架,但就係因為Walt不斷剛復自用先搞到咁多人比佢連累。

此篇文章於 05-04-16 08:17 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-16, 02:04 PM   #1038
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
PoI S5E01:

原來好多人個屋企都有部超級電腦嘅~~~ www
復活既 Machine 會開無限制模式嗎?

不過對面已經係差不多無所不能.....
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-16, 08:35 PM   #1039
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: PiroPiro 查看文章
復活既 Machine 會開無限制模式嗎?

不過對面已經係差不多無所不能.....
個 moral choice 係一直以嚟 Flinch要掙札,Root 姐就好想,不過

Fighting evil with evil only makes you turn evil

舊 05-05-16, 10:41 PM   #1040
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
個 moral choice 係一直以嚟 Flinch要掙札,Root 姐就好想,不過

Fighting evil with evil only makes you turn evil
唔通係 The Machine 係打低左對面後...就自我來個 真 Death !?
舊 05-06-16, 04:08 PM   #1041
肉羊哩咖
griffin611

引用:
唔通係 The Machine 係打低左對面後...就自我來個 真 Death !?
攬炒上季尾有人提過,照計都合理

不過以上季尾同今話 The Machine 的咁有「人性化」唬表現,廣受粉愛戴嚟睇,忍唔忍心咁玩「自爆」就比較難講。

舊 05-10-16, 05:29 PM   #1042
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Krypton 會開拍, 會係超人阿爺的故事......
好聽D 就好大創作空間, 難聽D 就真係同超人故事無咩關係...
其實氪星人係母星係普通人一個 ..... 都係出下D Krypton科技,生態環境...
真係關係到DC 世界的人物同事件應該無咁滯
時間上又唔會出到漫畫中有名的奸角...
我估唯一可能出現係果個區的綠燈俠Tomar-Re

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-16, 09:22 PM   #1043
cancerman
Game Master

終於都肯完,
難怪某人返黎客串,
最後一集Alicia咁樣對Diane,
都幾黑人憎......
最尾攪到咁呢個Ending唔討好。

舊 05-10-16, 11:21 PM   #1044
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: cancerman 查看文章
終於都肯完,
難怪某人返黎客串,
最後一集Alicia咁樣對Diane,
都幾黑人憎......
最尾攪到咁呢個Ending唔討好。
之前ELI在本季初,又話會在最後令果個逼Alicia既黨高層向佢認衰之類,已經冇左件事

估唔到最後又將某人搬返出來,仲放到咁大

呢個結局OK呀,成年人世界,唔應該有童話式美好收場
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-16, 08:25 AM   #1045
肉羊哩咖
griffin611

PoI S05E02

...

The Machine 首先認錯人(teaser 見過), 當自己友做危險,幾新,有少少搞笑,但除咗 The Machine 可以收指令(open system)之外, 其實對主線無乜推進.

舊 05-11-16, 11:08 AM   #1046
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
PoI S05E02

...

The Machine 首先認錯人(teaser 見過), 當自己友做危險,幾新,有少少搞笑,但除咗 The Machine 可以收指令(open system)之外, 其實對主線無乜推進.
唔知點解覺得ROOT今季好似變得正左
表情多多,又CUITE又騷
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-16, 02:19 PM   #1047
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
唔知點解覺得ROOT今季好似變得正左
表情多多,又CUITE又騷
最尾仲要著校服來賣萌

我覺得呢集重要在於 要比我地知道 要令到 Machine 可以正確地分辨善惡 係花左幾大既努力
而且只要有D 差錯... 後果可以好大獲
舊 05-11-16, 04:48 PM   #1048
肉羊哩咖
griffin611

引用:
最尾仲要著校服來賣萌

我覺得呢集重要在於 要比我地知道 要令到 Machine 可以正確地分辨善惡 係花左幾大既努力
而且只要有D 差錯... 後果可以好大獲
仲有 Resse 件中佬 Polo....

其實有 SAMARITAN 呢個反面教材都知,不過 The Machine 咁設定,好似吸毒咁可能返唔到轉頭

今晚集講 Resse

下星期一嗰集講 Sam出返嚟, 制作人推介, 期待

舊 05-11-16, 10:06 PM   #1049
cancerman
Game Master

Agents of SHIELD今集雖然提註冊法案,但劇情上冇乜互動效果。
AOS S3E20
估唔到留返Lash黎救Daisy,
劇情咁安排都幾好,
可惜殺唔到Hive,

舊 05-11-16, 11:22 PM   #1050
肉羊哩咖
griffin611

PoI S05E03

Reese 嘅一集
佢啲過去追埋身,其實個做細路嘅好簡單嘅都玩咁耐;因為個重點係 Reese 個前老細;咁玩法好明顯有下文。估唔到佢同個心理醫生咁就散咗。
Machine 要進化,去學 Samaritan?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:20 PM

手機版 | APP版