Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-13-14, 11:16 PM   #76
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔熟漫畫原作,乜"前超人"會變成什麼原子俠?
聽個名原子伕應該是超級系,咁Arrow成套劇都轉向超級系方向發展?(雖然宜家都唔係幾真實系…)

另外,唔知日後Arrow同另一美劇The Flash個時間係咪同步發展呢?
我係指演原子俠真身Ray Palmer的演員Brandon Routh,以前曾經拍過電影超人強戰回歸,演過超人。
而且現階段還未知道這個Ray Palmer是否已成為原子俠了?還是像上季的Barry Allen一樣,是未成為超級英雄之前?

已知今季Arrow會有The Flash的一名奸角迴力標隊長穿插兩劇。值得一提的是,Arrow 3.8和The Flash 1.8是很重要的交叉集。

此篇文章於 10-13-14 11:27 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-14, 01:42 AM   #77
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
Flash第一集最尾有未來報紙,Arrow間公司比Batman買左……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-14, 04:32 AM   #78
gingq7

註冊日期: May 2008
Thea練幾個月就咁好打 雖然其實Sara頂盡都係練左4年....

而Roy仲神奇, 練左頂盡5個月就可以上前線

根據呢套野d人神奇既練功速度, Laurel只要而家開始練, 今季尾就可以好打得

此篇文章於 10-18-14 04:34 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-14, 10:30 PM   #79
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Thea個新髮型好型,唔知佢個戰鬥LOOK係點?

舊 11-01-14, 11:17 PM   #80
D-boy

今集唔見咗Felicity,因為過了The Flash那邊溝閃電俠
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 01:35 AM   #81
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
呢套野9成女角都高質 XD
但亦都9成女都變打女
應該只有Felicity會例外
不如Laurel跟阿妹個「未亡人」特訓快速有成效仲合理D
不過好似一直有講因佢老竇係差佬所以識少少打?
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 01:55 PM   #82
D-boy

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
呢套野9成女角都高質 XD
但亦都9成女都變打女
應該只有Felicity會例外
不如Laurel跟阿妹個「未亡人」特訓快速有成效仲合理D
不過好似一直有講因佢老竇係差佬所以識少少打?
咁原著Laurel是黑金絲雀二代目、綠箭俠老婆。
原著Laurel一身武藝是由母親傳授;Laurel母親是第一代黑金絲雀,起初是閃電俠的奸角,後來改邪歸正。
舊 11-04-14, 09:12 AM   #83
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
其實Roy喱個角色往後仲有無得發揮呢?
本來諗住多多個有能力的會更好睇, 但宜家佢出親黎都唔知為咩咁...
今集佢諗住保護thea, 無啦啦平地黎個空翻, 我已經諗你搞咩呀...點知轉頭即刻...笑左出黎...

舊 11-04-14, 11:17 AM   #84
王小虎

註冊日期: Apr 2002
而且漫畫Wildcat的而且確係Black Canary師傅(甚至教過Batman)。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-14, 10:12 PM   #85
星旅人
Senior Gamer
星の旅人

PSN  IDDreamsfb
引用:
作者: traveller 查看文章
其實Roy喱個角色往後仲有無得發揮呢?
本來諗住多多個有能力的會更好睇, 但宜家佢出親黎都唔知為咩咁...
今集佢諗住保護thea, 無啦啦平地黎個空翻, 我已經諗你搞咩呀...點知轉頭即刻...笑左出黎...
第5集最後比到答案你了
星旅人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-14, 10:56 PM   #86
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
漫畫既話紅箭風頭出得多過綠箭

劇集既話好明顯因為佢基礎能力勁綠箭太多劇情上好難夾到演出

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-14, 12:10 AM   #87
IDGAF
The One

家陣個個主要女角都打得下…

黑髮Felicity好正~!

最尾,阿Roy個"夢"?!

舊 11-13-14, 06:43 PM   #88
IDGAF
The One

劇透注意~!

Black Canary索咗…之前果個略嫌佢肥咗D囉~!

http://youtu.be/LonNcTWXaiE

舊 11-21-14, 01:04 PM   #89
D-boy

今集Ray Palmer仲在研究原子俠件甲,咁即係佢仲未成為原子俠。

今集臨尾出場的迴力標隊長係The Flash那邊的奸角,下集又同The Flash ep08 crossover
舊 11-21-14, 01:39 PM   #90
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
乜原子俠睇起黎成個Ironman咁
如果arrow同flash好似咁樣再出多幾個英雄,幾乎可以組TV版正義聯盟
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 02:28 PM   #91
D-boy

引用:
作者: qhxu 查看文章
乜原子俠睇起黎成個Ironman咁
如果arrow同flash好似咁樣再出多幾個英雄,幾乎可以組TV版正義聯盟
都唔奇,之前Smallville拍拍吓都成隊正義聯盟整咗出來
舊 12-05-14, 09:17 PM   #92
D-boy

溫馨提示:先看The Flash ep08,才看這邊ep08
舊 12-06-14, 10:12 PM   #93
星旅人
星の旅人

兩集都好正
不過我覺得arrow這邊好睇d
舊 12-12-14, 03:31 PM   #94
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
大家睇左今集未,真係...唉
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 04:07 PM   #95
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
下集要等到 21/1
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-14, 11:25 PM   #96
星旅人
星の旅人

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
刺客聯盟的Boss無記錯就是蝙蝠俠個師傅
傳說中他有個池
不過arrow走真實路線(FLASH.....),可能性其實不大

此篇文章於 12-13-14 11:31 PM 被 星旅人 編輯。
舊 01-25-15, 05:50 PM   #97
D-boy

今集感覺到綠箭俠已經開始由真實系變超級系了,被踢落山都可以完好無缺
舊 01-25-15, 06:40 PM   #98
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
從上季出mirakuru再出flash就已經唔真實
我寧願佢乾脆D變哂超級系,咪唔上唔落咁想搞真實風但又有D怪力亂神真唔哂
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 10:07 AM   #99
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 星旅人 查看文章
刺客聯盟的Boss無記錯就是蝙蝠俠個師傅
傳說中他有個池
不過arrow走真實路線(FLASH.....),可能性其實不大
你冇記錯.
不過DC漫畫一向都係超級系, 就算擺出來係真實系hero, 唔用超能力都一樣可以打抵超級系果D. 呢D係比 "超級能力" 更加超級的 "超級威能". 你睇batman可以鍊低咁多超級系英雄/壞旦就知.

舊 02-02-15, 08:10 PM   #100
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
batman企係咁多英雄前有主角光環,點同

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[x box]請問R6 Black Arrow點組隊架 GAOGAIGAR 電視遊戲討論版 0 08-29-04 10:48 AM
[XB] 想問下隻 rainbow six black arrow... AGITΩ 電視遊戲討論版 11 08-25-04 03:48 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM
[XB]美版Rainbow Six 3: Black Arrow圖片,預定8月發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 5 05-23-04 12:29 AM

現在的時間是 01:03 AM

手機版 | APP版