Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-14-20, 09:38 AM   #851
GAOGAIGAR
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDgaogaigar555
XBox Live Gamertaggaogaigar555
第7章漏左粒陸行烏魔精石,請問知後可以返轉頭拎嗎?

是星的眼淚 閃著未完的心願
幸福還末來 眼裏滿是藍色的思念
末完的期待 彷彿你我夜空中約定了..........記住
GAOGAIGAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 09:38 AM   #852
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: 野良猫 查看文章
佢應該都係預你咁
唔係唔駛俾兩倍exp同三倍ap
又返到去個問題
琴日再開返ch1行多次行到ch3已經頂唔順
隱藏武器睇完wiki發現乜都無
除左隱藏boss獎品

召喚石後面只要你見到條友就幾時都可以打返拎返

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 09:55 AM   #853
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: GAOGAIGAR 查看文章
第7章漏左粒陸行烏魔精石,請問知後可以返轉頭拎嗎?
瘦陸行烏魔精石是不是風扇個粒?你可能要第2周才可以拿番,以下為影片。

3:48

https://www.youtube.com/watch?v=a1DH5YlTprc&t=3s

此篇文章於 04-14-20 10:00 AM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 10:11 AM   #854
cat8642
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
放咗四日打足四日,龜速進行中,除咗要分集出,同埋新場景啲新音樂同植松老師原來嘅音樂超唔夾外,收貨有餘!

此篇文章於 04-14-20 10:18 AM 被 cat8642 編輯。
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 10:18 AM   #855
darkvolver
頹冗

引用:
作者: cat8642 查看文章
放咗四日打足四日,龜速進行中,除咗要分集出,同埋新場景啲新音樂同植松老師原來嘅音樂超唔夾外,收貨有餘!
有缺憾始終係件好事,太完美,又點吸你水呢?特別PS5個development技術要時間攪過。

舊 04-14-20, 10:41 AM   #856
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: シェンムー 查看文章
就黎埋尾
隻野真係正到痴線
改就應該改硬,睇下會改成點

不如佢直頭Remake 埋CC啦,啲素材有晒
咁都要佢完晒FF7re正篇先啦!
依家淨係個米德加篇都咁內容豐富,
起碼分4章或以上都有可能,

PS: 或者要求SE整著隻CCFF7 HD Remaster版先,會快上市好多!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 10:43 AM   #857
darkvolver
頹冗

引用:
作者: mrk 查看文章
咁都要佢完晒FF7re正篇先啦!
依家淨係個米德加篇都咁內容豐富,
起碼分4章或以上都有可能,

PS: 或者要求SE整著隻CCFF7 HD Remaster版先,會快上市好多!
所以我真係覺得要睇佢第1個DLC係幾時出,再度佢第2集個時間。如果佢第1個都好耐好像KH禁就煩d...

舊 04-14-20, 11:18 AM   #858
GAOGAIGAR
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDgaogaigar555
XBox Live Gamertaggaogaigar555
引用:
作者: darkvolver 查看文章
瘦陸行烏魔精石是不是風扇個粒?你可能要第2周才可以拿番,以下為影片。

3:48

https://www.youtube.com/watch?v=a1DH5YlTprc&t=3s
是呀

是星的眼淚 閃著未完的心願
幸福還末來 眼裏滿是藍色的思念
末完的期待 彷彿你我夜空中約定了..........記住
GAOGAIGAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 11:26 AM   #859
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
首hollow開頭我都覺得麻麻,但循住故事發展
出奇地咁夾 , 好好聽!

舊 04-14-20, 11:33 AM   #860
darkvolver
頹冗

引用:
作者: シェンムー 查看文章
首hollow開頭我都覺得麻麻,但循住故事發展
出奇地咁夾 , 好好聽!
一開頭個BGM已經係經典........好難唔好聽。

另外一個我個人幾喜歡係﹕第五區去第6區個前半段tunnel個BGM

舊 04-14-20, 11:34 AM   #861
darkvolver
頹冗

引用:
作者: GAOGAIGAR 查看文章
是呀
好在我有錄定個影片,感覺可以幫到好多人。

藍晶個mini boss都係難打........要小心...

舊 04-14-20, 11:56 AM   #862
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
好彩我慢打,暫時應該無miss野。
去到第8章,Advent Children d感覺返晒黎!
記得當年話如果Remake FFVII,一定要畫面去到Advent Children個質數先得。
而家真係好接近,有好多場景,設定都根返AC。

如果改劇本既話,我會「真…女神轉生」。唔改故事,又可以「復活」
細個最唔明,有鳳凰之尾,明明可以復活架喎。
坂本真绫呢位聲優真勁!配女神FFVII愛麗絲又得,配女強人FFXIII 雷光又得!

此篇文章於 04-14-20 12:00 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 12:15 PM   #863
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
好彩我慢打,暫時應該無miss野。
去到第8章,Advent Children d感覺返晒黎!
記得當年話如果Remake FFVII,一定要畫面去到Advent Children個質數先得。
而家真係好接近,有好多場景,設定都根返AC。

如果改劇本既話,我會「真…女神轉生」。唔改故事,又可以「復活」
細個最唔明,有鳳凰之尾,明明可以復活架喎。
坂本真绫呢位聲優真勁!配女神FFVII愛麗絲又得,配女強人FFXIII 雷光又得!
唔會冇嘢miss
至少有隻初期支線任有隻怪嘅技要二週番去學
因為初期冇學怪招式嘅石

而且都唔止一隻
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 01:05 PM   #864
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
通頂爆咗。。。。
最初見到某人彈出嚟,仲以為大改到佢個結局都改埋,結果最後竟然係。。。。
雖然見到把劍時覺得有D唔對路

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 01:15 PM   #865
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
旺角都係548
有冇邊度有平少少
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 01:23 PM   #866
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 雷火武 查看文章
旺角都係548
有冇邊度有平少少
普通版都禁貴?

你可能要買online........因為實體d貨應該都不會禁快番,現在寶源應該度緊聖劍個水.....所以下一水,要等24號之後。

舊 04-14-20, 01:30 PM   #867
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
尋日見到188二樓有一間賣 $498
唔知今日仲有冇貨
因為見到唔係好多舖頭有display...
至於同地點嘅某士多舗,有普通同埋 deluxe 版,但就無貼價錢
估計都係海鮮價,所以我都費事問啦

By the way 日森都斷貨,都要等 23 號
所以第一批貨買唔到又唔想等嘅話,digital 版都係一個唔錯嘅選擇

舊 04-14-20, 01:33 PM   #868
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Marco 查看文章
尋日見到188二樓有一間賣 $498
唔知今日仲有冇貨
因為見到唔係好多舖頭有display...
至於同地點嘅某士多舗,有普通同埋 deluxe 版,但就無貼價錢
估計都係海鮮價,所以我都費事問啦

By the way 日森都斷貨,都要等 23 號
所以第一批貨買唔到又唔想等嘅話,digital 版都係一個唔錯嘅選擇
現在全世界等24號 (應該不偷跑).......SE捉亞洲地區幾嚴...

舊 04-14-20, 01:35 PM   #869
雷火武
ワールド・エンド

唔等了。要等10日
鍾意買碟
已課
舊 04-14-20, 01:41 PM   #870
雷火武
ワールド・エンド

想問少少
如果一周目我唔睇攻略
爆機時有野miss左既話
係咪可以二周目繼承一周既野、然後打番?
舊 04-14-20, 01:44 PM   #871
darkvolver
頹冗

引用:
想問少少
如果一周目我唔睇攻略
爆機時有野miss左既話
係咪可以二周目繼承一周既野、然後打番?
二周目好像之前有人講係會繼承一周的野,但係再打二周目不等於容易。

所以慢慢玩會較好。

舊 04-14-20, 01:53 PM   #872
雷火武
ワールド・エンド

都唔係快漫問題
係第一周唔想睇攻略自己玩

隻狼 dark soul biohazard 之類我都係自己玩一次先睇攻略
FF都係

不過以前玩FF10記得嗰26個外語文字有d真係miss左就無得拎番
舊 04-14-20, 01:56 PM   #873
darkvolver
頹冗

引用:
都唔係快漫問題
係第一周唔想睇攻略自己玩

隻狼 dark soul biohazard 之類我都係自己玩一次先睇攻略
FF都係
其實都不用攻略玩都可以,因為隻game個迷較簡單,係除了第6章有取巧點之外,大致上一直玩便可以。

舊 04-14-20, 01:56 PM   #874
darkvolver
頹冗

Tifa pull up d叫聲一流

https://www.youtube.com/watch?v=QqKRt1gQ5vM

舊 04-14-20, 01:57 PM   #875
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: darkvolver 查看文章
現在全世界等24號 (應該不偷跑).......SE捉亞洲地區幾嚴...
其實都唔係偷唔偷跑嘅問題,而係生產力下降咗出唔切貨
情況就好似任天堂呢個星期唔出 Switch 貨一樣
至於捉偷跑的責任其實不在於SE,而係 Sony

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 05:12 AM

手機版 | APP版