Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 02-02-22, 09:59 PM   #751
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
TBoBF 06

勁多客串,搞到「妹仔」大過主人婆~ 不過好睇到痺唔「忍心」鬧⋯好複雜⋯

原來係 Dave Filoni 執導,唔怪得之有佢⋯

某個場景,完全係婊緊啲電影版~ 穿插住西部片風,加埋真人版第一回登場嗰位人兄,嘩咗出嚟。

舊 02-02-22, 10:12 PM   #752
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
梅姐傳原來唔係一炮過出哂,每星期才出一集
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-22, 04:07 AM   #753
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Hit-Monkey睇晒,都值得睇,動作+血腥+小小搞笑+劇情。改咗漫畫(Lady Bullseye部份),都改得唔差,同MCU無關,當係multiverse來睇吧。
慢慢都煲晒全10 話,叫做都 OK 嘅,情節都係復仇嘅套路,但打得好睇。唔係噉好嘅係有時為咗慳皮,啲動作場面居然暗場交待,男主角(?)個拍檔實在太煩人,日配都 OK 嘅,但唔平均,而啲動畫風格本人麻麻,點都好過 Netflix 嗰套《日本沉沒》。最後咁變法,係有啲突然,留咗尾玩下一季。

舊 02-07-22, 11:23 AM   #754
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
梅姐傳原來唔係一炮過出哂,每星期才出一集
好似斬件5集.

快立左一次第一集.....係咪有野cut左? 我記得去戲院睇時, 唱心債果part梅姐話想知劇情, 黎小田好似即刻話 "我有招仔電話", 但導演版好似冇左呢句? 有冇人留意到有冇其他野cut左?

舊 02-09-22, 04:55 PM   #755
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
波巴最終回,基本上都是打為主的爆米花1小時,總算能看到波巴發威算收貨~

總結算是普普通通但還是可以一看,就肯定是不及曼達洛人的了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-22, 05:35 PM   #756
肉羊哩咖
griffin611

Bobby Fett 季度結局 -- 成粒鐘咁長。開頭都算正路,跟住大半都係打,而且越打越大,正就係正係精彩嘅,啲車嘅速度變正常返,同埋真正主角發到威能;不過節奏就拖咗啲,而某大配角個下場嫌唔夠戲劇性;個尾收得好草吓,尤其班反派嗰下場唔夠痛快,有段 mid-credit 短片,暗示(可以)有下一季。

成季好唔平均,啲回帶用到錯晒,佢順序啲講仲好啲,有人賴疫情限咗,不過腳本有根本嘅問題,最正嗰兩話居然冇乜主角份好真係搞笑。仲有,好明顯有好多補拍,予告中某啲大場面根本冇出現。

Sorry,傳聞中某人結果都係冇出到場~~~

此篇文章於 02-09-22 05:44 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-22, 06:40 PM   #757
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Mando S2.9 + Boba finale, 算ok啦,波叔有得威番下都唔錯,呢套始終係要黎番build 正統派沙鍋宇宙嘅砌圖之一,可以期待下Mando S3

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-22, 11:50 PM   #758
D-boy

其實上集都估到古仔嘅選擇,曼特佬S2又點可以冇咗佢呢?

在星戰6天行者對住這種怪獸都好狼狽,但古仔就好輕易馴服牠

全套劇都係女主角最好打
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-22, 10:01 AM   #759
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
我仲以為yoda bb會拎曼佬把黑劍用添⋯⋯

佢用原力就令到隻怪獸瞓覺,仲同人一齊瞓
垃圾Luke當日自稱學滿師都係暴力上身斬殺隻怪獸⋯⋯

睇嚟宜家現存Jedi入面最廢可能係Luke
(3人中得佢原Jedi聖壇都未見過就亂咁砌間石屋學人開班授徒

可能Yoda BB日日都滴住汗心諗:呀master luke,點解我要聽呢個後輩說教,佢真係當我BB呀

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 02-10-22 10:04 AM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-22, 08:00 AM   #760
肉羊哩咖
griffin611

Moonknight 超級碗予告

據報套劇幾「殘酷」咁話⋯⋯

舊 02-14-22, 09:42 AM   #761
Eking

註冊日期: Feb 2006
netflix marvel 影集3月之後會點? 去disney+ 定係消失?

舊 02-14-22, 02:55 PM   #762
肉羊哩咖
griffin611

唔知, 咁先弊。

舊 02-24-22, 03:08 PM   #763
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Eking 查看文章
netflix marvel 影集3月之後會點? 去disney+ 定係消失?
正式上 D+, 3 月(美國除外)

舊 03-10-22, 01:57 AM   #764
肉羊哩咖
griffin611

最後一期實體發行嘅 Entertainment Weekly, 會搶先公開 Obi-Wan 嘅劇照。3月18號。
https://ew.com/tv/obi-wan-kenobi-sta...il-2022-cover/

有啲相望望先:

轉個頭,就出予予告~

此篇文章於 03-10-22 03:45 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-10-22, 09:07 AM   #765
鐵之侍

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
最後一期實體發行嘅 Entertainment Weekly, 會搶先公開 Obi-Wan 嘅劇照。3月18號。
https://ew.com/tv/obi-wan-kenobi-sta...il-2022-cover/

有啲相望望先:

轉個頭,就出予予告~
判官兄弟姐妹團總算真人化了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 03-10-22, 09:34 AM   #766
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
星戰終於有主角衍生劇 呢D應該長拍長有
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-22, 01:05 AM   #767
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Heaven 查看文章
星戰終於有主角衍生劇 呢D應該長拍長有
跟住嘅係 Rogue One 嘅 Andor (第一季話冇 K2-SO 嗰隻) ⋯⋯

跟通稱為 "Mando-verse" 嘅,仲會有 Asoka 同埋 Bo-Katan 劇集,最後結集 Heir to the Empire D+限定(?)電影,打「大佬」Grand Admiral Thawn。

Moonknight 訪談,有啲新片段睇:

此篇文章於 03-11-22 01:08 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-14-22, 01:27 AM   #768
肉羊哩咖
griffin611

思春期阿女大戰怪獸阿媽

Turning Red 講個住多陯多嘅中二女仔,有日瞓醒發現突然識變身,情緒唔穏定嘅話就變做巨大喜馬拉亞小熊貓。成套戲講嘅係導演細個時嘅親身經歷,個人化得嚟,啲比諭一啲都唔含蓄(連某個親戚都出埋),講成長身體變化,家庭同友情寫得好細,做過女嘅尤其有共鳴,而做家長嘅都可能見到自己。動畫分鏡動作繼續無得彈,劇情轉接個手法都好有趣,啲人物,除咗隻「紅貓」之外,好鬼死有 Mii 嘅風格就好個人口味吓。因為係華人背景,有啲對白同背景都有出廣東話,亦有廣東話配音,香港觀眾會好啱聽。

唔係噉好嘅,阿女話女主角解決問題方法實在太易,而本人覺得最後個扭橋無可能之前無其他人知而老早爆咗出嚟,最衰嘅係呢套絕對應該戲院上~

總結:呢套絕對好睇過套 Luca,娛樂性好過 OnWard,但講藝術味未及 Soul ,中上。

後記,網上有啲專業影評引發爭議,不過由得啲人亂噏無謂,算啦。

此篇文章於 03-14-22 01:31 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-15-22, 10:15 PM   #769
肉羊哩咖
griffin611

失驚無神,六月八上:

Girl Power! Yeah!

舊 03-16-22, 04:53 PM   #770
肉羊哩咖
griffin611

見到全 Netflix Marvel 劇集已經轉移到 D+

舊 03-25-22, 01:18 AM   #771
王小虎

註冊日期: Apr 2002
SPOILER ALERT
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-22, 03:31 PM   #772
肉羊哩咖
griffin611

A Night in the Museum

Moon knight E1,早咗 10 分鐘開始

1 主角設定咗,動作好快嚟料
2 德國?!好刺激
3 好明顯大玩唔可靠敍事者
4 你部手機無日期嘅咩?!
5 搞到好混亂,跟住玩陰森氣氛,好在⋯⋯
6 啲 CG 都 OK,但少咗啲唔夠喉

整體中上,都叫做期待下一話。

此篇文章於 03-30-22 03:45 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-30-22, 06:44 PM   #773
鐵之侍

月光騎士看了第一集還算不錯,結果主角的特點拿來省成本真好用(笑)但下集真不要再這樣省成本了

以Marvel作品來說真是很異色的作品,主角和反派(?)的演出真不錯

舊 03-30-22, 07:55 PM   #774
肉羊哩咖
griffin611

睇返啲予告佢會講返啲「空白」期間發生咗啲咩事,斷估都係開估嗰陣;啲網評都係睇咗頭四話,亦估佢第四話尾會爆嘢出嚟。

舊 03-31-22, 04:56 PM   #775
D-boy

初次認識月光騎士這個人物,原來佢係一個精神分裂和比鬼上身嘅白咭佬

第1集已經覺得唔好睇!如果之後5集都係咁嘅形式拍攝,我驚我睇完都變白咭佬

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 03:24 AM

手機版 | APP版