Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-19, 08:23 AM   #51
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
你地當年有買本攻略就知道原人設都無建模咁大

我好相信係因為當年建模果個係因為私心同技術問題先整兩個三角型落去

而且新版入面仲要著住運動bra,就算本身係H都可以壓到變小E

應該話跟返三次元黎計,著住運動BRA個形狀都可以咁明顯就肯定唔會細到去邊(認真

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-14-19 08:27 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 09:01 AM   #52
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
大家都太天真了
依家係PS4版, 有sony限制..
之後先喺其他機種出完全版tifa..

DQ11 S D新要素都多咗好多啦.. 灰爆
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 03:27 PM   #53
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: aquarius 查看文章
大家都太天真了
依家係PS4版, 有sony限制..
之後先喺其他機種出完全版tifa..

DQ11 S D新要素都多咗好多啦.. 灰爆
有得揀我都想玩PC版, 起碼可以60 FPS先,
不過其他版本應該2020無望, 玩住先啦~

舊 06-14-19, 03:29 PM   #54
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
咁好心機貼Link, 唔爭在貼埋你TWITTER個POST出嚟俾大家學下嘢啦~
我就唔認為SE會再特登去改造型,你唔鍾意可以選擇唔玩,
或者有本事嘅可以試下買起SE迫佢哋改~
你呢啲論調
同你意見唔同就叫人唔好玩,又開口埋口叫人買起佢,黑幫咩?
再同你講晒氣。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 04:03 PM   #55
real00
Senior Gamer

註冊日期: May 2013
有沒有人覺得tifa似似地ff8女主 XD
real00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 06:15 PM   #56
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
乜唔係調返轉就係當年TIFA人氣爆表

8,9既女主角先係黑長直咩(誤

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 06:26 PM   #57
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 1pi 查看文章
第一站已經係官方twitter表達咗啦
你唔係咁天真嘛

同埋,要糾正返你,依啲唔係"鬧",我依家只係講出 無奈嘅心情姐。

乳量變少《FF7重製版蒂法》穿太多歐派變小網友覺得好可惜
https://news.gamme.com.tw/1648992

比較番!機迷表不滿 《FF VII Remake》Tifa身材太普通
https://www.gameover.com.hk/news/443801
表達都冇用因為九成係因為罪大條規例影響

TIFA又黃又暴力,實有聖光照住
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 06:30 PM   #58
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
其實計返個比例,對車頭燈真係大得好緊要。。。

之前唔係話e3後有demo??

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 08:21 PM   #59
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
真係得魔晃都市..........

即係最少有四集 ?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 08:30 PM   #60
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

即係最少有四集 ?!

都估到了, 正如PS1第一隻碟少D分量(不過都唔記得第一隻碟去到邊..)
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 08:44 PM   #61
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 野良猫 查看文章

老友,講到聖光好像小弟見大家high high時,已經第提出,但相信很小人理我個comment。

另外,有冇人開vol.2 post,過了41頁了。

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 06-14-19 08:55 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 09:04 PM   #62
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
如果照流程得第一隻碟一半
希望佢真係大執過故事同內容夠,畢竟收緊full game錢

如果咪應該會比人插到傻
睇返tw hk ps 啲留言好多人都唔知會斬

我立場就唔介意佢斬,即管睇下幾多年先玩到結局

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 06-14-19, 09:08 PM   #63
豪傑公子

引用:
作者: シェンムー 查看文章
如果照流程得第一隻碟一半
希望佢真係大執過故事同內容夠,畢竟收緊full game錢

如果咪應該會比人插到傻
睇返tw hk ps 啲留言好多人都唔知會斬

我立場就唔介意佢斬,即管睇下幾多年先玩到結局

成2隻碟如果唔係太多片就真係勁豐富~

舊 06-14-19, 09:15 PM   #64
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
成2隻碟如果唔係太多片就真係勁豐富~

睇你點睇FF15都近100GB
其實佢標榜容量無乜意思
DQ11到而家0更新得30GB
但好玩過FF15 幾十倍...

舊 06-14-19, 09:19 PM   #65
豪傑公子

引用:
其實佢標榜容量無乜意思

野村有份搞都可以稍稍期待下嘅~

舊 06-14-19, 09:41 PM   #66
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
其實佢標榜容量無乜意思

MGS5 80GB 已經可以搞左個北非開放式地圖出來了

但問題係FF7 remake 搞個魔晃都市日和可以玩d 咩............

賽陸行鳥, 賽車, 鬥技場, 去妓寨食KFC, 同Barret 座摩天輪.............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 06-14-19 09:57 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 02:12 AM   #67
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

即係最少有四集 ?!

咁我又唔覺得會變成4集,其實出左Midgar之後就唔會係同一個地方停留咁耐,無咁大必要去描寫到咁仔細
其實刻意係Midgar度停,唔多唔少我諗係佢地仲未決定究竟點樣處理原本係World Map既部份
我實在唔認為佢地會再做番World Map了,FF15前車之鑑,花太多時間落去亦無意思

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 06-15-19 02:15 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 03:41 AM   #68
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 野良猫 查看文章

又係罪大搞鬼...
如果老任出返部機能勁啲嘅機就好啦,唔洗再俾罪大拖累
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 03:48 AM   #69
權愛真

註冊日期: Oct 2010
個條友係呢度都俾人X過好多次,見到呢種__直接黑名單就得!
以後唔使睇到咁低質言論。
同佢(地)點講都係哂時間,無謂俾埋機會佢地刷存在感。

講返正題,我同身邊既朋友都有傾過FFVII,一直都留意住,
畢竟除左FFX、X-2之後,FFVII都係我好鍾意既一代。
不過好坦白講,我好可能會直接等PS5既合集版!
(睇依家主機既時間線同佢地既一貫做法,100%肯定SE會咁樣出!)
SE近十年既效率同質素保證,真係難免令人一定會抱著懷疑同觀望態度。
依家仲要咁樣分集數黎出……我真係好唔鍾意咁樣。

希望佢地真係重製得好好睇睇,一定要有自由度同耐玩性。
同埋真係唔知會有幾多改動呢?
其中最希望既當然係Aerith可以唔使死!呢點亦要考驗編劇組既功力。(暫時講住咁多先)

此篇文章於 06-15-19 08:16 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 04:01 AM   #70
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
有受女權份子影響就緊左
不過我覺得對比起其他作品,Tifa既改動其實已經相對黎講係細
以佢而家真實程度咁高既Model計,其實你再整大個胸就唔靚了
某程度上你見到而家係sport bar咁既款,係反映到野村係顧忌女權之餘亦都有照顧大家,我係可以接受了

但隻腳真係太幼,喂呢點唔關女權事啦,加番粗啦,求你啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 11:42 AM   #71
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002

巴哈有人做左個對比圖, 頭圓左, 比例較真人化, 感覺最性感, 可能其他比例太吾像真, 反而覺得衣著出事, 黑底Top, 屌帶太粗, 鞋爭套, 不過都係DLC惹的鍋, 基本Model比9分, 真係瘦左D, 需然個人好Buy, 但吾乎合角色....

呢隻韓改 就吾係好得喇...

此篇文章於 06-15-19 11:47 AM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 11:45 AM   #72
權愛真

註冊日期: Oct 2010
人設方面,兩個女主角我都算幾滿意。
我個人真的不喜歡胸太大,身材好是要比例好才對。
我反而更注重雙腳,一定要修長夠幼才夠美!
現在這樣就很好!
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 11:51 AM   #73
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: sgouki 查看文章

巴哈有人做左個對比圖, 頭圓左, 比例較真人化, 感覺最性感, 可能其他比例太吾像真, 反而覺得衣著出事, 黑底Top, 屌帶太粗, 鞋爭套, 不過都係DLC惹的鍋, 基本Model比9分, 真係瘦左D, 需然個人好Buy, 但吾乎合角色....

呢隻韓改 就吾係好得喇...
對比之下算唔錯啦,收貨有餘
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-19, 09:18 PM   #74
HM

註冊日期: May 2007
https://news.livedoor.com/lite/article_detail/16654927/

倫理部。。。
個名聽到已經覺得唔舒服
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-19, 07:54 PM   #75
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
即刻食住條水, 個人鍾意FFVII RE個MODEL多D, 可以FFVII RE MODEL + DISSIDIA FF 衫就PERFECT.......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 11:58 PM

手機版 | APP版