Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-08, 10:55 PM   #151
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
一早plan好晒
2010: Iron Man 2, Thor
2011: Captain America, Avenger

出年好似有Wolverine

2011先有Captain America?唔係話出年有得睇咩?
我記得有人話過漫畫版Captain America比人射殺係想宣傳電影版.....
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 11:13 PM   #152
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
睇咗今集,的確好過李安的「布魯士父子爭執簿」(誤),起碼今次講異變對人的心理同生活係立體多咗,至少會透過點樣下苦功學習同修煉自控及格鬥(柔術),清楚帶出角色面對的隱憂同心理問題,仲有BRUCE在清醒時覺悟自己的異能而生出仗義感係清晰好多,呢種英雄的自告奮勇李安係好難拍到(假如變咗因愛的關懷同激勵而出現自告奮勇就另計)。

對於有影評話今集結構鬆散,我就真係不多覺。冇錯,開頭的確係去得快,但點都有交待過BRUCE點變成HULK,未致於話只睇今集就完全不明。只係開頭其實可以用多幾分鐘交待得具體D。不過,今集嚴格黎講係李安版的續集,未睇或忘記了上集係會冇咁易了解今集,同埋共鳴感少D(尤其係BRUCE的心態轉變)。

我覺得ABOMINATION的為打而打講得通,雖然冇BRUCE個老豆的創神偏執般嚴肅,但係世上總有D人係鐘意撩交打,加上ABOMINATION的癲係出於自我,異變後比HULK多野講,跟HULK未能完全自控形成對比(縱HULK講必殺技無疑代表佢有自控的現象,但在定力度點都係差D)。至於受唔受就觀點同角度啦!

打鬥就不用講都知正(HULK仲會玩裂土同掌風),好似殺道行者同「氣勁弱化及冇殘像」的黑豹咁。

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
其實我覺得當係李安版續集都得
劇情上同地方係有唔同……
唔係喎!基本上除咗片頭的實驗室事故外,其餘直頭一樣,就連HULK爆校園都有提(用剪報形式),片頭果度頂多係上集條賤人科學家搞的試驗變咗有BETTY參觀的新版啫!

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
的確好睇過李安版…李安版實在太太太太多交代,多到連三歲時主角諗乜都要交代……
ABOMINATION未死擺明就玩HULK 3(再講,MR BLUE俾最後大佬打飛果陣,個頭突兩舊野都暗示咗D)。我估果解藥係令BRUCE不會隨時失控,但一經過BRUCE自覺地變身後就還原,所以BETTY要大叫NO。

TONY出場果度擺明係講AVENGERS,而且片頭用字交待STARK INDUSTRY同NICK FURY有份支援美軍,話哂IRONMAN同今集的HULK係「連續電影劇」。ABOMINATION同ROSS唔講多D美國隊長,都係MARVEL想局我哋睇美國隊長的電影版。

引用:
作者: nakakula 查看文章
不如話 ,ironman 用左佢地的妓術 , 整左個新Armor , 咁啱見到第4集的Peter ,
於是就俾左個技術 peter , 跟住大家就會係Spiderman4度見到Ironspiderman……
咁SPIDERMAN 4就變咗CIVIL WAR。

此篇文章於 07-01-08 12:17 AM 被 動漫遊戲迷 編輯。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-08, 04:19 AM   #153
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
我覺得李安果套真係好悶
對放一個漫畫FANS而唔係李安FANS泥講
而以只用好短時間就介紹左佢變形既原因就話佢係李安續集係唔成立既
因為對於一個FANS泥講就算無左李安果套加埋今集既片頭
都會知道佢點解會異變
正如蜘蛛俠FANS就算唔睇戲都知佢點解做到蜘蛛俠一樣
上集就係口水多過茶令到好多漫畫FANS 記住係漫畫FANS而唔係李安FANS不滿
所以今集個片名係跟番原住漫畫同埋唔係叫 THE HULK 2
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 07:33 PM   #154
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
我覺得李安果套真係好悶
對放一個漫畫FANS而唔係李安FANS泥講
而以只用好短時間就介紹左佢變形既原因就話佢係李安續集係唔成立既
因為對於一個FANS泥講就算無左李安果套加埋今集既片頭
都會知道佢點解會異變
正如蜘蛛俠FANS就算唔睇戲都知佢點解做到蜘蛛俠一樣
上集就係口水多過茶令到好多漫畫FANS 記住係漫畫FANS而唔係李安FANS不滿
所以今集個片名係跟番原住漫畫同埋唔係叫 THE HULK 2
  這是拒絕初學者的的FANS向電影嗎?

舊 07-02-08, 09:19 PM   #155
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: 44264 查看文章
  這是拒絕初學者的的FANS向電影嗎?

我無咁講過 只係認為因為如果只係因為交待變身原因比較簡單
而將佢定格為李安版第二集係唔正確姐
同埋就算初學fans 睇完都可以從佢簡單的交待知道佢變身成hulk既原因
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 10:09 PM   #156
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
我無咁講過 只係認為因為如果只係因為交待變身原因比較簡單
而將佢定格為李安版第二集係唔正確姐
同埋就算初學fans 睇完都可以從佢簡單的交待知道佢變身成hulk既原因
咁的確唔係續集,唔係Marvel都唔駛改晒名啦
只不過個故事開始的確同上集ending有連接地方
當然兩集都有好多唔同之處啦(異變原因、冇講過Bruce阿爸...)

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 10:35 PM   #157
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
睇戲第一樣野, 接愛套戲講所有野, 乜都講唔合理的話, 睇戲就最唔合理, 俾錢睇d現實冇可能發生事....XD

舊 04-15-19, 08:56 PM   #158
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
https://www.netflix.com/hk-en/title/70087537

趁Netflix下架前睇咗2008年版的The Incredible Hulk,(好似4月16日下架)
原來我以前只睇過2003年版Hulk無完整過08年版,
可能係明珠台睇過下,最少記得買大碼褲果幕。
(03年版反而會係4月17日係Netflix上架),

08年版個故事都幾搞笑先,
咁Stan Lee飲咗支有料汽水之後會點?
最鐘意主角拍掌滅火同出必殺技前大叫:「Hulk…smash!」果幕。

同埋最尾有Iron Man Tony Stark出場,
當年都唔知乜野係Avengers同S.H.I.E.L.D.反而宜家睇先明講緊乜。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
IRON MAN 真人版 笛子魔童 電影版 343 06-28-09 07:04 PM

現在的時間是 08:43 AM

手機版 | APP版