Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-12-20, 07:25 PM   #51
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
睇巴哈啲人講野真係睇到有啲火大,話個dlc應該免費擺埋入game度作補償

大哥呀個dlc日版都要俾錢架,隻但丁要俾版權架

冇又話隻game縮水,要俾多少少錢又成個怨婦咁
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-20, 07:55 PM   #52
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: jason 仔 查看文章
睇巴哈啲人講野真係睇到有啲火大,話個dlc應該免費擺埋入game度作補償

大哥呀個dlc日版都要俾錢架,隻但丁要俾版權架

冇又話隻game縮水,要俾多少少錢又成個怨婦咁
甘我又明,因為本身呢D係III出加強版既原素,連深界都要買DLC先有,唔買變左同初版一樣,甘樣根本HD既係初版,唔係NOCTURNE,當然但丁係要版權,所以我自己睇成錢係比版權同智之既演出,深界都係DLC裡面係唔合理
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-20, 08:18 PM   #53
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: Lamsze 查看文章
甘我又明,因為本身呢D係III出加強版既原素,連深界都要買DLC先有,唔買變左同初版一樣,甘樣根本HD既係初版,唔係NOCTURNE,當然但丁係要版權,所以我自己睇成錢係比版權同智之既演出,深界都係DLC裡面係唔合理
咁問題冇葛葉或但丁本身就唔係狂熱版

而家有返但丁咪仲好,都係少少錢咪支持下囉

唔通日本果邊又要話dlc得個但丁係呃錢咩
舊 08-12-20, 08:35 PM   #54
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
NOCTURNE唔係就係初版咩?

舊 08-12-20, 09:24 PM   #55
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
咁問題冇葛葉或但丁本身就唔係狂熱版

而家有返但丁咪仲好,都係少少錢咪支持下囉

唔通日本果邊又要話dlc得個但丁係呃錢咩
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
NOCTURNE唔係就係初版咩?
兒!甘真係好抵死!佢係HD初版,有但丁既係狂熱版,邊有人會HD初版然後加強既原素係DLC出,又唔係新作

而且之前影片係有班魔人,魔人又為狂熱既野,真係H少少唔H哂
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-20, 09:45 PM   #56
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
識日文玩日文版最好,完美版

對我這日文不太行又只玩過元祖原版的,給少少錢還是能有但丁和追加部份還是可以接受啦(沒有雷道是有點可惜,但有但丁也足夠了)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-20, 11:31 PM   #57
神人ではない!新人だ

引用:
兒!甘真係好抵死!佢係HD初版,有但丁既係狂熱版,邊有人會HD初版然後加強既原素係DLC出,又唔係新作

而且之前影片係有班魔人,魔人又為狂熱既野,真係H少少唔H哂
SORRY,在下冇跟進過REMASTER公佈之後既事,睇返D資料,NOCTURNE的確係初版,不過日版REMASTER係根據MANIAX Chronicle Edition,中文REMASTER就應該由於葛葉既關係真係初版。

冇玩MANIAX,不過睇WIKI深界好似係同葛葉/但丁有關,咁唔出得既葛葉都冇辦法。
仲有但丁呢個唔會令某國人聯想到某軍國既選擇算係咁啦…

舊 08-12-20, 11:36 PM   #58
jason 仔
Crazy Gamer

為咗果少少錢又講到自己變次等公民,然後又傭人自擾咁拖埋隻5代落水

其實呢啲人玩個遊戲都咁多野要愁,真係唔好買好過
舊 08-13-20, 12:14 AM   #59
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
應該話................

全隻game 係以真・女神転生III-NOCTURNE マニアクス クロニクルエディション 為基礎去HD remaster

但會根據發售地方版本, 將event 改成無印版同 マニアクス クロニクルエディション

而之後又可以經DLC 玩返齊マニアクス 版同 マニアクス クロニクルエディション版兩個版本

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 08-13-20 12:23 AM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-20, 10:43 AM   #60
神人ではない!新人だ

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
應該話................

全隻game 係以真・女神転生III-NOCTURNE マニアクス クロニクルエディション 為基礎去HD remaster

但會根據發售地方版本, 將event 改成無印版同 マニアクス クロニクルエディション

而之後又可以經DLC 玩返齊マニアクス 版同 マニアクス クロニクルエディション版兩個版本
冇玩M版,其實但丁同葛葉可以換黎換去,咁亞洲版深界EVENT應該改用是但一隻冇出場既魔人都得吧?

舊 08-13-20, 05:04 PM   #61
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
為咗果少少錢又講到自己變次等公民,然後又傭人自擾咁拖埋隻5代落水

講得好,應該買game時比多幾舊水講明唔駛找,咁就玩得特別開心唔駛愁
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-20, 05:32 PM   #62
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:

噤今次Atlus 真係做得有少少難睇

重點係日本版己包括新增迷宮 (雷童event)

而亞洲版你係要另外比錢買但丁DLC 先可以玩到新增迷宮

本來免費有得玩的新增迷宮因為自肅無左雷童event 而無得玩

真係要多謝班泡菜...................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 08-13-20 05:39 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-20, 05:49 PM   #63
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
噤今次Atlus 真係做得有少少難睇

重點係日本版己包括新增迷宮 (雷童event)

而亞洲版你係要另外比錢買但丁DLC 先可以玩到新增迷宮

本來免費有得玩的新增迷宮因為自肅無左雷童event 而無得玩

真係要多謝班泡菜...................
既然係咁介意的話其實大可以買日版就可以解決到

平時人家都唔會攞其他game出尼斬件中文化,更何況係一隻舊作hd

咁人地實有苦衷架啦,而家有解決方法又要製造更多麻煩

其實呢啲人都唔一定係想玩隻game,而係純粹想搞事
舊 09-03-20, 02:34 PM   #64
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-20, 01:16 AM   #65
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
電撃ゲームライブ #002
【真・女神転生III NOCTURNE HD REMASTER、Spellbreak】
https://youtu.be/rSDjFZPYU6I

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-20, 11:20 PM   #66
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

日版今日岩岩到左貨
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-20, 01:09 AM   #67
jason 仔
Crazy Gamer

等緊中文版,另外呢隻都幾多週邊出,又figma 又1:1胸像

似乎大家都對呢隻舊作好有信心
舊 10-28-20, 10:48 AM   #68
cat8642
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
等緊中文版,另外呢隻都幾多週邊出,又figma 又1:1胸像

似乎大家都對呢隻舊作好有信心

仲諗緊點樣配搭:

Switch 日 / PS4 中 定 Switch 中 / PS4 日 ....
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-20, 01:29 PM   #69
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: cat8642 查看文章
仲諗緊點樣配搭:

Switch 日 / PS4 中 定 Switch 中 / PS4 日 ....
我會switch日,ps4中.因為switch我儲開日版
舊 10-28-20, 06:39 PM   #70
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
信和中文版到貨
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-20, 08:24 PM   #71
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

可能買PS4 DL版就算喇
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-20, 09:09 PM   #72
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
人修羅出figure好唔吸引,買素體咩

舊 10-29-20, 12:57 AM   #73
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: Rance 查看文章
人修羅出figure好唔吸引,買素體咩
Figma 我會買,其他就唔會諗

比起人修羅,而家公佈過既仲魔我覺得更唔吸引
舊 10-29-20, 11:01 AM   #74
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

First 2 Hours Switch ver gaamplay (-Maniax-)
https://youtu.be/MIRtFSJ6FCk

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-20, 01:12 PM   #75
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
一嚟就玩very hard
然後第一場用哂兩個回復
第二場直頭俾人會心完再普攻兩下便當

都係等夠一隊人先調番高難度
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
sell 全新 ps3 FFX/X-2 HD Remaster 中文 mission2007miss 買賣專區 3 10-29-15 09:40 PM
[收]FFX/X-2 HD Remaster PS4 superworm12 買賣專區 0 10-26-15 09:15 PM
放 ps4 the last of us remaster $180 shukei 買賣專區 0 11-05-14 07:39 PM
[PS2]真‧女神轉生III NOCTURNE マニアクス討論區 Orphan 攻略及心得交流區 89 06-18-06 10:09 AM
PS2]美版真・女神轉生3 Nocturne(日版加強版),預定04年發售 neo2046 電視遊戲討論版 53 04-04-04 09:52 AM

現在的時間是 12:53 PM

手機版 | APP版