Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-12-19, 01:38 AM   #1
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
BIOHAZARD 5,6 | 已售

此篇文章於 08-22-19 12:16 PM 被 wsx360 編輯。
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 07:42 AM   #2
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
gapcom繼續炒炒炒
真厚顏

舊 06-12-19, 11:27 AM   #3
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
Switch真係有咁強機能!?

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 11:36 AM   #4
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: ELT 查看文章
gapcom繼續炒炒炒
真厚顏
老細...要儲錢出bio3 remark係禁嫁啦

舊 06-12-19, 11:40 AM   #5
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
調轉睇
5、6要用嘅機能根本好低
5本身仲要係ps3 game嚟
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 11:55 AM   #6
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
咦?未出過咩?
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 12:26 PM   #7
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
https://www.youtube.com/watch?v=5_gG8x16-nk

https://www.youtube.com/watch?v=5_gG8x16-nk
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 01:43 PM   #8
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: ELT 查看文章
gapcom繼續炒炒炒
真厚顏
引用:
引用:
作者: darkvolver 查看文章
因為 CAP COIN 學到野,

為人民服務(GAME民)

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 01:47 PM   #9
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
因為 CAP COIN 學到野,

為人民服務(GAME民)

佢低成本及無腦炒飯,為人民服務才有今日MHW:ice dlc,如果唔係Bio2個dlc唔知幾時有...

舊 06-12-19, 02:35 PM   #10
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
我唔係任記 fans

有玩過 WIIU bayonetta 2 就知 WIIU 唔弱過 PS3。

所以 NS 係絕對無理由弱過 WIIU 同 PS3。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 03:30 PM   #11
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我唔係任記 fans

有玩過 WIIU bayonetta 2 就知 WIIU 唔弱過 PS3。

由手機版發出
任記成功的地方係以小駁大....食人炒飯都夠...

舊 06-12-19, 07:06 PM   #12
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我唔係任記 fans

由手機版發出
switch dock mode應該有wiiu 1.5至2倍左右
好多wiiu game移植switch 版都係加強版,例如720p加強至1080p

所以要移植ps3年代既遊戲好輕鬆

舊 06-13-19, 03:07 AM   #13
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 野良猫 查看文章
調轉睇
5、6要用嘅機能根本好低
5本身仲要係ps3 game嚟
其實好耐之前,
5係出過SHIELD Andriod TV版,
所以5出到落switch唔出奇,
反而6 Port落switch,廠方會用返PS3版,定PC版呢??(希望6到時,唔好太縮水啦!

PS:有冇人兄查到會有實體版嗎?定又係2合1咁出?(今次2隻都想入DL版,前排PS4版6做特價都忍手冇入)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 06-13-19 03:19 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 03:32 PM   #14
wsx360
Game Master

http://www.capcom.co.jp/switch-lineup/
capcom整左個page介紹switch堆冷飯
即係陸續有黎

舊 06-13-19, 03:41 PM   #15
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
DMC
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 04:04 PM   #16
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
witcher 3都port到,6算係d咩? xdd
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 04:49 PM   #17
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
邊係呀,O的錢用O黎出手遊啦,戰國BASARA最新作就係手遊。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 04:50 PM   #18
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: padage 查看文章
witcher 3都port到,6算係d咩? xdd
DOWNGRADE左唔少啦,背景形同紙板咁...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 05:12 PM   #19
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: david 查看文章
已經好理想對於一部portable機黎講,不過實際出黎係咪咁就另作別論
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 05:48 PM   #20
wsx360
Game Master

引用:
朦左姐
如果同PS4一樣,神早變天啦

舊 06-13-19, 05:52 PM   #21
darkvolver
頹冗

引用:
邊係呀,O的錢用O黎出手遊啦,戰國BASARA最新作就係手遊。
引用:
引用:
作者: padage 查看文章
已經好理想對於一部portable機黎講,不過實際出黎係咪咁就另作別論
對C記及NS來講係好事,down一下可以cap多次水。最重要又唔係remake...始終賺到

舊 06-13-19, 06:03 PM   #22
wsx360
Game Master

引用:
對C記及NS來講係好事,down一下可以cap多次水。最重要又唔係remake...始終賺到
講緊Witcher 3 downgrade啊

capcom唔會出switch機能做唔到既game,所以BH7就攪個cloud版
downgrade移植比純移植貴好多

此篇文章於 06-13-19 06:12 PM 被 wsx360 編輯。
舊 06-14-19, 08:22 AM   #23
darkvolver
頹冗

引用:
作者: wsx360 查看文章
講緊Witcher 3 downgrade啊

capcom唔會出switch機能做唔到既game,所以BH7就攪個cloud版
downgrade移植比純移植貴好多
C記就係要佢貴,如果不貴點養人及托股價先?

舊 06-14-19, 10:48 AM   #24
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
其實出得落NS你比個體感玩法我,我真係會比水…
但上次隻BH4竟然唔對我,咁我買PS4唔好
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 12:00 PM   #25
wsx360
Game Master

引用:
C記就係要佢貴,如果不貴點養人及托股價先?
downgrade移植成本高
開發費高 風險自然高,唔賣得就蝕死佢

所以capcom係ns上既移植作全部都係PS3世代既game
唔需要大執,低成本移植
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Biohazard Revelations 1+2 | 已售 neo2046 電視遊戲討論版 265 01-03-18 10:35 PM
[多機種] Biohazard: Revelations UNVEILED EDITION l 已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 810 06-10-14 06:48 PM
[3DS] Biohazard the Mercenaries 3D [已售] 破戒僧 手提遊戲機討論版 539 12-06-12 01:32 PM
[Wii] Biohazard 0 [已售.......] imgahou 電視遊戲討論版 319 11-27-09 02:25 AM
[Wii] Biohazard 4 Wii Edition [已售] W!LL 電視遊戲討論版 879 03-26-08 05:00 PM

現在的時間是 07:30 AM

手機版 | APP版