Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-04-18, 11:20 AM   #126
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
呢D冷飯主要對象都係當年玩過嘅人,

俾佢哋可以喺現世代主機懷緬下過去,

要吸引新玩家, 唯有出新作~

係未RockmanX大賣令capcom食髓知味?定係見Dark Soul大賣先重建品牌??至於仁王,無check 數,但感覺銷量一般(全球)

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 11:41 AM   #127
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
係未RockmanX大賣令capcom食髓知味?定係見Dark Soul大賣先重建品牌??至於仁王,無check 數,但感覺銷量一般(全球)

都唔算, 近幾年CAPCOM都有心拎返D舊TITLE出嚟活化,
DMC出完4 SE同隻合集可能見反應唔錯就公佈出5,
如無意外鬼武者都係同一個套路~

舊 09-04-18, 01:05 PM   #128
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:

仁王銷量其實唔差, pc+ps4加埋都over 200萬嫁...以暗榮game來計算大賣...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 01:52 PM   #129
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
今時今日出新會搵邊個做明星效應?
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 02:41 PM   #130
豪傑公子

引用:
作者: aquarius 查看文章
今時今日出新會搵邊個做明星效應?
而家CAPCOM面向歐美市場,
應該會搵返喺歐美有知名度嘅男星,
數落好似唔多: 渡邊謙、真田廣之,
後生D嘅真係諗唔到...

舊 09-04-18, 03:03 PM   #131
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
而家CAPCOM面向歐美市場,
應該會搵返喺歐美有知名度嘅男星,
數落好似唔多: 渡邊謙、真田廣之,
後生D嘅真係諗唔到...
以而家全球左瘋吹勢,主角應該會改做BODY POSITIVE女角以正視聽。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 04:29 PM   #132
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
想問下,PS2後期嗰隻新鬼武者係咪伏嚟?
靜係玩過123
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 04:32 PM   #133
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: Ringo 查看文章
靜係玩過123
新鬼未去到伏既,係第3集做得好,比下去啫

舊 09-05-18, 04:37 PM   #134
豪傑公子

引用:
作者: Ringo 查看文章
靜係玩過123
其實唔伏, 不過當年可能多呢類玩法嘅GAME,
大概D人玩到厭, 所以賣得唔多好...

舊 09-05-18, 05:08 PM   #135
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
玩法無乜問題, 不過無左明星撐場少左個大賣點咁
當年蒼鬼有人話似陳冠希....

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 06:11 PM   #136
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
覺得新鬼幾好玩
不過風格同之前有d唔同
變左關卡制,又有角色揀

我自己就唔多鐘意用明星樣
演員形象影響左對角色感覺
由手機版發出

此篇文章於 09-05-18 06:13 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-18, 05:16 PM   #137
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
◾明智左馬介秀満……金城 武
◾織田信長……立木文彦
◾かえで……小松未可子
◾雪姫……名塚佳織
◾夢丸……金元寿子
◾木下藤吉郎……高木 渉
◾ギルデンスタン……大塚芳忠
◾ヘキュバ……佐古真弓
◾ナレーション……麦人

唔錯
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-18, 05:35 PM   #138
豪傑公子

引用:
作者: 野良猫 查看文章
◾明智左馬介秀満……金城 武
◾織田信長……立木文彦
◾かえで……小松未可子
◾雪姫……名塚佳織
◾夢丸……金元寿子
◾木下藤吉郎……高木 渉
◾ギルデンスタン……大塚芳忠
◾ヘキュバ……佐古真弓
◾ナレーション……麦人

唔錯
奇怪...點解唔用返原聲要配過?
同埋, 就算配過點解唔搵返原班人馬?

舊 10-02-18, 05:49 PM   #139
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Remake就話
炒冷飯HD化你請邊個配都冇興趣
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-18, 07:53 PM   #140
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
金城 武係咪重新配過? 以前真係唔交戲讀稿

引用:
奇怪...點解唔用返原聲要配過?
同埋, 就算配過點解唔搵返原班人馬?
起碼有兩個原配聲優過左身
鬼の一族同ギルデンスタン

但新呢班陣容都唔錯, 我唔介意

此篇文章於 10-02-18 08:03 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 10-02-18, 08:14 PM   #141
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
連外國Game廠都造呢類日本武士Game,Capcom落力d試水溫吧?
係OK賣得就出繼作。唔得,就又無。日本d 高層係咁。

舊 10-03-18, 12:00 AM   #142
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
開左原版玩左陣
嘩金生D配音真係世界級
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-18, 01:15 AM   #143
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:

其實幾集Megaman & X 賣左幾多?

HD咁遲應該係搞曬三集肖像權而家至出
新鬼就係恃搞起個名乜都唔傾,結果…

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-18, 02:42 AM   #144
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
信長應該搵若本爺

舊 10-03-18, 06:50 AM   #145
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實成隻重做都得啦
隻game完全係舊bio式
移動 左右轉角度,前後行
視點 靜止2D背景,固定視點
係得movie同角色要整
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-18, 09:24 AM   #146
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
金城 武係咪重新配過? 以前真係唔交戲讀稿

起碼有兩個原配聲優過左身
鬼の一族同ギルデンスタン

但新呢班陣容都唔錯, 我唔介意
有哂舊帶,過左身都無問題啦
ROCKMAN X個IRIS都係水谷優子

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-18, 12:53 PM   #147
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
左馬介 金城武
かえで 小松未可子
雪姫 名塚佳織
夢丸 金元寿子
木下藤吉郎 高木歩
ギリデンスタン 大塚芳忠
ヘキュバ 佐古真弓
織田信長 立木文彦
ナレーション 麦人

http://ryokutya2089.com/archives/14345#more-14345

金元呀

舊 10-03-18, 01:45 PM   #148
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: mario0606 查看文章
有哂舊帶,過左身都無問題啦
ROCKMAN X個IRIS都係水谷優子
上面問重配點解唔搵返原班人馬嘛...

舊 10-04-18, 04:00 AM   #149
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
個標題可唔可以改咗佢

我見官網寫今年12月20日出
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-18, 05:24 AM   #150
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

日版:2018 年 12 月 20 日
美歐版:2019 年 1 月 15 日

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Under Defeat (已售| G.Rev| Dreamcast舊作移植| 直向STG) ahleung 電視遊戲討論版 20 04-06-24 12:22 PM
[NS] Mariokart 8 Deluxe|已售︱攻略及心得交流區已開 MO 電視遊戲討論版 464 11-01-23 11:25 PM
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
[多機種] AKB 1/149 恋愛総選挙 l PSV PSP 已售 l PS3 真.完全版 已售 (奬杯分開NBGI 有良心) 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 86 09-10-13 08:17 PM
Kung Fu High Impact (Kinect專用|橫向ACT|已售) ahleung 電視遊戲討論版 4 03-08-13 11:12 AM

現在的時間是 07:51 AM

手機版 | APP版