Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-04, 08:24 PM   #1
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink 紅白機遊戲收藏,歡迎紅白機迷一齊討論 - page 23 已更新收藏相片

經過差不多一年半的努力,我已經收購了不少紅白機遊戲,
在此跟各位老機迷分享一下我的收藏,也可以互相交流意見,
我也很歡迎各位老機迷跟我分享你收藏的紅白機遊戲。

不知道各位紅白機迷認為我還應該收購什麼紅白機遊戲呢?
我下一個目標就是超級bb。聽說這個遊戲超級好玩,很有收藏價值。

請注意,本文內容及圖片只會在 gaforum 公開,
未經本人同意,不得將本文內容及圖片轉載或作任何用途。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 02-21-13 10:39 AM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 08:28 PM   #2
小白
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
你應該買筋肉人(抽獎版)
小白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 08:44 PM   #3
DIO

註冊日期: Feb 2003
惡魔城,月風魔傳~~
超級bb 我都有,超好玩呀

PS2:48 XBOX:47 GC:13 DC:43
DIO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 08:59 PM   #4
nick

我有隻mario1既美版.^^

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 09:07 PM   #5
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
Final Mission未玩個, 什麼廠出的?

舊 10-18-04, 09:28 PM   #6
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: 小白
你應該買筋肉人(抽獎版)
呢 d rare 野一定係好罕有喇!

引用:
作者: DIO
惡魔城,月風魔傳~~
超級bb 我都有,超好玩呀
超級bb我想買返rom版,至於月風魔傳,仍在考慮中。

引用:
作者: nick
我有隻mario1既美版.^^
即係孖寶兄弟第一集?

引用:
作者: Terry Sham
Final Mission未玩個, 什麼廠出的?
係NATSUME的作品。呢隻遊戲其實做得幾好,
可以雙打的,香港中文譯名叫做「最終任務」,
隻遊戲好似有人叫做「飛天魂斗羅」﹙不知道是否台灣譯名﹚。
不過遊戲難度極高,全部總共有五版,我只係去到第四版。
關卡同敵人位置設計一絕,我認為係紅白機冷門遊戲之中其中一隻佳作。

此篇文章於 10-18-04 09:30 PM 被 阿聰 編輯。
舊 10-18-04, 09:34 PM   #7
DIO

引用:
作者: 阿聰
超級bb我想買返rom版,至於月風魔傳,仍在考慮中。
rom版 我都想買,但係勁貴,有盒新既一定過$500

舊 10-18-04, 09:38 PM   #8
阿聰

引用:
rom版 我都想買,但係勁貴,有盒新既一定過$500
你既 budget 預計得太少,我預計有 90% 新的要 HK$1350 左右。
我覺得點都要買rom版,因為我冇磁碟機,而且rom版容易收藏,
只要保存得好,幾時都可以玩得返。磁碟版隻磁碟好容易壞,咁就冇喇。

舊 10-18-04, 09:38 PM   #9
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
我三個月前將部紅白機同d game送左比人...

舊 10-18-04, 09:43 PM   #10
DIO

引用:
作者: 銀色流星
我三個月前將部紅白機同d game送左比人...
咁"寫得"呀~~

舊 10-18-04, 09:45 PM   #11
阿聰

引用:
咁"寫得"呀~~
係囉! 我就做唔出喇。

舊 10-18-04, 09:45 PM   #12
銀色流星
疾 風 迅 雷

引用:
咁"寫得"呀~~
仲有SEGA部MD...

舊 10-18-04, 09:47 PM   #13
DIO

引用:
你既 budget 預計得太少,我預計有 90% 新的要 HK$1350 左右。
我覺得點都要買rom版,因為我冇磁碟機,而且rom版容易收藏,
只要保存得好,幾時都可以玩得返。磁碟版隻磁碟好容易壞,咁就冇喇。
以前係日本yahoo同人玩價玩到一萬日圓都覺得貴冇玩0羅 因為已經有碟版

舊 10-18-04, 09:48 PM   #14
阿聰

引用:
以前係日本yahoo同人玩價玩到一萬日圓都覺得貴冇玩0羅 因為已經有碟版
那你要好好保存了,disk 版依家係日本都好 rare。

舊 10-18-04, 09:51 PM   #15
銀色流星
疾 風 迅 雷

引用:
係囉! 我就做唔出喇。
果時我執緊屋, 難得有人唔嫌棄佢地舊...
我又唔想賣晒佢地/更加唔想掉左佢地...
咪送左俾識欣賞的人...

舊 10-18-04, 09:53 PM   #16
阿聰

引用:
咁又係,呢 d 野掉左就冇架喇,以後都搵唔返。

舊 10-18-04, 10:10 PM   #17
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
你唔驚佢會拎去賣架咩~?!
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 10:12 PM   #18
銀色流星
疾 風 迅 雷

引用:
作者: jason 仔
你唔驚佢會拎去賣架咩~?!
都俾左佢...佢拎去買都冇法...

[心想]唔會拎去賣...唔會拎去賣...[心想]

舊 10-18-04, 10:28 PM   #19
DIO

引用:
那你要好好保存了,disk 版依家係日本都好 rare。
我咁多機夾埋已好好保存了近800隻game啦

舊 10-18-04, 10:47 PM   #20
吉村小音郎
Game Master

final mission
記得有一次唔知o係標題畫面噤左咩掣
之後玩o個陣竟有無限體力...

也是我小時候維一一次可以爆機
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 10:51 PM   #21
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
隻final mission真好好玩
可惜以前細個能力所限
打到第三關就止步

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 10:52 PM   #22
阿聰

引用:
作者: 吉村小音郎
final mission
記得有一次唔知o係標題畫面噤左咩掣
之後玩o個陣竟有無限體力...

也是我小時候維一一次可以爆機
咦?咁我要搵返先得,呢隻我好想睇下最尾兩版有幾變態,
我只係去到第四版,第四版未上到頂已經 game over。

引用:
作者: 亞利古
可惜以前細個能力所限
打到第三關就止步
我以前細個都係打到第三版,仲要同老死雙打先做得到,
依家我單人匹馬去到第四版已經好好。

舊 10-18-04, 10:52 PM   #23
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: 亞利古
可惜以前細個能力所限
打到第三關就止步
這個final mission,同capcom的世界末日

是那個抄那個的
舊 10-18-04, 10:56 PM   #24
吉村小音郎
Game Master

引用:
咦?咁我要搵返先得,呢隻我好想睇下最尾兩版有幾變態,
我只係去到第四版,第四版未上到頂已經 game over。

根本就是一個很高難度的game
我o個陣以可一命爆沙蛇,gradius等等game
也打不爆他
雖o個陣呢隻game都係問人借唻玩....

不過呢d 雙打game,o係o個陣真係受歡迎呢
2人合作o既act/stg係當時的王道
舊 10-18-04, 10:58 PM   #25
阿聰

引用:
作者: 吉村小音郎
根本就是一個很高難度的game
我o個陣以可一命爆沙蛇,gradius等等game
也打不爆他
雖o個陣呢隻game都係問人借唻玩....

不過呢d 雙打game,o係o個陣真係受歡迎呢
2人合作o既act/stg係當時的王道
所以我依家收購左既遊戲,大部份都可以雙打甚至四打,
兩人一齊合作過關,又或者多人一齊玩,感覺正好多。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志IX 攻略集 Janus PC電腦遊戲討論版 26 03-07-09 05:16 PM
[ETC] NEW:PSP及NDS最新全球百萬遊戲大作名單 神祕人1號 手提遊戲機討論版 80 12-31-06 11:08 PM
GAF GFDM-CWM 團 第四十六章 『Mr.Orange』 真仔 街機心得交流討論區 1000 09-15-06 05:39 PM
[GBA] 火炎之紋章 ~烈火之劍~ 討論區 t-cup 手提遊戲機討論版 350 07-03-03 06:34 PM

現在的時間是 09:24 PM

手機版 | APP版