Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-31-19, 07:06 PM   #1
wir
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2011
呢個forum 係咪已經玩完?

如題

呢個forum d user 應該都係around 30-40 歲左右

Social media 興起係原因之一

不過認真,睇呢度無論動畫同打機既風氣都好似同新世代脫左節咁

係咪人老左就無精力去追求新事物
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 08:03 PM   #2
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁唔同年齡層口味總有唔同架
本身forum哩樣野都已經係舊時代遺物
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 09:07 PM   #3
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
無咩玩唔玩完既,哩度風格係咁喎,無人撩交又無咩五毛,有人問有人識咪回下咁囉。
感覺上香港人為主既討論區都好少技術性討論啊開箱文果d,可能我地真係太少私人時間,太詳細果d討論我地玩唔起?

舊 05-31-19, 09:50 PM   #4
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: wir 查看文章
如題

呢個forum d user 應該都係around 30-40 歲左右

咁有冇啲其他地方介紹下?
至於脫節有冇詳細啲說明?

引用:
作者: 2dn 查看文章
無咩玩唔玩完既,哩度風格係咁喎,無人撩交又無咩五毛,有人問有人識咪回下咁囉。
感覺上香港人為主既討論區都好少技術性討論啊開箱文果d,可能我地真係太少私人時間,太詳細果d討論我地玩唔起?
未必是少時間而係香港人本身都唔係好興呢樣嘢,雖然都有唔少正常youtuber,但整體香港人做呢啲嘢真係好少,可能習慣上唔興分享(整體比例上)?

此篇文章於 05-31-19 09:53 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 10:06 PM   #5
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
其實用apps上GAF幾方便,而且界面清晰.....所以Gaforum間接轉左型,生存到

路過留post

舊 05-31-19, 10:25 PM   #6
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
差唔多啦,

如果動漫區果兩位supermanlady同事丫娃些一走埋, 動漫區即死

電遊區都好DD,

連理應最旺既二手區都半荒廢就知差唔多

好懷念當年老馬修D討論, 幾秒一個幾秒一個
再近少少IS五隻股價走向

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 10:32 PM   #7
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
I love Gaforum,
雖然好多人都唔O係度了,真係好唔想佢死

舊 05-31-19, 11:43 PM   #8
Fio

註冊日期: Dec 2001
係靜咗但都會不時嚟refresh,特別係攻略區同電影區都不時留下感想
清靜有清靜嘅好,特別係冇粗口呢點
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 12:15 AM   #9
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
如題

又可以咁講, 只要係一班30~40歲既老人都岩傾既共同話題, 脫節左都唔緊要
相反如果一堆人集中討論食雞, MINECRAFT, 我諗我都冇興趣再上黎

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 12:48 AM   #10
david
The One

註冊日期: Mar 2002
咩叫脫節?我自己就唔玩SOCIAL MEDIA O既,亦都慶幸自己唔係俾FB出賣用家受害者之一。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 02:29 AM   #11
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實用apps上GAF幾方便,而且界面清晰.....所以Gaforum間接轉左型,生存到

路過留post
Android 版要用第3廠app

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 03:57 AM   #12
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
由中學開始上黎,到依家都出左黎做野4、5年
對依度點都有D感情,講真唔多想佢死

不過好掛住以前一場英超可以爆哂POST,依家就算世界杯都無人係果度講

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 08:26 AM   #13
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
我就差不多日日都來的,不過做CDR多,這兒給我的感覺很好,清靜中沒有鬥爭

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 08:33 AM   #14
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
我就日日都有上,不過就少咗留言
依家哩一版得返政治post
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 08:50 AM   #15
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
日日上來,遊戲討論都係呢度好
而且呢度風氣好,唔洗下下比人問候媽媽

同埋呢度好多會員都好有意思,雖然走咗好多
感情有架,無咗gaf都唔知去邊發洩意見好
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 10:30 AM   #16
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
如題

呢個forum 係咪已經玩完?

完了吧 如無意外 從今開始 該好好戀愛
放下從前一段感情 才能追求將來 你就似沒存在

同連登果d比的確無乜人氣

就好似PS4重出的高清版遊戲一樣,我覺得GAF宜家賣的係情懷…

舊 06-01-19, 10:34 AM   #17
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
Forum事實的確係接近尾聲........

但用慣咗,搵嘢易過其他

反而經常彈出廣告有點不安

其實都慣(定麻木)
今年至剛經歷完G+化成光

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 06-01-19 10:37 AM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 11:31 AM   #18
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
未玩完嘅,見到夕陽姐

清談館以前半分鐘一個post,依家半日都冇一個

時移世易,總有一日會消失,
多啲去waybackMachine禁兩野,第日有得回味下

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 11:31 AM   #19
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
雖然我依家少左出聲 (成日講巴士就免啦)
我都有 Keep 住上嚟㗎,
其實唔只 GAF 呢度, 根本好多 Forum 都係一樣,
只可以講時代變遷, FB 已經幾乎 Take over 左 Forum 嘅位置,
我都上 FB 八卦㗎

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 11:37 AM   #20
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Keep住上尼+1
不過少出post
廣告慣左又冇乜問題
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 12:05 PM   #21
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
而家D大壇唔係多5毛就係多假膠
呢度算係清泉來

舊 06-01-19, 12:17 PM   #22
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
老人家接受唔到新事物,每日GAF簽到已成習慣

FB都係為睇啲GAME同模型出咗未
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 12:19 PM   #23
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
討論區氣氛夠好,點都有存在價值,果d FB我都唔知點討論,Google又難搵返archive。
最好d前輩會員唔好對d新來既會員太苛刻,有時出post問野就一開口叫人去問google,咁樣就真係會死啦。。
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 01:30 PM   #24
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
有時真係覺得這裡靜到像自己自問自答一樣,感覺有點沒趣,開始懶得在這裡寫嘢!

過去連登那邊,尐回覆像以前高登一樣去得好快、好密!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 02:20 PM   #25
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
重點呢度收支平衡如何,如果個個月都係要比server錢真係怕
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:06 PM

手機版 | APP版