Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-18-09, 12:59 PM   #1
nefrezx
God of Gamer

註冊日期: Mar 2006
娛樂新聞報告 Vol. 6

娛樂新聞報告 Vol. 1
娛樂新聞報告 Vol. 2
娛樂新聞報告 Vol. 3
娛樂新聞報告 Vol. 4
娛樂新聞報告 Vol. 4.1
娛樂新聞報告 Vol. 5

咁耐冇人開就我開

歡迎各位日後提供副題
nefrezx 目前離線  
舊 05-18-09, 01:26 PM   #2
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
衷心希望emond都早日離開金牌, 唔想再聽佢唱廚房

個人覺得基仔, 心妍相繼離巢, 好同意佢地既決定

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 05-18-09, 02:04 PM   #3
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
基仔

實力一般
運氣+捱苦

舊 05-18-09, 03:51 PM   #4
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
i love 諸葛公主

http://evchk.wikia.com/wiki/%E8%AB%B...A2%93%E5%B2%90

舊 05-18-09, 03:58 PM   #5
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: IamO 查看文章
原來係佢嚟

HIM 目前離線  
舊 05-18-09, 08:54 PM   #6
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
引用:
作者: HIM 查看文章
原來係佢嚟
偶唔信
典會係佢黎/\

香港巧危險...快回古時吧...=.=

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 05-18-09 08:58 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線  
舊 05-18-09, 09:14 PM   #7
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:
引用:
原來係佢嚟
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
偶唔信
典會係佢黎/\

香港巧危險...快回古時吧...=.=
咩樹?

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線  
舊 05-18-09, 09:20 PM   #8
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

公主病

大乱闘X
W!LL 目前離線  
舊 05-18-09, 09:31 PM   #9
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

唔係已經通左天好耐啦咩?
咩樹又翻炒......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 05-18-09, 09:48 PM   #10
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
原來係佢嚟
你係指...原來你唔知佢係個位"胚芽好立克"女主角?
都好明顯睇得出係佢喎

Metal Gear NT 目前離線  
舊 05-18-09, 11:13 PM   #11
HIM

PSN  IDhim927
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
你係指...原來你唔知佢係個位"胚芽好立克"女主角?
都好明顯睇得出係佢喎
係呀, 因為我對佢個樣印象唔係好深

HIM 目前離線  
舊 05-18-09, 11:20 PM   #12
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
搭巴士好易翻車㗎!巴士兩層咁高,轉彎好易『嘭』一聲反轉
笑死左
POKA 目前離線  
舊 05-18-09, 11:37 PM   #13
KAGA08
Game Master
NamieAmuro

註冊日期: Oct 2007
XBox Live GamertagKaga360
佢又唔係同我做人世...
我覺得佢幾可愛

舊 05-18-09, 11:46 PM   #14
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: KAGA08 查看文章
我覺得佢幾可愛
你令本童子諗起x登名句"出即飛"......

死神Lv.3能力覺醒
舊 05-19-09, 12:00 AM   #15
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: Terrier 查看文章
多謝你報料
好耐無聽王傑唱歌啦, 幾時出碟啊
我認我老餅
半人馬-RigiL- 目前離線  
舊 05-19-09, 12:02 AM   #16
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
多謝你報料
我認我老餅
王傑d歌真係好好聽,幾分傷心幾分痴

joeypong 目前離線  
舊 05-19-09, 01:36 AM   #17
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

陳琪個樣同以前拍劇果陣唔同左好多了...

大乱闘X
W!LL 目前離線  
舊 05-19-09, 10:10 AM   #18
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: KAGA08 查看文章
我覺得佢幾可愛
我都覺得係... 這未免是可愛多於公主病吧

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線  
舊 05-19-09, 08:04 PM   #19
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
多謝你報料
我認我老餅
唱片公司合約都就完...
睇怕唔會有新碟推出...
無記錯既話...
只知佢遲下開演唱會...

舊 05-19-09, 08:16 PM   #20
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
你令本童子諗起x登名句"出即飛"......
係咪即係"中 即飛"

舊 05-19-09, 09:59 PM   #21
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
唱片公司合約都就完...
睇怕唔會有新碟推出...
無記錯既話...
只知佢遲下開演唱會...
我係希望佢約滿英皇後簽其他公司出新碟
不過之前傳話佢唔會再簽其他唱片公司
舊 05-19-09, 10:24 PM   #22
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
我係希望佢約滿英皇後簽其他公司出新碟
不過之前傳話佢唔會再簽其他唱片公司
講白d...依家個唱片業...睇怕無乜唱片公司會簽佢再投資出碟...

舊 05-19-09, 11:50 PM   #23
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
講白d...依家個唱片業...睇怕無乜唱片公司會簽佢再投資出碟...
係... 在香港已經好少人想再聽佢唱歌
不過係台灣應該仲有得撈
舊 05-21-09, 06:41 PM   #24
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
電視台鹹豬手事件早前引起軒然大波,近日人氣急升的謝天華拍攝無綫新劇《老公萬歲》時,竟也涉及疑似鹹豬嘴。前晚他和李綺虹拍攝一幕水中激吻戲,同 場現身的曹敏莉自言日前已跟天華拍過咀戲,又投訴他主動要求加料,由錫面變錫嘴,短咀變長 kiss,今次 Laughing哥都怕且笑唔出。

謝天華在無綫新劇《老公萬歲》中享盡齊人之福,與兩位港姐曹敏莉和李綺虹分別有接吻戲,沒想到前晚三人在深井為《老》劇拍外景時,曹敏莉竟公然踢爆天華疑似鹹豬嘴。
放大圖片
謝天華昨日在拜神儀式上,獲監製唐基明力撐,難怪他識做送上燒肉。

放大圖片
謝天華輕托曹敏莉腰肢,女方則搭着他膊頭,撐開身體保持距離。

反嘲曹敏莉中文差

放大圖片
咀到鼻扁
謝天華和李綺虹前晚拍攝水中激吻戲,女方穿上打底褲不怕走光。

前 晚劇情講述李綺虹被天華抱起拋落泳池,之後兩人在水中激吻,穿白色低 V裙的李綺虹落水後濕身現形,天華則依劇本向她熊抱索吻,肉緊攬腰、箍頸兼啜到鼻扁,已於日前跟天華拍過咀戲的同劇演員曹敏莉在場冷眼旁觀,記者問她當日 拍接吻戲的過程時,她忽然踢爆天華拍咀戲的加料經過,她邊笑邊說:「佢同導演要求有加冇減,原本錫面變錫嘴,短 kiss又變長 kiss。佢係要咁改變,導演話 OK我都 OK,大家事前都有溝通,劇情係有咁嘅需要,合情合理。」
對於曹敏莉為咀戲詐型,天華聞言一臉不在 乎,更寸她說:「佢中文差,睇錯中文字(指劇本)。其實最緊要佢接受,咁要劇情合理先可以接受。嘟嘟(鄭裕玲)同發仔(周潤發)當年咪咀得仲勁。最激唔係 同曹敏莉,係同李綺虹呢場,佢咁都投訴,我同李綺虹原本水底激吻,但效果唔出,家改為水面。」他又笑言拍咀戲經驗不及李綺虹多,要她帶自己入戲。
語 出驚人的曹敏莉,其實與天華關係微妙,前年天華拍攝內地節目《舞動奇跡》時,曾多口踢爆拍檔曹敏莉和黃長興舞出愛火花,所謂剃人頭者人亦剃其頭,曹敏莉今 次提起 Laughing哥,同樣有料唔怕爆。前日現場所見,穿泳衣的曹敏莉與天華交流不多,反而天華和李綺虹十分好傾,李綺虹還大讚天華說:「我之前同黎明、陳 小春同陳錦鴻拍過咀戲,不過天華都好正,佢好有經驗,好識放電,真係俾佢電親。」

放大圖片
落水露底

放大圖片
春光乍洩

監製:有要求係好事

放大圖片
天華與曹敏莉演出《舞動奇跡》時,踢爆她與黃長興的戀情。 資料圖片

昨日《老》劇在將軍澳電視廣播城舉行拜神儀式,曹敏莉以有事為由缺席,其間天華被問到遭曹敏莉踢爆要求多多時,他認真地說:「我都係為部劇先有要求,嗰場戲係要我哋錫得好激,但睇番 playback嘅效果唔係太滿意,又有啲穿崩位,所以要求再拍過,我哋事前係有溝通。」
李 綺虹也力撐天華說:「我唔覺得天華佢有好多要求,反而係我成日要求多多,驚住會嚇親天華喎!可能曹敏莉細路女啫。」監製唐基明也說:「天華有要求係好事, 佢都係為部劇,有時我仲覺得要求唔夠多㖭。」至於天華太太 Tina昨日則在電話中說:「我一向好尊重天華嘅工作,我完全冇意見。」
採訪:楊潔雯、何慧斯
攝影:林德雄
有情歲月:曹敏莉男伴多元化

放大圖片

投訴謝天華抽水的曹敏莉,現年 26歲,是 03年港姐四料冠軍,出道以來緋聞不算多,最轟動要數 05年拍攝劇集《胭脂水粉》時,被指與年長她 39歲的陳鴻烈發展忘年戀,惟當事人矢口否認。
07 年初曹敏莉被本報拍得與貌似陳錦鴻的圈外男友拍拖,不足一年便分手。同年底她與黃長興到內地演出《舞動奇跡》一撻即着,更遭黃長興舊愛梁寶賢( Bibi)破口大罵,曹敏莉雖從未親口承認與黃長興拍拖,二人卻不時情侶檔出席活動晒恩愛,惜於去年底分手。之後曹敏莉火速覓得新歡,男友是前「熊谷組香 港」公司創辦人于鏡波的二公子 David,亦即周星馳女友于文鳳的二哥。
娛樂資料庫:孔雀開屏有前科

放大圖片
《忽然 1周》圖片

受網民景仰的「 Laughing哥」謝天華,有時都會「賤 Man」上身,一向愛蒲愛玩的他, 01年曾被拍得搭着一金髮女子膊頭的照片,事後他稱只是送該名喝醉酒的女子上的士,又指自己深得女友 Tina信任。
至 07年,已跟 Tina結婚的天華到台北拍《味分高下終極踩台》,錄影後與其中一個味之天使夜蒲(圖),兩人更被指激啜互摸。到今年 3月,又有雜誌刊登天華背 Tina攬女的照片,天華即指那照片是一年前拍攝,相中人是一位多年沒見的朋友,在酒吧重逢才會互攬。

冇實力要痴緋聞先上到位?
志雲大佬!雪佢啦
謝天華岩岩先上位,斷估唔會斷自己米路啦
POKA 目前離線  
舊 05-21-09, 06:48 PM   #25
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
曹敏莉「邊笑邊說」喎, 我諗佢根本唔介意, 求奇搵D野同記者吹水o者. 記者就煲到咁大?
ahleung 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介 八仙果 電視遊戲討論版 1509 04-02-24 07:12 AM
[SEGA] SEGA HI-SATURN 及 DC 的 KARAOKE UNIT (P.20) - 大家的世嘉年代續集 鳴謝劉公子提供 八仙果 電視遊戲討論版 1001 10-24-09 05:19 PM
[動畫] 「涼宮ハルヒの憂鬱」 唔係普通再放送 舊作14話+新作14話 全28話 Vol.7 riceball 日本動漫畫討論版 1000 05-15-09 10:56 PM

現在的時間是 07:23 PM

手機版 | APP版