Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-30-13, 08:36 AM   #51
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
自alan後,大家都認為所有巨人都有個人係後頸,但亦顯生出問題:點解100年來,同埋2次戰鬥中調查兵團都無發現係巨人裡有人体殘肢。
第二,某d如三米巨人亦難以想像裡面有個人係到

想一想,巨人既弱點係10cm闊,1m高,亦5會係人既size

個人認為更似係神經系統,1m差大多就係成年人既脊椎既長度
scania 目前離線  
舊 05-30-13, 08:47 AM   #52
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: scania 查看文章
自alan後,大家都認為所有巨人都有個人係後頸,但亦顯生出問題:點解100年來,同埋2次戰鬥中調查兵團都無發現係巨人裡有人体殘肢。
第二,某d如三米巨人亦難以想像裡面有個人係到

想一想,巨人既弱點係10cm闊,1m高,亦5會係人既size

個人認為更似係神經系統,1m差大多就係成年人既脊椎既長度
之前殺果d巨人都係斬後頸死
可能後頸一斬 個人都會消失埋 乜殘骸都無
3米巨人比例上可能係bb仔變出來 所以無乜智能

常理來講你說的都沒錯
但這是動漫 點兜都得 lol
單係手腳再生 都已經唔係常理可以解釋啦
JMi 目前離線  
舊 05-30-13, 09:54 AM   #53
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: JMi 查看文章
這就是美化!!?? lol
美化左架喇

雖然讀者世界過左成年
但故事中應該係艾倫幾日內連續知道三個巨人身份
連續受打擊兩次
由手機版發出
真!DC 目前離線  
舊 05-30-13, 09:57 AM   #54
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
三笠舊腹肌 x 6 令我覺得好慚愧
作為一個腹肌早就六神合體了的男子, 我覺得完全地無地自容

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線  
舊 05-30-13, 09:59 AM   #55
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: JMi 查看文章
這就是美化!!?? lol
美化左架啦, 漫畫:

引用:
作者: money

gingq7 目前離線  
舊 05-30-13, 12:35 PM   #56
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
.....這是女人?

舊 05-30-13, 03:36 PM   #57
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: gingq7 查看文章
漫畫第9期個假預告都有, 我以為玩下野而已

但而家睇黎應該算係公式設定了
極少數女主角重過男主角的作品
izumo 目前離線  
舊 05-30-13, 07:22 PM   #58
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: izumo 查看文章
極少數女主角重過男主角的作品
模型神童三四郎同柯南say hi

舊 05-30-13, 07:26 PM   #59
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
呢集真係好多定格 ...
但應該唔會唔夠預算掛?? 呢套咁有迴響
一般來說, 製作一集要數星期至一個月, 所以在播影前已經製作得7788甚至已經完成, 所以在製作時唔會知道播出時受唔受歡迎. 而且多定格可能係唔夠時間所以趕D. 不過其實#8的定格都唔算多得太過份.

TV#8大約等如漫畫第幾本? 似乎會因為漫畫未連載完而分部? 或者好似鋼鍊咁, 整一個同漫畫唔同的劇情?

舊 05-30-13, 07:44 PM   #60
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: wing 查看文章
一般來說, 製作一集要數星期至一個月, 所以在播影前已經製作得7788甚至已經完成, 所以在製作時唔會知道播出時受唔受歡迎. 而且多定格可能係唔夠時間所以趕D. 不過其實#8的定格都唔算多得太過份.

TV#8大約等如漫畫第幾本? 似乎會因為漫畫未連載完而分部? 或者好似鋼鍊咁, 整一個同漫畫唔同的劇情?
TV#8剛好係單行本第2期完
不過之前訓練部分係單行本第4期內容(原作用回憶方式講訓練部分)

非常唔希望原創end,
一來減低二期ge可能性
二來怕毀左原本故事節奏

真!DC 目前離線  
舊 05-30-13, 08:30 PM   #61
dust11

註冊日期: Aug 2010
腹肌配埋動畫版個樣好有違和感
漫畫版反而冇問題
dust11 目前離線  
舊 05-30-13, 10:05 PM   #62
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
TV#8剛好係單行本第2期完
不過之前訓練部分係單行本第4期內容(原作用回憶方式講訓練部分)

非常唔希望原創end,
一來減低二期ge可能性
二來怕毀左原本故事節奏
放心, 就算原創END,
之后都可以推倒重來

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線  
舊 05-30-13, 10:42 PM   #63
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
法人オリジナル特典
アニメイト アニメ描き下ろしフラッグ 1~4巻購入
フラッグ 全巻購入
HMV アニメ描き下ろし全巻収納スリーブケース 1~4巻購入
ゲーマーズ アニメ描き下ろしB3タペストリー 1~4巻購入
B3タペストリー 全巻購入
サークルKサンクス 3Dポストカード  1巻購入
ソフマップ アニメ描き下ろしB3クリアポスター 全巻購入
とらのあな(秋葉原Aを除く) アニメ描き下ろしB2タペストリー 1~4巻購入
マグカップ 全巻購入
アニメガ・JBOOK・文教堂(一部店舗を除く) A4クリアファイル 1巻購入
ワンダーグー 湯のみ 全巻購入
TSUTAYA(一部店舗を除く)、
TSUTAYA online クリアブックカバー 1巻購入

舊 05-30-13, 10:47 PM   #64
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
第10期
最後一話真係呆左, 無啦啦超展開爆個咁既劇情出黎
我之前都只係K島見到D人成人講, 估唔到竟然係咁

仲要好似同故事唔關重要細細地咁畫出黎果下先神奇

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線  
舊 05-30-13, 10:54 PM   #65
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
非常唔希望原創end,
一來減低二期ge可能性
二來怕毀左原本故事節奏
十成原創架喇...冇理由等埋漫畫完先幫動畫完
準備爛尾心理準備
不過因為尼套野令我幾年黎第一次追返動畫
睇完一集好想快D睇新一集!

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
之后都可以推倒重來
我見識少, 係咪得鋼錬試過咁?
Avelcain 目前離線  
舊 05-30-13, 11:09 PM   #66
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
腹肌娘現實正規軍都會出現,當戰爭片睇就可以理解

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線  
舊 05-30-13, 11:10 PM   #67
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
漫畫第10期即係去到第幾話?

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 05-30-13, 11:16 PM   #68
gingq7

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
之后都可以推倒重來
反正26集都講唔到d乜, 我寧願佢跟足原著呢季由佢唔好完, 遲d做第2期 (由受歡迎程度來看有第2期唔難掛...?)
gingq7 目前離線  
舊 05-30-13, 11:19 PM   #69
真!DC
Banned User
奉行我道

希望
打完某人之後"艾倫的戰鬥還會繼續!"完
等漫畫出完/出番咁上下再出2期
咁好過

真!DC 目前離線  
舊 05-30-13, 11:23 PM   #70
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
反正26集都講唔到d乜, 我寧願佢跟足原著呢季由佢唔好完, 遲d做第2期 (由受歡迎程度來看有第2期唔難掛...?)
係全25話

舊 05-30-13, 11:24 PM   #71
gingq7

引用:
希望
打完某人之後"艾倫的戰鬥還會繼續!"完
等漫畫出完/出番咁上下再出2期
咁好過
呢個位完係最make sense, 大約單行本第8期(?)左右, 而家8話動畫做了大約2.5期漫畫
gingq7 目前離線  
舊 05-31-13, 03:13 AM   #72
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
mikasa 手上個刺青呢 D 伏線位都變左做刺繡囉, 我覺得動畫後期原創多

舊 05-31-13, 08:41 AM   #73
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
mikasa 手上個刺青呢 D 伏線位都變左做刺繡囉, 我覺得動畫後期原創多
可能係d「擺定係到」既伏線位,而家想過唔需要就鏟左佢

阿明個老豆變左呀爺都可能係暗示

我相信一定唔會同漫畫完全相同,但可能主線仍然不變
scania 目前離線  
舊 05-31-13, 03:26 PM   #74
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: funnyfun 查看文章
我見識少, 係咪得鋼錬試過咁?
想好似鋼鍊咁 除非到時仲keep到咁既人氣 鋼鍊後面反擊真係好激
牛姐做到 唔知佢得唔得因為好多漫畫都係後尾奶哂野
噹噹dondon 目前離線  
舊 05-31-13, 03:37 PM   #75
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
高清版

事丫娃些 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Cosplay同人活動] ***Cosplay 進撃の巨人 白薯女!!! TABI Cosplay同人MIX討論區 1 07-09-13 03:35 PM
[漫畫] 諫山創「進撃の巨人」#08「心臓の鼓動が聞こえる ――トロスト区攻防戦④――」丨絕望人類大戰巨人兵團――。 神名レオ 日本動漫畫討論版 1006 05-28-13 01:19 PM
{RG-1-blue-6] 稻草人vol.1,vol.2第二版發行,其他售賣書刊(更新 12月25日) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 1 12-25-07 11:04 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Game vol.25 (完) 魚伕 體育版 25 12-04-04 12:22 PM

現在的時間是 01:56 AM

手機版 | APP版