Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 
國家隊討論區>2012 荷蘭國家隊討論區 (OUT!! June 18 02:45 Netherlands 1 vs 2 Portugal)
initial 08:06 PM 06-08-12

June 9 23:59 Netherlands 0 vs 1 Denmark

June 14 02:45 Netherlands 1vs 2 Germany

June 18 02:45 Netherlands vs Portugal

No Name Position
22 Tim Krul Goalkeeper
1 Maarten Stekelenburg Goalkeeper
12 Michel Vorm Goalkeeper
21 Khalid Boulahrouz Defender
5 Wilfred Bouma Defender
3 John Heitinga Defender
4 Joris Mathijsen Defender
2 Gregory Van Der Wiel Defender
13 Ron Vlaar Defender
15 Jetro Willems Defender
20 Ibrahim Afellay Midfielder
8 Nigel De Jong Midfielder
19 Luciano Narsingh Forward
14 Stijn Schaars Midfielder
10 Wesley Sneijder Midfielder
17 Kevin Strootman Midfielder
6 Mark Van Bommel Midfielder
23 Rafael Van der Vaart Midfielder
18 Luuk de Jong Forward
9 Klaas-Jan Huntelaar Forward
7 Dirk Kuyt Midfielder
11 Arjen Robben Midfielder
16 Robin Van Persie Forward
initial 01:54 AM 06-10-12
唉, 提早畢業. 對我黎講今屆euro 可能唔駛睇....
(=v=)b 02:00 AM 06-10-12
作者: initial:
唉, 提早畢業. 對我黎講今屆euro 可能唔駛睇....
我真係唔明點解無人去迫搶~之前無一場係睇人猜波~今場做乜事會咁~:-)
(=v=)b 04:41 AM 06-10-12
寄望葡撻贏曲奇~我地和到德國~重有1絲出線希望~:-)
小嘉 04:41 AM 06-10-12
呢組而家好亂...
(=v=)b 04:43 AM 06-10-12
作者: 小嘉:
呢組而家好亂...
唔亂呀~如果曲奇贏葡撻~德國曲奇9成出線~:-)
(=v=)b 10:31 AM 06-10-12
荷蘭主帥下令必須擊敗德國

雲馬維克感嘆荷蘭揮霍破門機會……

荷蘭國家隊主帥雲馬維克表示,首戰爆冷不敵丹麥後,要出線的話一定要爭取下場比賽擊敗德國。

雖然全場比賽佔據明顯優勢,但荷蘭前鋒線卻破門乏術,反而被丹麥球員高恩迪利攻入致勝一球。餘下兩場比賽,荷蘭要面對實力更強的德國和葡萄牙,出線難度非常大。

賽後雲馬維克在記者會上表示:「現在我們必須擊敗德國,我們必須克服本場落敗帶來的後果,落敗是比賽的一部份。如果可以選擇,我當然想要不同的賽果,但我們是不會放棄的。」

談到本場比賽過程,雲馬維克認為球隊表現尚可,落敗是因為前鋒未能把握入球機會。

「比賽前20到25分鐘我們創造了很多機會,我們的場上組織很好,表現很出色,不過我們需要破門才有獲勝機會。我們不斷向對手施壓,不過與此同時我們的防線機會出現小漏洞。」(Goal.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------

表現尚可~!?唔係呀嘛~:-)
我們不斷向對手施壓,不過與此同時我們的防線機會出現小漏洞<==借問聲幾時有施過壓~?咁踢都叫施壓~準備比德國炒啦~:-)

下場唔好出洛賓啦~踢唔出水準~用拼命3郎古冶重好啦~起碼跑動好好多先~:-)
不過外父3愛將~就算踢到點衰都係正選~:-)
chunmanx 11:20 PM 06-10-12
作者: (=v=)b:
表現尚可~!?唔係呀嘛~:-)
我們不斷向對手施壓,不過與此同時我們的防線機會出現小漏洞<==借問聲幾時有施過壓~?咁踢都叫施壓~準備比德國炒啦~:-)

下場唔好出洛賓啦~踢唔出水準~用拼命3郎古冶重好啦~起碼跑動好好多先~:-)
不過外父3愛將~就算踢到點衰都係正選~:-)
洛賓打右翼真係唔掂
成日淨係可以扣返去大位浪射
睇下c朗扣出黎射埋去又衡又難救
傷左好耐ge阿費利其實仲踼得好過洛賓
應該先換洛賓才對

雲達華治又係冇乜態咁
傳左幾腳都唔到ge
我建議不如雲佩斯右移打右箭頭
左邊阿費利、中間亨特拿好過

局攻時就亨特拿雲佩斯打前後箭頭
右翼古治、左翼阿費利
踢少個防中

我自己捧荷蘭
不過佢輸都有個好處
就係呢組更加好睇:-)
BOYBOYBOY 12:38 PM 06-11-12
我覺得唔會比德國炒,反而有機會係比c7國家隊炒:-)
小嘉 12:28 PM 06-12-12
荷蘭又內鬨
今年睇黎都係完
(=v=)b 01:11 PM 06-12-12
好似話史奈達操練時又拉傷左~:-)
initial 09:39 PM 06-13-12
今晚輸就隨時係第一隊放暑假.
Shadow 神 03:34 AM 06-14-12
荷蘭真係成盤散沙咁,單打獨鬥,但最前兩個又死左腳,唔多夾 ...
相反依家德國完全睇住黎食
Paptimus 07:37 AM 06-14-12
佢大炒葡萄牙都重有一線生機
只要丹麥輸比徳國
但依隊荷蘭?
真係傷盡我心
當年上下一心反勝巴西隊荷蘭去左邊?
手上當fit唔用,亨特拉爾,阿費利,古治
雖然阿費利都係浪射...
(=v=)b 09:12 AM 06-14-12
我唔求下場贏~就算輸~可唔可以唔好輸得咁難睇呀~:-)
d人話希臘黎睇波~依隊荷蘭又何嘗唔係~:-)

都係個句~洛賓真係唔好出啦~唔係話佢唔勁~但係佢真係踢唔到佢應有既水準~:-)
女婿踢半場都唔夠氣~今年連茅波都打唔到~返去食蕉算啦~:-)
艾費利~對弱隊重可以~強隊無表現~:-)
魚伕 09:57 AM 06-14-12
一日出洛賓...一日都唔會有好結果...:-)

就算比你集合晒全S級球員都無用....無teamwork就唔好諗住拎到冠軍...:-)
okabe 10:01 AM 06-14-12
作者: (=v=)b:
我唔求下場贏~就算輸~可唔可以唔好輸得咁難睇呀~:-)
d人話希臘黎睇波~依隊荷蘭又何嘗唔係~:-)

都係個句~洛賓真係唔好出啦~唔係話佢唔勁~但係佢真係踢唔到佢應有既水準~:-)
女婿踢半場都唔夠氣~今年連茅波都打唔到~返去食蕉算啦~:-)
艾費利~對弱隊重可以~強隊無表現~:-)
起碼踢番出水準先,踢左兩場都唔知踢D咪出尼
成班大爺好似等運到
外父應該要付最大責任果個,起碼連續出洛賓踢正選已經係大錯
明知佢狀態唔好,對方又熟哂佢路都照出,打完之後應該有個交代

RVP一大賽就失準,真係唔可以剩係出佢打單箭頭
移番佢踢邊好過
(=v=)b 10:04 AM 06-14-12
作者: okabe:
RVP一大賽就失準,真係唔可以剩係出佢打單箭頭
移番佢踢邊好過
2年前~我都已經咁講~雲佩斯踢邊效果好過踢正中~雲格要迫佢踢正中~先係咁讚佢踢正中好咋嘛~:-)
(=v=)b 03:43 PM 06-16-12
http://euro2012.sohu.com/20120616/n345788491.shtml

外父對女婿真係唔話得啦~成隊踢得最衰果個~提都唔提~下場照出做正選~:-)
chunmanx 10:56 PM 06-16-12
洛賓踢返左邊會唔會好d
只係簡簡單單出下傳中球都行吧
加瑪 11:12 PM 06-16-12
作者: chunmanx:
洛賓踢返左邊會唔會好d
你覺得佢會斬波嗎:-)
碧克 11:20 PM 06-16-12
作者: chunmanx:
洛賓踢返左邊會唔會好d
佢由車仔年代已經係右路假翼,落底之後只有一個動作,就係cut返大位然後出波或者推射.
要佢打返左翼,只怕更加唔適應而冇心機踢.到時可能同打少一個冇分別
Iro 01:29 AM 06-17-12
都唔係 打Bayern 左有Ribery 後有Lahm 衰啲講句佢可以亂帶亂射 都有人幫佢 (佢有時係中間或者過埋左路 又肯交波 其他人會自動走位配合) 不過去到荷蘭佢真係獨食左
加瑪 01:45 AM 06-17-12
作者: 碧克:
佢由車仔年代已經係右路假翼,落底之後只有一個動作,就係cut返大位然後出波或者推射.
要佢打返左翼,只怕更加唔適應而冇心機踢.到時可能同打少一個冇分別
而家慘過打少一個:-):-):-)
okabe 04:39 PM 06-17-12
我想睇下外父仲夠唔夠膽排番上兩場個陣出尼應戰
反正都係要主攻,後防都唔多穩,直頭用番08果時出哂4小天王對攻仲好
OUT左阿費利 出拿亨特拿 搵番VP打邊
1 2 3 

返回主題版面