Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 39 43 44 45 46 47 48 49 50 
電視遊戲討論版>Sekiro: Shadows Die Twice 隻狼 | 発売から10日足らずで200万本を突破 | 忍者Dark Souls
RPG之鬼 11:59 AM 05-15-19
作者: s2001154:
佢D屎好煩
得把刀覺得更易搞
中距離跑就避到,然後再補兩刀,硬擋反而會中毒

作者: darkvolver:
有頭既獅猿有不小硬直打擊,拉距離等下都ok...
第一次打時最陰就係佢跳起再坐低,有時佢會唔郁,但又時有連打幾鎚,超痛

琴日打破戎僧時遇到幾怪嘢,先前都係入第二段時立即上樹忍殺,點知琴日居然被影子攻擊
lunn 07:11 AM 05-16-19
作者: RPG之鬼:
手殘路過
兩隻果度先用邊跳邊放鞭炮谷爆隻啡猿
殺掉再用不死斬(原來好好用)KO無頭猿
講起爆竹
睇片見到有D人打獅猿
第一階段只係不停咁放爆竹
唔駛幾秒就可以忍殺
其實係Bug定真係可以咁打架??
就咁睇片真係好似有頭難D…
padage 09:50 AM 05-16-19
作者: rinxlun:
講起爆竹
睇片見到有D人打獅猿
第一階段只係不停咁放爆竹
唔駛幾秒就可以忍殺
其實係Bug定真係可以咁打架??
就咁睇片真係好似有頭難D…
要buff好多野同埋夾timing
新打法用不死斬仲屈
RPG之鬼 10:09 AM 05-16-19
作者: padage:
新打法用不死斬仲屈
新手用不死斬會有啲麻煩,因為出招慢,係要夾時間
到打第三周目乜都習慣晒咁用不死斬會好爽
lunn 05:48 PM 05-16-19
新手用不死斬會有啲麻煩,因為出招慢,係要夾時間
到打第三周目乜都習慣晒咁用不死斬會好爽
我懷疑緊自己會唔會打得爆

作者: padage:
新打法用不死斬仲屈
未升到呀
我連葦名流派既招都未學晒呀
RPG之鬼 08:33 PM 05-16-19

未升到呀
升級先升咗常駐能力會有用,招式用輕渡舟就可以應付大多數情況
陸奧 貴志 10:36 PM 05-16-19
源之宮隻首無難避好多SOSAD...
lunn 06:50 AM 05-17-19
升級先升咗常駐能力會有用,招式用輕渡舟就可以應付大多數情況
睇黎都要,同埋忍具都要升吓

不死斬既被動技我拎左喇
但要升邊Part先可以變做主動技自己用架
hlcw99 03:29 PM 05-17-19

未升到呀
慢慢睇熟對手D招就會過到,

手殘如我, 第1周卡到用左80HR, 第2周難度高左反而見証自己進步左, 最後100HR完成3周白金

唔好太旨望技能, 忍具幫到D乜,

除左遮, 其他真係冇乜用.

1周集齊胡虜, 打哂D BOSS最實際

作者: 陸奧 貴志:
水底果隻? 我冇打幻影, 都係斬2下HIT & RUN 飲水
RPG之鬼 09:33 PM 05-17-19
作者: 陸奧 貴志:
打高啲果隻就得,插完一刀立即沖去旁邊的魚屍就避到唔少攻擊
RPG之鬼 09:34 PM 05-17-19
作者: hlcw99:
慢慢睇熟對手D招就會過到,

手殘如我, 第1周卡到用左80HR, 第2周難度高左反而見証自己進步左, 最後100HR完成3周白金

唔好太旨望技能, 忍具幫到D乜,

除左遮, 其他真係冇乜用.

1周集齊胡虜, 打哂D BOSS最實際

水底果隻? 我冇打幻影, 都係斬2下HIT & RUN 飲水
不不不,youtube有好多神人,好似斧頭原來好有用...
darkvolver 10:42 PM 05-17-19
https://www.youtube.com/watch?v=pZLm36i8Nig

感覺很良好
Dyhalt Rushifar 09:59 AM 05-20-19
不不不,youtube有好多神人,好似斧頭原來好有用...
最搞笑既係原來櫻龍唔用雷返扣晒血冇得拜淚
D.K. 12:43 PM 05-20-19
一周目真係打左好耐, 應該超過80HR
但二周目一開就好輕鬆, 同一心操完雷返, 二周目弦一郎就立即死響雷返之下, 義父又係好易, 而家剛過左修羅END, roll back打完二周目就封GAME
綱之小子 01:23 PM 05-20-19
咁多位師兄, 想請教大家﹐

我去到黑笠之狸度買哂所有野之後﹐唔知點解休息後再同佢對話都只係講天狗﹐但無話要去仙峰寺。

請問下我係唔係MISS左D野未完成? 我未到仙峰寺....同仲未打天守閣BOSS....

感謝咁多位
RPG之鬼 01:53 PM 05-20-19
作者: 綱之小子:
咁多位師兄, 想請教大家﹐

我去到黑笠之狸度買哂所有野之後﹐唔知點解休息後再同佢對話都只係講天狗﹐但無話要去仙峰寺。

請問下我係唔係MISS左D野未完成? 我未到仙峰寺....同仲未打天守閣BOSS....

感謝咁多位
其實一入城時已經可以去仙峰寺,至於主線係要打完弘一郎後搵一心問斬斷不死和不死斬,然後先會發生事件
綱之小子 02:57 PM 05-20-19
其實一入城時已經可以去仙峰寺,至於主線係要打完弘一郎後搵一心問斬斷不死和不死斬,然後先會發生事件
感謝師兄解答﹐今晚試下揾路上仙峰寺先﹐
弘一郎打過一次﹐未係好識打...
D.K. 03:23 PM 05-20-19
作者: 綱之小子:
感謝師兄解答﹐今晚試下揾路上仙峰寺先﹐
弘一郎打過一次﹐未係好識打...

要打完弦一郎, 黑笠先會起行去仙峰寺
如果你已經用左傀儡術放風箏, 佢會直接去左峽谷洞穴.

不過呢D劇情SKIP左都冇所謂啦, 冇野拎

建議你打弦一郎前先去見一見仙峰上人~

btw. 弘一郎係乜水?
darkvolver 04:41 PM 05-20-19
作者: D.K.:
要打完弦一郎, 黑笠先會起行去仙峰寺
如果你已經用左傀儡術放風箏, 佢會直接去左峽谷洞穴.

不過呢D劇情SKIP左都冇所謂啦, 冇野拎

建議你打弦一郎前先去見一見仙峰上人~

btw. 弘一郎係乜水?
建議你打弦一郎前打盡mini boss拿多幾支水先...
RPG之鬼 05:08 PM 05-20-19
作者: darkvolver:
建議你打弦一郎前打盡mini boss拿多幾支水先...
弘一郎可以說係呢隻GAME裡面第一個難關
HAKAIDER 06:17 PM 06-01-19
幻影破戒僧新忍殺方法............

https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=ub1fYaUbkZQ
十一月 01:41 PM 06-02-19
天才
鈴蘭 11:23 PM 06-02-19
作者: HAKAIDER:
幻影破戒僧新忍殺方法............

https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=ub1fYaUbkZQ
即係中毒既Damage判定會觸發到個瞬移?
HAKAIDER 11:54 PM 06-02-19
作者: 鈴蘭:
即係中毒既Damage判定會觸發到個瞬移?

理論上只要場地有路比狼叔食月隱糖再饒背行去Boss 背

基本上所有Boss 都可以空中忍殺第一條血
lunn 09:15 PM 06-09-19
打到尾先知拎小左一粒念珠…
又要慢慢再行過…
第一 ... 39 43 44 45 46 47 48 49 50 

返回主題版面