Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-28-19, 05:03 PM   #3201
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
你下回合開技可以淨打對面本體架wo

練度唔夠破唔到防就另一回事

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 05:12 PM   #3202
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
你說的打本體的技,係一定要用了嗜血魔劍之後才可以用?
其實我的問題係,
假設在不用嗜血魔劍的情況下,帶同士兵一齊打,可造成10000傷害。
但如果用了嗜血魔劍,冇哂士兵會導致得番7000傷害。咁就算加番30%傷害,都只得7000*1.3=9100傷害?

會唔會咁樣呢?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 05:16 PM   #3203
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
總dam少左但淨係打英雄,易殺好多,平時多數俾d卒頂晒d傷害

除非你本身帶卒已經可以連人帶卒秒,不過打勁野應該好難做到

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 05:21 PM   #3204
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 十一月 查看文章
你說的打本體的技,係一定要用了嗜血魔劍之後才可以用?
其實我的問題係,
假設在不用嗜血魔劍的情況下,帶同士兵一齊打,可造成10000傷害。
但如果用了嗜血魔劍,冇哂士兵會導致得番7000傷害。咁就算加番30%傷害,都只得7000*1.3=9100傷害?

會唔會咁樣呢?
條數好煩

首先 白毛其實唔帶魔劍都打到 但要白毛帶超絕打出力度 因為佢攻速高 佢個20下會快過自己D兵打落對面小兵到 如果1下殺唔到小兵 就會被吸大量傷害

而用魔劍拔刀流 你淨英雄打20下 全部打落對面英雄到 變成好簡單數學題
(你攻-對面防)/2*20*爆擊修正 *技能倍數*傷害倍數 多過對面血就殺到

舊 02-28-19, 05:28 PM   #3205
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
原來係咁。謝解答
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 06:31 PM   #3206
ShinDou

試多幾次露娜果版IF終於都過到,不過我露娜里昂都死晒,靠電腦兩隻同兩個砲台都打到,D電腦真係勁過我D人好多,自己果D用黎送頭封位仲好用 XD

暫時得6個成就已經排124,好似暫時仲冇咩人得閒打,手制得105,仲爭45先夠換第1個
舊 02-28-19, 09:56 PM   #3207
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
哩排升好左蘭迪同義妹,係團戰拎出黎玩下
估唔到又幾好用
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 10:26 PM   #3208
ShinDou

蘭迪練度高應該係幾爽反遠程,近又有紅馬,不過要養好多野有D煩

里昂果版IF,抄人條片過左了,估唔到我隻25LV綠帽撞隻艾爾文都唔駛自爆,紅馬太勁,雖然我得5,不過佢本身有氣浪,附怒濤,減傷好堅下,不過佢洞嚇破甲都唔發動,隻艾爾文千3防打唔入,搞到我要自己隻里昂騎精(50%都係唔發動洞嚇),再猛撞先降到防,之後驚下TURN殺佢唔死搵兩隻卒撞佢,點知每人撞6千度岩岩秒左佢 @@

而家145手制,就係爭果5個先換到時鐘劍,又要打過 @@ 反而勾神果版應該可以唔理住,果版低練度拉打既話太講運

打多次里昂IF版拎埋果5個手制了,而家十成就排68,冇咩人打,可能掛住刷活動,換把時鐘劍番黎附時鐘試下先,不過玩得時鐘劍又要食兩粒石精通埋槍了,好彩聽日又有得換藍石補給下

岩岩升多個洞嚇頭由10到凸爆用晒D槌咁濟,而家流浪劍士升得36,又要打槌 @@

原來今次活動得55AB,仲以為好似上次咁出到E定F添,唔怪得你地今日就開始刷啦,有十個包聽日應該AUTO55A算 XD

此篇文章於 02-28-19 11:15 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-01-19, 01:30 AM   #3209
T.S
君だけを…

每月出左神行靴,終於多對鞋用下
舊 03-01-19, 09:25 AM   #3210
GUSTAV
The One
poor

出妖步 比光頭用

舊 03-01-19, 01:34 PM   #3211
ShinDou

3萬6個箱又出訓鹿,有排都唔會用波凸,雖然我d賢者帽都係0凸

舊 03-01-19, 03:01 PM   #3212
ShinDou

5萬5出聖誕襪,正,岩岩升緊艾爾文又要用波凸,不過冇咁多槌@@

原來仲有55C,好似仲易刷

此篇文章於 03-01-19 07:10 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-04-19, 02:50 AM   #3213
GUSTAV
The One
poor

今個星期又SS 同S 都唔識郁 非常簡單

關ss5 我搵個吉時先打

唔知sss係唔係下星期先開

舊 03-04-19, 08:36 AM   #3214
ShinDou

結果allin左2百幾抽都係冇約書亞,3棍妹1露娜

D凸爆左既sr係咁出,其他sr又唔出,已經夠3千5記憶換藍石

舊 03-04-19, 01:30 PM   #3215
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
今個禮拜又係好簡單
連對我難搞嘅S1固傷關對面無奶都變得好易

跌咗我最想要嘅嘢,女神之淚

舊 03-04-19, 02:07 PM   #3216
ShinDou

反而a+5識郁,都試左幾次先識打 @@

舊 03-04-19, 03:41 PM   #3217
ShinDou

S5雖然唔識郁,不過都睇左好耐先睇到由邊度勾,最尾都淨隻淫狼勾唔到,雖然得番1隻好易

舊 03-04-19, 03:51 PM   #3218
ShinDou

已經唔記得第幾次十連,又俾隻狗我,本身已經5星,黑過黑西

舊 03-04-19, 07:28 PM   #3219
T.S
君だけを…

今個星期會唔會易左d..ss5用紅石+炸彈企係度已經殺三件
但點解我又跌屠龍

感覺今週咁易下星期開sss肯定難到_ _,仲99%會郁
舊 03-04-19, 08:34 PM   #3220
ShinDou

呢排好似都係1星期郁1星期唔郁咁

SS5淨係炸唔打,15TURN岩岩好炸死晒5隻連埋復活 XD 再動埋炸彈妹炸快D XD

出左性骨,諗諗下俾芙雷用埋驚激陰下人可能都好喎,不過性骨低左好多防,少左十%同43,可能好易俾人秒 @@

此篇文章於 03-04-19 10:20 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-05-19, 11:25 AM   #3221
GUSTAV
The One
poor

成功開荒70冰龍

傳說兄妹+露娜雙奶過的

冇減攻硬食AOE 其實有減攻應該會易好多
兩場每日 0SSR 內心毫無波動

有波都未自動到

此篇文章於 03-05-19 11:28 AM 被 GUSTAV 編輯。
舊 03-05-19, 11:30 AM   #3222
ShinDou

而家先知開左70龍,仲以為下星期同sss1齊開,尋日半夜有體淨用左bonus打65冰龍了,不過我應該都唔夠打住,應該都唔駛試住

舊 03-05-19, 06:46 PM   #3223
T.S
君だけを…

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
成功開荒70冰龍

傳說兄妹+露娜雙奶過的

冇減攻硬食AOE 其實有減攻應該會易好多
兩場每日 0SSR 內心毫無波動

有波都未自動到
我用黎明坦+波波拉娜雙奶過
每turn小心d彈出彈入覺得還可以唔難

頭先試左將黎明換露娜可以auto到
舊 03-05-19, 08:27 PM   #3224
ShinDou

岩岩試左場,7TURN去到冰龍前,成43萬血咁多,但我隻拉娜得9百幾智仲低過佢魔防 XD 扣得萬幾,露娜千3攻都唔痛,俾佢MAP砲打拉娜黑字萬3秒左,咁咪要6千5血先食到﹖要身同頭谷血裝先得﹖不過我唔記得留降攻出,可能降左攻會易好多, D70龍我應該全部唔駛打,不過又唔係特別易跌SSR,都係AUTO龜番65算
舊 03-05-19, 10:19 PM   #3225
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: T.S 查看文章
我用黎明坦+波波拉娜雙奶過
每turn小心d彈出彈入覺得還可以唔難

頭先試左將黎明換露娜可以auto到
企錯位就會炒 郁唔到

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[iOS/An]新作情報區 okabe 手機平板遊戲討論版 1284 03-29-24 09:35 PM
[iOS/An] DomiNations f2light 手機平板遊戲討論版 4 06-11-16 02:00 AM
[iOS/AN]誰ガ為のアルケミスト 傑斯特 手機平板遊戲討論版 14 02-04-16 07:43 PM
[IOS/AN]三國志Puzzle大戰 jerry 手機平板遊戲討論版 86 06-01-15 09:41 AM
[ios]古の女神と宝石の射手 HOIHOI 手機平板遊戲討論版 1 11-21-13 06:50 AM

現在的時間是 09:55 PM

手機版 | APP版