Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-05-20, 05:24 PM   #201
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: J+1 查看文章
無差別入境隔離14日。。。
由手機版發出
一日2萬幾人

點包養14日

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-20, 06:01 PM   #202
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
即係唔封關做的話等於同同胞講來香港就包你14日住宿???
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-20, 06:03 PM   #203
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
好似話維尼已經有七日無露面
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-20, 06:03 PM   #204
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
又係個招囉,填表申報自己係邊度黎之前已經自我isolate左14日
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-20, 08:03 PM   #205
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
老老實實呢次疫情我既感想係
如果呢次千年難得一遇既世紀瘟疫加貿易戰夾擊都滅唔倒支共或無發生支爆
咁我覺得香港人再搞咩抗爭都動唔倒支共分毫
只望+*豉油薯片果班舊香港商佬九月十月立會選戰同支共爭取倒好少少既offer ,唔好咁快滅港就算了
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-20, 08:04 PM   #206
Rv250

註冊日期: Aug 2002
每日二萬幾住14日搵邊度安置
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-20, 08:19 PM   #207
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

支爆其實唔係乜稀奇古怪既野。

近一百年已經發生過兩次,一次係 1949 年,另一次係 1911。

1989 年亦曾臨近支爆,不過最後爆死左既係蘇聯。

由手機版發出

此篇文章於 02-05-20 08:22 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 02-05-20, 08:30 PM   #208
chitkan

我日日聽財經新聞d大行都係唱緊疫情影響經濟係短暫性
估計大陸全年增長由6%調低至5.4%咋喎
然後今日一放風大陸放水1.1萬,今日股市又反彈返
feel唔倒有股災/經濟蕭條陣除
舊 02-05-20, 08:48 PM   #209
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

>>財經演員

哦,你信佢地都唔信燒山
由手機版發出
舊 02-05-20, 08:54 PM   #210
chitkan

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
>>財經演員

哦,你信佢地都唔信燒山
由手機版發出
燒山日日都話疫情會引發支爆喎
舊 02-05-20, 08:56 PM   #211
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

燒山都話今次香港死硬,自己走左去台灣

?_?
由手機版發出
舊 02-05-20, 08:58 PM   #212
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:
作者: chitkan 查看文章
我日日聽財經新聞d大行都係唱緊疫情影響經濟係短暫性
估計大陸全年增長由6%調低至5.4%咋喎
然後今日一放風大陸放水1.1萬,今日股市又反彈返
feel唔倒有股災/經濟蕭條陣除
股市係大戶話事唔關經事
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-20, 09:01 PM   #213
chitkan

Btw, 有無人覺得支共中二病末期
乜鬼火神山、雷神山醫院
抗疫就抗疫啦乜鬼野叫疫情防控阻擊戰
仲要句句叫埋堅定決心打贏呢場疫情防控阻擊戰
明明三四個字就表達得到既說話,硬係要用十幾廿個字講出黎
日日聽D新聞佬又up得出口無人覺突兀果下好笑
舊 02-05-20, 09:47 PM   #214
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
老老實實呢次疫情我既感想係
如果呢次千年難得一遇既世紀瘟疫加貿易戰夾擊都滅唔倒支共或無發生支爆
咁我覺得香港人再搞咩抗爭都動唔倒支共分毫
只望+*豉油薯片果班舊香港商佬九月十月立會選戰同支共爭取倒好少少既offer ,唔好咁快滅港就算了
土共全滅當然最好

今次如果國內年輕一輩冇病死被自殺

消息封鎖情況將會有明顯改善?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-20, 10:08 PM   #215
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
你強制家居隔離咪一樣要經公共交通,加一次用大廈既電梯…

舊 02-05-20, 10:48 PM   #216
chitkan

引用:
作者: Tano 查看文章
土共全滅當然最好

今次如果國內年輕一輩冇病死被自殺

消息封鎖情況將會有明顯改善?
唔覺,我睇開連載d漫畫,討論區d人都係係咁改漫畫對白場境做全國人民齊心撐武漢,d人個個睇完個個話感動到喊

果D都係平時見開,討論漫畫時思維正常,有幽默感識玩梗識改圖,有d平時都會諷刺下玻璃心小紅粉,唔係網軍五毛黎
但呢次就係跟哂風向白事當紅事

只能夠講支人中毒太深,已經無藥可救
舊 02-05-20, 11:36 PM   #217
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
等姐姐推你去死教你點做

https://www.881903.com/Page/ZH-TW/ne...3&csid=261_341

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-20, 11:54 PM   #218
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
抗疫就抗疫啦乜鬼野叫疫情防控阻擊戰
仲要句句叫埋堅定決心打贏呢場疫情防控阻擊戰
明明三四個字就表達得到既說話,硬係要用十幾廿個字講出黎
日日聽D新聞佬又up得出口無人覺突兀果下好笑
咪就係呢 d 蘇聯式造句, 日講夜講轟炸洗腦, 搞到 d 傻佬 (有無你份?) 以為中國真係戰無不勝囉
舊 02-06-20, 10:36 AM   #219
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
講沖出黎(補刀插背脊)提意見, 邊位夠葉劉o黎

舊 02-06-20, 10:37 AM   #220
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
你強制家居隔離咪一樣要經公共交通,加一次用大廈既電梯…
真係中咗的話, 隔離咪又係一家攬炒

舊 02-06-20, 11:14 AM   #221
ComeLOLoh

無外遊,中左招個一家三口、重有個時裝店東主真陰公。
就係因為要方便日日過境個班人…
封左佢咪無事囉…

舊 02-06-20, 11:23 AM   #222
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
無外遊,中左招個一家三口、重有個時裝店東主真陰公。
就係因為要方便日日過境個班人…
封左佢咪無事囉…
日日過境果班有幾多已經中招無人知
有事咪又要香港醫

算啦,在下已經唔睇好,希望死嘅香港人唔好多過中國啦
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 11:34 AM   #223
ComeLOLoh

武漢肺炎:男子買餸無戴口罩 15秒被人傳染
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/2...ES7q6dt8hmyxCU

舊 02-06-20, 12:17 PM   #224
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

〔財經頻道/綜合報導〕維珍澳洲航空 (Virgin Australia Airlines)今丟下震撼彈,宣布終止飛往香港的航線,認為香港受反送中運動及中國武漢肺炎疫情影響,對他們來說,不再具有商業可行性。

綜合媒體報導,維珍澳洲航空日前才剛宣布,墨爾本-香港航班服務將於2月10日結束。今日再宣稱,自3月2日起將中止其每日A330雪梨-香港航班。這也表示,維珍澳洲航空將永久退出香港市場。

維珍澳洲航空在聲明中表示,自香港去年爆發反送中示威運動後,需求量持續下降,加上近日中國疫情影響,種種因素,該航空決定終止與香港的運營服務,維珍澳洲航空說明,決定退出香港市場是一個艱難的決定,不過,他們認為,香港航線不再是他們繼續運營的可行路線,但是通過其他國際路線和合作夥伴航空公司,國際旅遊仍是重要的一部分。

https://ec.ltn.com.tw/m/article/breakingnews/3059320
由手機版發出
舊 02-06-20, 12:27 PM   #225
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
〔財經頻道/綜合報導〕維珍澳洲航空 (Virgin Australia Airlines)今丟下震撼彈,宣布終止飛往香港的航線,認為香港受反送中運動及中國武漢肺炎疫情影響,對他們來說,不再具有商業可行性。

綜合媒體報導,維珍澳洲航空日前才剛宣布,墨爾本-香港航班服務將於2月10日結束。今日再宣稱,自3月2日起將中止其每日A330雪梨-香港航班。這也表示,維珍澳洲航空將永久退出香港市場。

維珍澳洲航空在聲明中表示,自香港去年爆發反送中示威運動後,需求量持續下降,加上近日中國疫情影響,種種因素,該航空決定終止與香港的運營服務,維珍澳洲航空說明,決定退出香港市場是一個艱難的決定,不過,他們認為,香港航線不再是他們繼續運營的可行路線,但是通過其他國際路線和合作夥伴航空公司,國際旅遊仍是重要的一部分。

https://ec.ltn.com.tw/m/article/breakingnews/3059320
由手機版發出
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%B6...88%AA%E7%A9%BA
呢檔野有海航股份同埋有同港航聯營航班
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:38 PM

手機版 | APP版