Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-26-21, 11:07 PM   #751
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
觀看日期:7月11日
觀看地點:MCL 德福戲院
觀看電影:刀劍神域劇場版 -PROGRESSIVE- 無星夜的詠嘆調 MX4D
個人評分:10/10
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-21, 01:57 AM   #752
D-boy

觀看日期:12月15日
觀看地點:MCL K11 Art House
觀看電影:蜘蛛俠:不戰無歸 (IMAX WITH LASER)
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-22, 08:36 PM   #753
D-boy

觀看日期:4月29日
觀看地點:英皇戲院(尖沙咀iSQUARE)
觀看電影:蝙蝠俠 (IMAX with Laser)
個人評分:7/10
舊 05-08-22, 07:02 PM   #754
D-boy

觀看日期:5月7日
觀看電影:奇異博士2: 失控多元宇宙 (IMAX WITH LASER)
個人評分:8/10
舊 05-22-22, 12:57 AM   #755
D-boy

觀看日期:5月21日
觀看電影:壯志凌雲 : 獨行俠 (IMAX WITH LASER)
舊 06-02-22, 11:15 PM   #756
D-boy

觀看日期:6月2日
觀看電影:侏羅紀世界:統治霸權 (MX4D)

觀看日期:6月2日
觀看電影:壯志凌雲 : 獨行俠 (MX4D)
個人評分:9/10
舊 06-17-22, 02:06 PM   #757
D-boy

觀看日期:6月17日
觀看電影:光年正傳(粵語版)
舊 06-20-22, 10:05 PM   #758
D-boy

觀看日期:6月20日
觀看地點:MCL FESTIVAL GRAND CINEMA
觀看電影:失驚無神闖謎城
舊 07-10-22, 12:16 AM   #759
D-boy

觀看日期:7月9日
觀看電影:雷神奇俠4:愛與雷霆 (IMAX WITH LASER)
個人評分:8.5/10
舊 07-10-22, 06:09 AM   #760
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
觀看日期:7月9日
觀看地點:N/A
觀看電影:雷神奇俠4:愛與雷霆
個人評分:好,但唔及第三部

舊 07-30-22, 11:42 PM   #761
D-boy

觀看日期:7月30日
觀看電影:新世紀福音戰士新劇場版:序 (MX4D)

觀看電影:超音鼠大電影2 (英語版)
舊 07-31-22, 04:00 AM   #762
肉羊哩咖
griffin611

7 月 24
觀看電影:Elvis

7 月 卅 號
觀看電影: Top Gun Maverick (IMAX)

此篇文章於 07-31-22 04:11 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-22, 06:55 PM   #763
Fio

註冊日期: Dec 2001
觀看日期:7月31日
觀看地點:MCL 康怡
個人評分:第一次睇4D,早埋$80抵呀,不過個mon都幾細,我都唔算坐好後,唔知係咪康怡比較舊呢。椅同風方面嘅搖動比想像中大,都好特別同有趣嘅體驗,閃光同水就有d多餘,效果麻麻
由手機版發出
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-22, 03:59 AM   #764
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:8月10日
觀看電影:殺手列車 Bullet Train
個人評分:https://www.gaforum.org/showpost.php...41&postcount=8

舊 08-14-22, 03:12 PM   #765
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:8月14日
觀看電影:DC League of Super Pets
個人評分:https://www.gaforum.org/showpost.php...80&postcount=3

此篇文章於 08-20-22 09:01 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-19-22, 11:50 PM   #766
D-boy

觀看日期:8月6日
觀看電影:新世紀福音戰士新劇場版:破 (MX4D)

觀看日期:8月12日
觀看電影:新世紀福音戰士新劇場版:Q (MX4D)

觀看日期:8月19日
觀看電影:新世紀福音戰士新劇場版:終 (MX4D)
個人評分:6/10
舊 08-20-22, 08:53 PM   #767
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:8月20日
觀看電影:龍珠・超 Super Hero
評論: https://www.gaforum.org/showpost.php...postcount=3212

此篇文章於 08-20-22 09:00 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-28-22, 12:51 AM   #768
D-boy

觀看日期:8月27日
觀看電影:明日戰記 (IMAX)
舊 09-04-22, 08:24 AM   #769
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:9月3日
觀看電影:Spiderman No Way Home 加長版 - 4DX
評論: 欠奉

觀看日期:9月3日
觀看電影:Top Gun Maverick - IMAX
評論: 睇第三次 IMAX 版,仍然見到有之前留意唔到嘅細節,有少少唔想買碟。

舊 09-14-22, 04:21 PM   #770
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
觀看日期:9月13日
觀看電影:祖宗膠戰外星人
評論: 8.5/10
打得勁!CG勁!故事有韓式劇情(即係有少少老土,但唔介意),有現代、有古代呢d我最鐘意既劇情。
扣分係未完,雖然兩個鐘,但感覺睇左三個鐘…故仔好長…長到一集完唔到。有下一集。

舊 09-18-22, 02:39 AM   #771
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:9月17日
觀看電影:See How They Run
評論:https://www.gaforum.org/showpost.php...24&postcount=2

觀看電影:Top Gun Maverick
評論:阿女因為聽過啲歌嗌要睇,惟有陪佢睇多次,佢就睇到好肉緊,話明白點解本人咁鍾意呢部戲。

此篇文章於 09-18-22 06:27 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-18-22, 10:49 PM   #772
D-boy

觀看電影:電影版 99.9 不可能的翻案
舊 09-24-22, 08:39 PM   #773
D-boy

觀看日期:9月24日
觀看電影:神探伽利略 沉默的遊行
個人評分:5/10
沒有招牌手勢和寫算式,還算是伽俐略嗎?感覺只是掛羊頭賣狗肉的東方快車謀殺案。
前幾日推出的電視SP比這套電影還好看!
舊 09-29-22, 12:41 AM   #774
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
觀看日期:9月29日
觀看電影:神探伽利略 沉默的遊行
個人評分:3/10
我都奇點解個廣告板無招牌手勢,原來成套戲都無!亦無寫算式+1
同埋唔好睇,好慢,唔係好make sense。
開頭同結尾首歌幾好聽,片尾重溫下TV版片段,無喇,伏!
好彩平平地睇。

舊 10-09-22, 12:27 AM   #775
D-boy

觀看日期:10月7日
觀看地點:百老匯 B+ cinema apm (觀塘)
觀看電影:4DX 龍珠超劇場版:超級英雄

觀看日期:10月8日
觀看電影:阿凡達 (全新重製版) (高幀率版) IMAX with Laser 3D

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:05 PM

手機版 | APP版