Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-13-11, 04:56 PM   #101
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
$450入手
都唔記得今個月有哩隻,等我仲愁緊今個月手提有咩玩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 05:04 PM   #102
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
有d pokemon捉返黎已有兩招, 捉左隻海鷗有神龍卷, 打down機會率好高

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 06:25 PM   #103
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
有冇人知道「敵が輝いている状態」即係乜?

響綠色屋果度可以賣咗佢
正常嚟講,我每款只會儲1隻
應該係指果d一出場就有d細細粒白金係到閃下閃下果d
一格都有唔少呢d精靈
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 06:33 PM   #104
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
響綠色屋果度可以賣咗佢
正常嚟講,我每款只會儲1隻
賣幾隻同1樣既pm仲可以換到隻進化版返黎~
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 06:38 PM   #105
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 衰仔包 查看文章
試過幾隻都係能力偏低, 同埋得普通撞擊

大乱闘X
舊 08-13-11, 10:48 PM   #106
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

去到3-1,2關都有一兩隻mon打極都唔出現, 仲係 "?" , 有咩方法令佢地現身?

大乱闘X
舊 08-13-11, 11:04 PM   #107
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

註冊日期: Mar 2005
Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
引用:
作者: W!LL 查看文章
去到3-1,2關都有一兩隻mon打極都唔出現, 仲係 "?" , 有咩方法令佢地現身?
同一版圖打多幾次,一個地圖敵人有幾種出現pattern。

舊 08-13-11, 11:50 PM   #108
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
今日捉咗隻有どくどく既金魚王,咁o岩扭咗招音符攻擊(打咗前面果招)。
之後打怪果陣係咪係都落毒,落到對面頭頂出星星,跟住就即刻衝埋去打down佢做同伴
其他招唔係唔得,不過どくどく可以貫穿同埋射遠d。
(遲d有機會想試吓どくどく + 寄生樹種子,因為當年紅黃藍綠版回血超快,唔知動作版會唔會一樣)

引用:
作者: BlackWing 查看文章
應該係指果d一出場就有d細細粒白金係到閃下閃下果d
一格都有唔少呢d精靈
我平時打果陣無乜留意出場果陣點樣閃
頭先入密碼之後,響街邊見到比卡超同三隻主角果陣又係無留意佢地有冇閃

引用:

我一直都係打到突咗百幾隻之後就一次過就咁賣咗佢
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 11:53 PM   #109
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: ~繪~ 查看文章
同一版圖打多幾次,一個地圖敵人有幾種出現pattern。
打錯, 應該係1-3關開始, 有d關clear左十幾次都未現過身

大乱闘X
舊 08-13-11, 11:58 PM   #110
BlackWing
World Order
↘本氣度0

爆機,之後向五千萬p進發
返轉頭收返之前隱藏既精靈先..
舊 08-14-11, 12:37 AM   #111
下雪邊界

引用:
作者: BlackWing 查看文章
爆機,之後向五千萬p進發
返轉頭收返之前隱藏既精靈先..
打到最後,D pokemon既攻擊力去到幾多?
舊 08-14-11, 12:42 AM   #112
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
打到最後,D pokemon既攻擊力去到幾多?
1800/1900左右
宜家搵緊2200左右打ex
舊 08-14-11, 12:48 AM   #113
衰仔包

引用:
作者: W!LL 查看文章
打錯, 應該係1-3關開始, 有d關clear左十幾次都未現過身
一定有出現~ 不過有d真係好難先見到...

引用:
:
我一直都係打到突咗百幾隻之後就一次過就咁賣咗佢
每10隻可換1隻進化~

此篇文章於 08-14-11 12:57 AM 被 衰仔包 編輯。
舊 08-14-11, 01:26 AM   #114
下雪邊界

引用:
一定有出現~ 不過有d真係好難先見到...

每10隻可換1隻進化~
遲咗睇post……為咗証明你頭先果句說話,o岩o岩扲咗8隻穿山鼠去賣
舊 08-14-11, 02:12 AM   #115
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

其實進化左能力200, 同未進化同樣能力200, 攻擊力上有冇分別
進化左有冇D招係進化左先扭到?

大乱闘X
舊 08-14-11, 10:37 AM   #116
BlackWing
World Order
↘本氣度0

升難道果堆p分開計,實際數目修正成6千幾萬
不過爆機之後儲錢速度明顯快好多

今日打算loop下鬼地區睇下撞唔撞491先,睇個設定數值好似幾堅:攻5/防4/速5
------------
デオキシス<----speed mode有3條5
------------
試到入特別boss場(神獸之類)係點
入boss果個黃色彈弓位閃金光就係去特別boss場
火焰場拎左隻2419既グラードン,可以打ex了..

此篇文章於 08-14-11 12:07 PM 被 BlackWing 編輯。
舊 08-14-11, 03:46 PM   #117
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

而家放毒捉MON只係靠向後放毒菱

大乱闘X
舊 08-14-11, 04:11 PM   #118
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
其實呢隻game係咪出齊晒649隻pm?? 定係只出少部分??

好似之前wii出過, 但我未玩過, 唔知情況係點

舊 08-14-11, 04:48 PM   #119
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: wyvern 查看文章
其實呢隻game係咪出齊晒649隻pm?? 定係只出少部分??

我估應該出得哂, 初幾關六尾, 護主犬, 海星星都有~

大乱闘X
舊 08-14-11, 06:58 PM   #120
~星云~
Junior Member

註冊日期: Aug 2006
我淨係想知點save
~星云~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 07:01 PM   #121
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ~星云~ 查看文章
我淨係想知點save
按START選第三項出番去主目錄就會自動save
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 07:04 PM   #122
BlackWing
World Order
↘本氣度0

其實入城/打完一場就會save
你會見到個畫面有個細齒輪+行日文同幾點代表儲存中
大約1/2秒左右就save完
引用:
作者: wyvern 查看文章

睇wiki有646,647~649暫時寫"遊戲內沒有登場"

此篇文章於 08-14-11 07:08 PM 被 BlackWing 編輯。
舊 08-14-11, 08:19 PM   #123
~星云~
Junior Member

註冊日期: Aug 2006
捉怪是否隨機
~星云~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 10:22 PM   #124
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
捉左隻鑽石版的電狗
有雷咬同打雷.....爽死中

----------------------------------------

有冇人可以話我知...4-4 點玩= =...
我比條龍屈死呀=口=~~~~

此篇文章於 08-14-11 11:53 PM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 11:15 PM   #125
衰仔包

去第3版前打輸比隻神獸之後有冇得捉返...我去返果個石地度再冇劇情出現...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[PS2]機戰Scramble Commander討論區 斯羅 攻略及心得交流區 128 03-03-04 12:40 AM
[GBASP]歐洲推出Pokemon Super Pack neo2046 手提遊戲機討論版 2 10-30-03 08:01 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 07:22 AM

手機版 | APP版