Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-01-19, 02:53 AM   #1026
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
又大玩「長春不老」~~~

《愛爾蘭佬》終於有片睇 -- 今年秋季部份戲院上,啫係又想染指小金人喇~~~

舊 08-01-19, 03:52 PM   #1027
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
拳願阿修羅 已上架。

舊 08-02-19, 01:29 PM   #1028
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
暫時8月有興趣睇的節目係8月23日上架的13 Reasons Why (漢娜的遺言)第3季~!

其次係8月8日的The Naked Director (AV 帝王 / 全裸監督)
同8月9日GLOW (華麗女子摔角聯盟)第3季。

https://www.youtube.com/watch?v=Uk749_fXBhs

https://www.youtube.com/watch?v=xMdNHSXFdcY

https://www.youtube.com/watch?v=XjRCdMZuAuc

舊 08-06-19, 04:30 AM   #1029
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
岩岩係Netflix 睇返初代電影版蜘蛛俠

相隔咁多年,科技亦遠差現在好多,但係卻係最有蜘蛛俠味道既一套

難怪youtube 有時見到老外話想搵返杜比拍返
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 12:28 PM   #1030
肉羊哩咖
griffin611

Mindhunter S2 正式預告,一嚟時間跳咗,二嚟今集好似陰沉咗好多,好!

舊 08-06-19, 10:10 PM   #1031
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 2dn 查看文章
拳願阿修羅 已上架。

追緊但表情有點生硬 整體都算打得激
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-19, 12:18 PM   #1032
IDGAF
The One

引用:
作者: jason 仔 查看文章
岩岩係Netflix 睇返初代電影版蜘蛛俠

相隔咁多年,科技亦遠差現在好多,但係卻係最有蜘蛛俠味道既一套

難怪youtube 有時見到老外話想搵返杜比拍返
Netflix呢期真係上咗好多套 Spider-Man作品,
仲意外地好多套都有提供4K版添~!

我都係翻睇咗The Amazing Spider-Man 1 & 2,
鐘意佢個演員陣容,
Andrew Garfield,Emma Stone,Jamie Foxx,Dane DeHaan,Felicity Jones,Sally Field等,
個個都好戲~!
可惜為接MCU戲硬cut了…

Tobey Maguire版Spider-Man就鐘意佢窮鬼打工仔背景,
成為Spider-Man後先身可以製造蜘蛛絲的設定,
陣容上有Kirsten Dunst,James Franco,J.K. Simmons,Willem Dafoe等都算強~!

舊 08-07-19, 02:39 PM   #1033
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
kirsten dunst 最正應該係virgin suicides 嗰期

netflix 有時會入舊戲希望會入番呢套

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-19, 10:39 AM   #1034
IDGAF
The One

引用:
作者: aquarius 查看文章
kirsten dunst 最正應該係virgin suicides 嗰期

netflix 有時會入舊戲希望會入番呢套

Sent from my iPhone using Gaforum
Kirsten Dunst的戲真係由細到大,好多串流服務都有佢的電影~!
比較有印象的有:

1994年
Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles(吸血迷情),
佢做吸血鬼妹仔,最後被大陽曬到化灰…

1995年
Jumanji(逃出魔幻紀)
佢做有份玩盒棋的細路囡。

2002年至2007年
Spider-Man 1-3集,
佢做Mary Jane Watson,
為模仿倒吊kiss一幕,都唔知害死幾多件囝囝…

2004年
Eternal Sunshine of the Spotless Mind(無痛失戀)
佢做洗腦服務護士。

2016年Hidden Figures,
佢已經做白人主管阿嬸級角色…

2017年The Beguiled,
佢做法文老師色誘Colin Farrell

自己未睇,想睇返的係2006年的Marie Antoinette(瑪麗皇后)
因為D衫同佢本人都好靚,
仲拎埋奧斯卡最佳服裝設計獎~!
https://www.youtube.com/watch?v=CDFZXFu3BWE

舊 08-08-19, 06:29 PM   #1035
肉羊哩咖
griffin611

開始 YouTube 見到條片以為係替一眾 Netflix 日動宣傳,點知原來呢部真係套紀錄片/製作訪談嚟,已經上咗架:

舊 08-09-19, 01:52 AM   #1036
肉羊哩咖
griffin611

(更正)今日至大新聞,係 GoT 兩位 showrunner/導演/編劇,收咗過億美金,會幫 Netflix 開戲,詳情會係乜都未知,只知 Netflix bid 贏咗 滴住嚟/Amazon/HBO/Apple/Universal 爭到佢哋過嚟。

此篇文章於 08-09-19 04:08 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-19, 04:20 AM   #1037
肉羊哩咖
griffin611

Fear leads to hate, hate leads to anger and anger leads to suffering.

早幾年,一間公司 Cambridge Analytica 利用 Facebook 用戶嘅資料,幫(政治)客戶,科用心理戰,主要係搧動恐懼同仇恨,去影響選舉結果,最出名嘅係 Leave.EU 同 2016 年幫 Donald Trump 選舉,被爆咗出嚟之後,引起好大爭議。 The Big Hack 呢部紀錄片,借呢次事件三位關連人物,講 Cambridge Analytica 嘅興亡,雖然大部份都係人物訪問,新聞片斷同埋主角嘅側側寫,但手法好似睇緊政治驚慄片咁。現代對個人私穩兩極化嘅時代,有好多可以諗嘅地方。

預告:

舊 08-09-19, 07:26 AM   #1038
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 2dn 查看文章
拳願阿修羅 已上架。

唔知幾時會有第二季呢??
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-19, 03:29 PM   #1039
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看完av帝王了了,真是要netflix才能拍這麼放的題材

雖然結尾稍為急了點比較可惜不過整體也不錯,期待二季

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-19, 06:06 PM   #1040
肉羊哩咖
griffin611

The OA 兩季之後被腰斬。

Pacific Rim 做乜無晒聲氣㗎?

拳願去返日漫嗰邊再講~

舊 08-11-19, 08:56 PM   #1041
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
看完av帝王了了,真是要netflix才能拍這麼放的題材

雖然結尾稍為急了點比較可惜不過整體也不錯,期待二季
睇番導演88年打後的事蹟
個人就唔希望有第二季啦
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-19, 02:25 AM   #1042
肉羊哩咖
griffin611

一M成名

全裸監督/AV帝王/The Naked Director,唔好當寫實同獵奇片咁去睇,當一個有胆色有創意嘅小企業掙扎求存,仲要畀業界大佬針對趕絕嘅劇情片咁去睇,好似下町火箭,不過加咗好多愛情動作元素咁啫(仲有不倫食堂~)。

同意鐵大講最後係快咗啲,其實整體劇情都算平均,講波塞頓老闆個屋企可以刪咗,而最妙嘅係幾乎每個主要次要角式(除咗男主角之外),都好反骨,而男主角衰咗咁多鑊都無對人失去信任。(更正)查返維基,黑木香真係一部片紅咗;而去夏威夷嗰度其實,除咗講日本AV好「落後」,婊一下美國同令主角好慘之外,拍咗出嚟部片又不了了之。女主角真係嗰度「天生做呢行」嘅人,條線仲帶出啲啲「裡拳」訊息,不過講佢個人,無乜所謂。

搵到段「脇毛女王」黑木香真人電視片斷,畀各位老細參考吓:

男主角同黑社會大佬演得幾好,不過女主角扮高中生點都唔似,之後啲扮相都幾好。唔知有無真嘅 AV 女優參演嘅呢?

Amazon 點都唔會有呢啲劇,一來佢無日劇,二來你睇 The Boys 關於「愛情」部份佢都就住就住,其他(Apple/滴住嚟)更加唔洗諗。

應該會有第二部掛。(細聲)其實現實中個導演會點?

此篇文章於 08-12-19 02:54 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-14-19, 11:43 PM   #1043
肉羊哩咖
griffin611

Dark Crystal 係乜嚟?呢度有解:

前傳卅號上

舊 08-15-19, 02:04 AM   #1044
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
有勇者義彥、係咪香港區新加的?

舊 08-15-19, 10:46 AM   #1045
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
有勇者義彥、係咪香港區新加的?
早兩日加的,請問日本呢套有幾多季?我見而家NETFLIX有兩季。

舊 08-17-19, 12:05 PM   #1046
肉羊哩咖
griffin611

Mindhunter 第二季現已上架。
—————
全裸監督/AV帝王 夏威夷花絮

好嘢!有第二季!

此篇文章於 08-17-19 12:19 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-19-19, 12:00 PM   #1047
IDGAF
The One

之前係Netflix睇咗一堆80年代舊片:

The NeverEnding Story(1984)
https://www.imdb.com/title/tt0088323/

因為Stranger Things S3入面唱返果首主題曲先去睇返,
呢套細個係明珠台睇過,
但當時太細其實都唔係好記得個故事講乜,
淨係記得小朋友騎住隻狗頭龍飛翔的畫面,
後來係信和買咗隻日版DVD收藏。

https://www.youtube.com/watch?v=UeFni9dOv7c

https://www.youtube.com/watch?v=O5HQ1sZseKg

Friday the 13th (1980)
https://www.imdb.com/title/tt0080761...1?ref_=nv_sr_1

純粹想知點解可以系列化…?!
其實第一集幾低成本同悶。
套戲意外地有Kevin Bacon演出~!!!
https://www.imdb.com/name/nm0000102/?ref_=tt_cl_t5

https://www.youtube.com/watch?v=Xqqej9T2gqI

Sophie's Choice (1982)
https://www.imdb.com/title/tt0084707...1?ref_=nv_sr_1

睇The Big Bang Theory時無啦啦提到Sophie's Choice、時光機等,
誤以為係穿越戲下睇咗Sophie's Choice。

其實女主角Sophie (Meryl Streep飾演)一生都幾慘,
如果個故事所有人物的下場都是戰爭害成的會更易理解。

https://www.youtube.com/watch?v=STPJVf6wqCk

The Dark Crystal (1982)
https://www.imdb.com/title/tt0083791...2?ref_=nv_sr_2

見Netflix自家製作The Dark Crystal: Age of Resistance先睇返1982年版電影,
睇完覺得個故事都幾悶同犯駁,
角色造型又怪雞,反而去到Labyrinth (1986)就可愛同經典得多,
我希望netflix會拍埋新版Labyrinth。
(睇IMDb兩套都係同一個Director Jim Henson的作品)

https://www.imdb.com/title/tt0091369/?ref_=tt_sims_tt

https://www.youtube.com/watch?v=bou85oHIn28

https://www.youtube.com/watch?v=9PTjIWyRmls

https://www.youtube.com/watch?v=a3_owZfYVR8

此篇文章於 08-19-19 12:04 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-19, 12:42 PM   #1048
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
套黑色星期5, 真係吾知第一集無jason既出現, 好辛苦咁挨到ENDING
真係...
對比halloween第一集, 真係吾明點解呢套都會出名同拍到咁多集
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-19, 05:28 PM   #1049
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
吓,啱啱先開始睇The Big Bang Theory添,全12季共281集,
應該追唔切Friends果10季共236集了…

即係Marvel英雄之後,
到DC英雄離開Netflix,
唔怪得Arrow(綠箭俠)頭4季會下架啦,
得返第5同第6季睇…
好彩之前扚起心肝煲晒,
就等佢上埋第7季最後一季大結局。

唔知HBO Max同HBO Go有乜大分別呢?
HBO Go香港同Netflix香港比較之下,
HBO Go香港係外購電影方面新過Netflix香港好多,
不過,電視劇嚟講都係Netflix香港選擇多d。
friends 重有得睇呀

舊 08-20-19, 03:55 AM   #1050
肉羊哩咖
griffin611

今日最大消息之一,就係 Kevin Smith 會製作 He-man 動畫,會係續集,劇情會繼續當年套動畫。(細聲)咁套 She-ra 點吖?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:43 PM

手機版 | APP版