Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-30-23, 02:17 PM   #1
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
金手指

那個過去式的年代
呢套真係朝偉個人show, 收起迷人電眼做出汁奸角金融大鱷(?), 睇佢點收棋出手段去步步達成目的係幾好睇,又故事都有小小反敘咁唔算太直接,twist位都有個但唔難估,劉華個角色就太dejavu,重點不在於佢都冇乜太大發揮,啲重現那些年香港CG唔算頂級但叫交到個效果,又有說故事係有當年真實事件改編,呢套應該算係今年最值得入場嘅港產片

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-23, 05:56 PM   #2
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
那個過去式的年代
呢套真係朝偉個人show, 收起迷人電眼做出汁奸角金融大鱷(?), 睇佢點收棋出手段去步步達成目的係幾好睇,又故事都有小小反敘咁唔算太直接,twist位都有個但唔難估,劉華個角色就太dejavu,重點不在於佢都冇乜太大發揮,啲重現那些年香港CG唔算頂級但叫交到個效果,又有說故事係有當年真實事件改編,呢套應該算係今年最值得入場嘅港產片
其實當年佳寧案重點係有位外籍核數師比人買凶殺左

不過陳松青依家生活都仲過得好風show.......

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-23, 10:40 PM   #3
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

呢套改到唔止一個添,睇番真人簡介,劇中同真實一樣結尾只係座三年姐⋯⋯

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-23, 01:35 PM   #4
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
呢套改到唔止一個添,睇番真人簡介,劇中同真實一樣結尾只係座三年姐⋯⋯
其實第一次佳寧案過左一年後

當時負責主審的按察司柏嘉, 即係依家的主審大法官係一次外國旅行中車禍死左

而柏嘉就係第一次佳寧案審理時判陳松青無罪當庭釋放

之後律證署死咬唔放再上書改為控告陳松青其他罪名先入到罪

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-24, 06:32 PM   #5
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

風show過陳同...?

有個佳字真係唔同啲。

論壇跳轉

現在的時間是 05:45 AM

手機版 | APP版