Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-20, 12:43 AM   #351
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
雪山有隻精英怪好勁,叫乜乜星團,應該係以ether 為主既

我 lv50 佢 lv46,平時佢會出封鎖技能同縛纏,打到佢半血出大招

破防同打 down 全部無效

可以點打?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-20, 04:10 AM   #352
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
應該係講緊一入雪山轉左個隻精靈系EL?

本身物理打佢唔痛用公主慢慢拉打會好D 我記得我30尾都拉得死 招大招見佢起手就要CALL隊友跟你行 咁就避到 佢發動緊唔會位移

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-20, 09:12 AM   #353
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
應該係講緊一入雪山轉左個隻精靈系EL?

本身物理打佢唔痛用公主慢慢拉打會好D 我記得我30尾都拉得死 招大招見佢起手就要CALL隊友跟你行 咁就避到 佢發動緊唔會位移
係呢隻

我防封鎖既 gem 唔多,俾唔到全 team 都裝

挑戰左幾次都輸,都係用公主先打到一半

隻 game 有無屬性相剋?
由手機版發出
舊 09-14-20, 09:22 AM   #354
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
以為講山洞入面個隻(唔記得幾多LV, 好似個隻高D)
左邊個隻用盾可以防止佢放大技後做成的燒傷定凍傷而扣晒HP
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-20, 09:02 AM   #355
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

去到 chapter 13 岩岩齊人

劇情未見得乜好神,之後會有爆點?

唔同角色既配搭係好玩,好過 XB2 XBX,唔可以亂砌裝

不過 side quest 太多,求奇打少少,都升得太勁,主線變得太易玩

地圖大過 XBX,但唔可以 XBX 咁周圍飛,WII 當時應該好震撼

其實我 e+ 都覺得好勁
由手機版發出
舊 09-30-20, 10:47 AM   #356
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

不過 side quest 太多,求奇打少少,都升得太勁,主線變得太易玩

地圖大過 XBX,但唔可以 XBX 咁周圍飛,WII 當時應該好震撼

由手機版發出
其實我買都未係好知個戰鬥系列係點
可能真係要回帶睇返教學
成日見倒數,之後比人打,好快就滅團…

我仲係好開頭,打緊埋蜘蛛果度咋
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-20, 10:53 AM   #357
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:

由手機版發出
你要用10年前日系RPG有幾無聊的日子來看才對(雖然依家都好無聊)
我就覺得遊戲最正係當時日系的突破(簡單來說是新鮮)
同埋冇多餘扭橋無謂術語(都是XS的缺點)等等
所有都有控制
如果有錄片就知道除了某一章外
其他的動畫時間都限製在30分鐘內(平均大約廿分鐘左右)
而每段都唔會多過10分鐘(左右)

side quest主要係用黎升級
咁樣就唔駛練功練得無聊
另外啲故事其實係幾用心做

舊 09-30-20, 11:52 AM   #358
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:

由手機版發出
王道故事黎
但好睇過2

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-20, 01:19 PM   #359
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: rinxlun 查看文章
其實我買都未係好知個戰鬥系列係點
可能真係要回帶睇返教學
成日見倒數,之後比人打,好快就滅團…

我仲係好開頭,打緊埋蜘蛛果度咋
開頭好多野未開,唔可以作準

有公主後開始多變化

主線怪偏弱,你可能會乜都唔知就贏左

如有心挑戰高 LV 怪,係可以有技巧咁以下犯上,又係幾爽
由手機版發出
舊 09-30-20, 02:10 PM   #360
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
你要用10年前日系RPG有幾無聊的日子來看才對(雖然依家都好無聊)
我就覺得遊戲最正係當時日系的突破(簡單來說是新鮮)
同埋冇多餘扭橋無謂術語(都是XS的缺點)等等
所有都有控制
如果有錄片就知道除了某一章外
其他的動畫時間都限製在30分鐘內(平均大約廿分鐘左右)
而每段都唔會多過10分鐘(左右)

side quest主要係用黎升級
咁樣就唔駛練功練得無聊
另外啲故事其實係幾用心做
side quest有樣好
d人物關係可以當8點檔咁追
同埋可以受你影響
2代反而無左呢樣野
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-20, 11:15 PM   #361
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我玩到差唔多到監獄島, 清一清支線, 依家支線好多提示好易玩, 極快清左一大堆
同XB2一樣, 最難玩係挑戰模式, 係我玩得太流於表面

引用:

由手機版發出
地圖大過XBX?
唔係XBX大好多咩?

舊 10-01-20, 02:17 AM   #362
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: ELT 查看文章
我玩到差唔多到監獄島, 清一清支線, 依家支線好多提示好易玩, 極快清左一大堆

地圖大過XBX?
唔係XBX大好多咩?
覺得XBX地圖細....應該係上左部機後地圖自動縮細左嘅錯覺~
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-20, 12:21 PM   #363
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:

地圖大過XBX?
唔係XBX大好多咩?
XB1 幾個大地圖夾埋,面積應該大過 XB2 成個星球

雪山、機神區、皇都海、森林 呢 d

不過 XBX 向高空發展咁解

同埋 XBX 完全無缝,XB1 都係分地圖
由手機版發出

此篇文章於 10-04-20 06:32 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 10-05-20, 02:30 PM   #364
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:

由手機版發出
根據以前Fami通介紹,XBX個世界比XB1大五倍...
兩個神應該唔夠一個星球大!
https://www.ignboards.com/threads/xe...led.454379513/
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-20, 05:02 PM   #365
ELT
Lunar使者

引用:

由手機版發出
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
https://www.ignboards.com/threads/xe...led.454379513/
可能因為XB1係分開幾個大版圖既關係, 感覺唔算好大, 起碼我大概都記得哂D地方
再玩一次XB1, 好似XB2仲細D...但之前訪問話XB2大2倍

XBX就真係好大

舊 10-05-20, 05:40 PM   #366
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
可能因為XB1係分開幾個大版圖既關係, 感覺唔算好大, 起碼我大概都記得哂D地方
再玩一次XB1, 好似XB2仲細D...但之前訪問話XB2大2倍

XBX就真係好大
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
XBX用飛既應該同 XB1 步兵差唔多

XB2 就真係收得皮
由手機版發出
舊 10-19-20, 11:48 AM   #367
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Melia 出 figure 睇落唔太大

https://twitter.com/GoodSmile_US/sta...192046592?s=19
由手機版發出
舊 10-19-20, 11:53 AM   #368
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
Melia 出 figure 睇落唔太大

https://twitter.com/GoodSmile_US/sta...192046592?s=19
由手機版發出
同焰光一樣比例

不過佢咁樣拎技嘢都係會好阻掟
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-20, 12:47 PM   #369
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 野良猫 查看文章
同焰光一樣比例

不過佢咁樣拎技嘢都係會好阻掟
本身焰光已經好阻掟
又多一隻即係有嘢可以掉

舊 10-19-20, 04:11 PM   #370
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Kosmos RE 我都無買

呢款有興趣但都 pass lor

Btw 比較下紅黃毛真係多好多細 gimmick,身上好多細既裝飾
由手機版發出
舊 10-26-20, 04:36 PM   #371
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

去到 chapter 17

Xenosaga 個掌上壓彩蛋竟然玩到去 xenoblade
由手機版發出
舊 11-09-20, 09:06 AM   #372
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

龜速起到 chapter 18

劇情原來係 XENOGEAR 既簡化版
由手機版發出
舊 11-09-20, 09:10 PM   #373
ELT
Lunar使者

引用:
龜速起到 chapter 18

劇情原來係 XENOGEAR 既簡化版
由手機版發出
你都快過我, 我依家先去到巨神之劍
淨係刷支線都唔知刷左幾多個鐘 (雖然已經容易左好多)

舊 11-10-20, 11:28 AM   #374
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
你都快過我, 我依家先去到巨神之劍
淨係刷支線都唔知刷左幾多個鐘 (雖然已經容易左好多)
大劍之溪谷係機神劍,地圖上係冇巨神劍
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-20, 01:44 PM   #375
ELT
Lunar使者

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
大劍之溪谷係機神劍,地圖上係冇巨神劍
記錯左個名

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia Remaster/Definitive edition [PS4/X1/NS/PC] 已售 ゆり 電視遊戲討論版 124 01-17-19 09:27 PM
[多機種] [PS3, XB360] Dishonored (Definitive Edition for PS4, XB1) - (BAFTA 2012年最佳遊戲) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 195 08-26-15 01:17 PM
[多機種] [PS4 XB1]DmC Devil May Cry: Definitive Edition 2015年3月17日発売決定! steve 電視遊戲討論版 1109 03-23-15 06:40 PM
誠徵 PS4版 TOMB RAIDER Definitive Edition lauyan 買賣專區 0 12-19-14 10:23 AM
賣 PS4 Tomb Raider Definitive Edition / 艦娘型錄 zero0417hk 買賣專區 0 09-17-14 10:13 PM

現在的時間是 11:37 PM

手機版 | APP版