Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
PC電腦遊戲討論版>STEAM/STEAM MACHINE專區 VOL. 2
david 09:19 PM 06-25-17
頭POST加佐:https://steamdb.info/
kotetsu 12:38 AM 06-26-17
作者: 十一月:
其實Summer Sale這類特賣,會唔會在最後一日再減多D?
或者再有多D games減價?
以前會,而家唔會,
因為近年出左退款機制,14天內玩唔過2小時都可以退款,
如你所講,如果佢突然減多左,D人實退款重買
十一月 12:59 AM 06-26-17
作者: kotetsu:
以前會,而家唔會,
因為近年出左退款機制,14天內玩唔過2小時都可以退款,
如你所講,如果佢突然減多左,D人實退款重買
原來如此,thx.
Squall-Lucifer 01:02 AM 06-26-17
作者: david:
頭POST加佐:https://steamdb.info/
原來今次夏日特價不是隻HOI4最便宜的時候,今年3月試過去到HKD$13X(現時15X)
fami~yan 10:25 AM 06-26-17
作者: Squall-Lucifer:
原來今次夏日特價不是隻HOI4最便宜的時候,今年3月試過去到HKD$13X(現時15X)
差1X通常都唔會執著咁多...

不過今次真係唔算好抵,埋單400唔到
Squall-Lucifer 12:07 PM 06-26-17
作者: fami~yan:
差1X通常都唔會執著咁多...

不過今次真係唔算好抵,埋單400唔到
另一個我未出手的原因是HOI4有兩個package都是半價,一個15x﹐一個19x﹐但我不太清楚分別在於後者多出了甚麼…
david 01:21 PM 06-26-17
其實呢O的減價就好似股票咁,個最低位有機會一去不返的...

我自己就SET 75% OFF就係入手時機。
elf bb 02:57 PM 06-26-17
paradox那些好像是因為5月初時,低價區的價錢都提高了.
然後CEO跑出來說我們錯了(誤
https://forum.paradoxplaza.com/forum...-here.1031635/
elf bb 03:01 PM 06-26-17
http://store.steampowered.com/app/527230/For_The_King/
這邊有沒有人試過這隻? 看review好同唔好都不少分別, 很難決定買不買w
NexTony 10:37 AM 06-27-17
作者: elf bb:
http://store.steampowered.com/app/527230/For_The_King/
這邊有沒有人試過這隻? 看review好同唔好都不少分別, 很難決定買不買w
我幾個月前玩過, 同人玩係幾好玩, 但難度都幾高下
Gundam MK-2 12:05 PM 06-27-17
新手一問
今次GTA5算唔算減得多?
elf bb 12:52 PM 06-27-17
另一個我未出手的原因是HOI4有兩個package都是半價,一個15x﹐一個19x﹐但我不太清楚分別在於後者多出了甚麼…
多左一堆skin

不過個人以前玩舊的HOI都係用NATO symbol

作者: NexTony:
我幾個月前玩過, 同人玩係幾好玩, 但難度都幾高下
謝~ ..不過約朋友玩的難度也很高
david 02:46 PM 06-27-17
作者: elf bb:
EARLY ACCESS其實同買樓花差唔幾,你而家俾錢買O既只係未完成品,一日未到佢FULL RELEASE一日都唔知佢會變成點,俾得錢買EA GAME就要有最終爛尾O既心理準備。

另外,O係STEAM出得REVIEW O既係一定有隻GAME先得,依隻EA GAME O既話就係俾佐錢先有得REVIEW,可信度其實係幾高。

EA俾KS O既唯一好處係,就算隻GAME最終爛尾,你都仲有渣拿,KS隨時渣都無...
david 02:48 PM 06-27-17
作者: Gundam MK-2:
新手一問
今次GTA5算唔算減得多?
https://steamdb.info/app/271590/
Squall-Lucifer 02:59 PM 06-27-17
http://store.steampowered.com/app/39...ts_of_Iron_IV/
請問HOI4兩個package分別半價賣$154和$194,兩者的差別在哪?
未玩過,對HOI4的認識只有看Youtube片的程度
david 03:04 PM 06-27-17
http://store.steampowered.com/app/39...ts_of_Iron_IV/
請問HOI4兩個package分別半價賣$154和$194,兩者的差別在哪?
未玩過,對HOI4的認識只有看Youtube片的程度

作者: :
Buy Hearts of Iron IV: Cadet Edition

Includes Poland: United and Ready DLC, Forum Avatar and Wallpapers

Buy Hearts of Iron IV: Colonel Edition

Includes Several cosmetic DLCs, Colonel Forum Icon, Poland: United and Ready, Forum Avatar and Wallpapers
個PAGE SCROLL DOWN會有大圖睇包乜

Squall-Lucifer 03:08 PM 06-27-17
個PAGE SCROLL DOWN會有大圖睇包乜
雖然看了都不明白實際上多了甚麼內容
看來我要買的話都是買$19X的那個版本......
david 03:13 PM 06-27-17
雖然看了都不明白實際上多了甚麼內容
看來我要買的話都是買$19X的那個版本......
係多佐呢堆:

Heavy Cruiser Pack (cosmetic):
Seven heavy cruisers available for both Axis and Allies - Exeter, Prinz Eugen and Mogami amongst others.

Soviet Tank Pack (cosmetic):
Eight tanks for when playing as Soviet, ranging from light all the way up to Super Heavy.
US Tank Pack (cosmetic):
Eight tanks for when playing as USA, ranging from light all the way up to Super Heavy.
British Tank Pack (cosmetic):
Eight tanks for when playing as United Kingdom, ranging from light all the way up to Super Heavy.
German Tank Pack (cosmetic):
Eight tanks for when playing as Germany, ranging from light all the way up to Super Heavy.
French Tank Pack (cosmetic):
Eight tanks for when playing as France, ranging from light all the way up to Super Heavy.
Colonel Forum Icon:
A icon that can be used on Paradox own forum
COSMETIC即係好似日系囡囡CONSOLE GAME堆課金衫咁,純粹轉樣無加成。
Squall-Lucifer 03:18 PM 06-27-17
係多佐呢堆:

COSMETIC即係好似日系囡囡CONSOLE GAME堆課金衫咁,純粹轉樣無加成。
多謝指教
即是要玩的話買$154那隻都夠......
反正都是下載日本MOD來玩
之後去OK買張$200 Steam卡
david 03:23 PM 06-27-17
多謝指教
即是要玩的話買$154那隻都夠......
反正都是下載日本MOD來玩
之後去OK買張$200 Steam卡
玩MOD就唔駛要堆COSMETIC啦,如果係類似SEASON PASS有玩得O既內容加O既係下面個Expansion Pass #1。
Squall-Lucifer 03:31 PM 06-27-17
玩MOD就唔駛要堆COSMETIC啦,如果係類似SEASON PASS有玩得O既內容加O既係下面個Expansion Pass #1。
看來要找回班日本youtuber的gameplay片來看看他們用甚麼MOD了.....
game要本體便算
十一月 03:48 PM 06-27-17
有個疑問
係唔係同一隻game,在唔同地區買就唔同價錢?
例如美金(或人民幣)買就平D?
sephirothmk3 04:39 PM 06-27-17
有個疑問
係唔係同一隻game,在唔同地區買就唔同價錢?
例如美金(或人民幣)買就平D?
分區
你VPN去俄羅斯會發覺D game特別平
VPN去日本會發覺D game貴香港三成
不過唔好咁做
有機會ban ACC
十一月 04:52 PM 06-27-17
作者: sephirothmk3:
分區
你VPN去俄羅斯會發覺D game特別平
VPN去日本會發覺D game貴香港三成
不過唔好咁做
有機會ban ACC
咁都要ban

另外我又有新的疑問。
1. 假如,我帶部notebook去俄羅斯旅行,並在當地login買games,之後回來香港玩,咁會唔會ban?

2. 假如我另外開個俄羅斯區專用ACC,然後用該ACC買games送給自己平時用的ACC,咁又會唔會ban?
sephirothmk3 05:09 PM 06-27-17
咁都要ban

另外我又有新的疑問。
1. 假如,我帶部notebook去俄羅斯旅行,並在當地login買games,之後回來香港玩,咁會唔會ban?

2. 假如我另外開個俄羅斯區專用ACC,然後用該ACC買games送給自己平時用的ACC,咁又會唔會ban?
1 無試過 不過同你VPN過去有乜分別lol 不如你開個俄佬acc 一路VPN俄國steam買game/玩?XDD

2 低價區ACC 買野送比高價區ACC好似active唔到 相反就得
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面