Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-08-14, 09:09 AM   #1201
jason_kasim
God of Gamer
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
噴左油好好多
搵個時間HIGH下油先
同問個噴用邊隻

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線  
舊 09-08-14, 09:19 AM   #1202
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
現時點33x我星期六買佢仲未駛比display果隻比我
佢放喺最新果堆貨度, 但放到個盒勁高, 留意下.

最可惜係唔夠大隻比sd next企喺發射台發進 細隻到我用sd next個base都可以頂得住
但做工精細,收貨啦 坑已跌
歡迎又一位大大一齊入坑

雖然想出大隻d係所有大艦巨炮主義者嘅浪漫(?),不過再大就唔係錢嘅問題咁簡單啦
自問唔係住幾千尺,呢個size+呢個做工真係收晒貨
當然如果全系列跟同一個比例會更開心,不過......算啦

舊 09-08-14, 09:26 AM   #1203
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 蒲公英 查看文章
隻紫色幾靚喎, 請問噴罐用邊隻?
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
噴左油好好多
搵個時間HIGH下油先
同問個噴用邊隻
問得好,我已經唔記得個號碼(逃)
今日經開模型鋪的話搵番吧

不過我係噴咗底先上紫,直噴未必咁沉色
野良猫 目前離線  
舊 09-08-14, 03:32 PM   #1204
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Rance 查看文章
格仔鋪對面,間鋪O係正條斜路隔離,面向呢間野右面係兩間賣懷舊玩具
福利還有$350
中秋紅假休息

信和二樓後樓梯果間$330

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり

此篇文章於 09-08-14 04:25 PM 被 mikemike 編輯。
mikemike 目前離線  
舊 09-08-14, 08:19 PM   #1205
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: mikemike 查看文章
福利還有$350
中秋紅假休息

信和二樓後樓梯果間$330
後樓梯?即係精品?

舊 09-08-14, 10:20 PM   #1206
靈格斯
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
拉格林開左訂$285-$295

舊 09-08-14, 10:23 PM   #1207
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 尼路 查看文章
後樓梯?即係精品?
信和商場是閣樓、1/F、2/F
精品是在1/F

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 09-08-14, 11:56 PM   #1208
尼路
The One

引用:
信和商場是閣樓、1/F、2/F
精品是在1/F
咁即係雲起個層,上電梯轉右行仔個間?

舊 09-09-14, 12:07 AM   #1209
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 尼路 查看文章
咁即係雲起個層,上電梯轉右行仔個間?
信和有幾大呀
逐間鋪問埋格價都仲得

舊 09-09-14, 10:55 AM   #1210
尼路
The One

引用:
信和有幾大呀
逐間鋪問埋格價都仲得
因為除左精品,我講個幾家個日都唔知係咪做節早收無開……有目標好過盲鐘鐘嘛

舊 09-09-14, 11:30 AM   #1211
野良猫
肥倫

引用:
作者: jason_kasim 查看文章
噴左油好好多
搵個時間HIGH下油先
同問個噴用邊隻
找到了

PS-51
バーブルアルマイト
野良猫 目前離線  
舊 09-14-14, 06:37 PM   #1212
野良猫
肥倫

首次用噴筆嘅失敗作

見灰底油咁水所以冇開油直接噴,結果塞咗兩次頭先知咩事
仲要開最重油量,搞到啲油瞬間用哂

P.S
用說明書方法洗筆都唔係好乾淨,拆針出嚟時仲有少許油黏附住
除咗買洗筆專用嘅工具仲有咩方法可以洗到筆身入面嘅油?

野良猫 目前離線  
舊 09-15-14, 02:55 PM   #1213
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 野良猫 查看文章
首次用噴筆嘅失敗作

P.S
其實用紙巾/手指頂住槍嘴噴就可以了吧?
另外筆內部角落那些可以用畫筆掃一下

舊 09-15-14, 06:23 PM   #1214
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
首次用噴筆嘅失敗作

P.S

噴多幾次就可以控制好出風同拉針

我平常係飯廳噴油根本唔洗搞咩抽風

噴1:100 高達一般噴塗面積大約5 毫紙大小已經好足夠

洗筆的話塞住嘴噴倒吹都唔代表完全乾淨的

要完全清潔就一定要拆針同用棉花棒濕開油水抹内竉

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 09-15-14, 06:42 PM   #1215
野良猫
肥倫

THX兩位
雖然噴底衰咗,但上主色時已經控制番好油量,風量就一直開最大

下次試下再輕手啲噴希望唔駛用油風
間房細次次噴油都開壇咁好煩
野良猫 目前離線  
舊 09-15-14, 06:58 PM   #1216
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
THX兩位

窗囗唔係逆風吹入屋的話

可以試吓用gaia T-07m 直接係窗口對住街噴 b

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 09-15-14, 07:02 PM   #1217
野良猫
肥倫

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
窗囗唔係逆風吹入屋的話

可以試吓用gaia T-07m 直接係窗口對住街噴 b
唔得
窗囗離枱好遠

最多都係用報紙
野良猫 目前離線  
舊 09-15-14, 07:27 PM   #1218
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
又或者廚房舖好報紙噴?

anyone 目前離線  
舊 09-16-14, 03:43 AM   #1219
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
THX兩位

個人習慣按鈕可以不用拉太後,基本上不會過半

另外說5毫子大小就太小了吧....
這樣小的話很容易做成顏色不均

我家的話都沒有搞抽風
但是會用個膠箱,底部裝上自製的風琴式間隔(用厚紙箱剪成一條條排好就可以
可以防止不少油漆反彈出來
不過基於家中風向(如開了風扇等
和氣壓大小
都有可能會令噴的位置四周蒙上一層油漆
所以最起碼都要準備大約A3大小的地方來噴吧

舊 09-20-14, 01:08 PM   #1220
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

hi-ni kai ver $398
夜鶯 $488
米青價

舊 09-20-14, 04:32 PM   #1221
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
其實RE呢個模型線 試水溫 覺得好浪費金錢

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線  
舊 09-20-14, 07:14 PM   #1222
williamsiusuper

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
其實RE呢個模型線 試水溫 覺得好浪費金錢
咁又唔喺既
佢唔使畫骨骼,件左右啪
開發成本低咗同快咗
同埋佢都喺出D冷門機明顯喺FOR某類FANS

舊 09-20-14, 08:17 PM   #1223
anyone
The One
↘嫁

佢出1/144應該仲多人買

anyone 目前離線  
舊 09-20-14, 09:40 PM   #1224
野良猫
肥倫

引用:
作者: anyone 查看文章
佢出1/144應該仲多人買
咁咪即係hg?

Sd夜鶯有興趣啲
野良猫 目前離線  
舊 09-20-14, 11:30 PM   #1225
anyone
The One
↘嫁

依家唔係hg1/100黎咩

anyone 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.19 kog 收藏品討論版 1003 03-30-09 05:02 PM
Bandai 模型討論區 Vol.15 ~ ambrose35hk 收藏品討論版 998 06-11-07 01:52 PM
Bandai 模型討論區 Vol.14 ~ kog 收藏品討論版 1000 03-21-07 07:50 PM
Bandai 模型討論區 Vol.10 ~~ kog 收藏品討論版 1011 04-19-06 08:20 PM
Bandai 模型討論區 Vol.9 ~~ kog 收藏品討論版 1024 01-14-06 12:30 AM

現在的時間是 06:59 AM

手機版 | APP版