Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-09-11, 12:35 AM   #551
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
古惑仔, 今期終於似返古惑仔
唔知古惑仔係咪太耐無畫埋枱嘅橋段
講數時的助動詞我覺得有D擺錯位

例: 26頁
我無X聽錯啊嘛如改成我無聽X錯啊嘛係咪會順好多?

其實咁多本講古惑嘅連環圖我只看古惑仔
總有着讓我直得欣賞的地方
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-11, 12:46 AM   #552
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: aquarius 查看文章
唔知古惑仔係咪太耐無畫埋枱嘅橋段
講數時的助動詞我覺得有D擺錯位

例: 26頁
我無X聽錯啊嘛如改成我無聽X錯啊嘛係咪會順好多?

其實咁多本講古惑嘅連環圖我只看古惑仔
總有着讓我直得欣賞的地方
係會順D, 但語氣好唔同架

舊 08-09-11, 01:10 AM   #553
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
係會順D, 但語氣好唔同架
語氣用力位係有唔同
但可以從中看得出該角色的氣度
如用我無X聽錯啊嘛感覺上地位會和巴育平起平坐
不過以做過龍頭的南哥而言同巴育呢種級數埋枱
應該要滋油淡定D先顯出其級數
所以我都係堅持用我無聽X錯啊嘛 w
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-11, 01:16 AM   #554
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
我無X聽錯啊嘛 / 我無聽X錯啊嘛
比你地咁研究, 我真係覺得冇乜分別
不過用"無x" 好似霸氣d =w=

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-11, 07:41 AM   #555
yeah yeah
God of Gamer

古惑仔愈來愈悶...
後生個班又無料..
有料又死哂..
牛佬佢真係一時上腦..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 02:03 PM   #556
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
刺.皇 (黃??)

行刺天子,唔通真係隊阿黃生??
尼套有D 期待

兩個主角都OK
雙刀武藏 + 巨劍小飛俠

此篇文章於 08-13-11 02:06 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 02:25 PM   #557
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
龍九洲好時裝FEEL :P

舊 08-13-11, 06:39 PM   #558
Bandit-Anji
Crazy Gamer

XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: 信長 查看文章
刺.皇 (黃??)

行刺天子,唔通真係隊阿黃生??
尼套有D 期待

兩個主角都OK
雙刀武藏 + 巨劍小飛俠
今次係有d 期待
畫有龍哥,編有鍾英偉
鍾英偉長編係有d 水準 (不過係要天子6咁, 唔要7既惡搞)

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 10:15 PM   #559
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
本龍九州真係不敢恭維
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 11:50 AM   #560
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 阿Wing 查看文章
本龍九州真係不敢恭維
之前的龍劍飛第一期都係唔太得的, 但打後好睇好多(直到4x期突然趺watt...)
我會比多1-2期機會龍九州
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 11:57 AM   #561
gingq7

引用:
作者: Bandit-Anji 查看文章
今次係有d 期待
畫有龍哥,編有鍾英偉
鍾英偉長編係有d 水準 (不過係要天子6咁, 唔要7既惡搞)
佢中短編都好好喎, e.g. 神前4, 神前5, 神兵F
鍾英偉真係極少失手

(不過咁樣, 神兵F2 應該永遠無機會出了吧....)
舊 08-14-11, 12:06 PM   #562
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
佢中短編都好好喎, e.g. 神前4, 神前5, 神兵F
鍾英偉真係極少失手

(不過咁樣, 神兵F2 應該永遠無機會出了吧....)
F2出左超垃圾

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 03:09 PM   #563
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
剛買左利志達既"大海盜談",
雖然有少部份內容太深睇唔明,
但真係越睇越正,值得支持

舊 08-14-11, 11:18 PM   #564
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: stevenfan 查看文章
F2出左超垃圾
主線變左奸興本唔知乜世紀
攪到問天太平個邊完全唔夠時間講
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 11:55 PM   #565
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
龍九州見到封面都唔敢買...仲諗係唔係用以前d漫翻出
我想問邊間公司出架??
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 11:57 PM   #566
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
龍九州見到封面都唔敢買...仲諗係唔係用以前d漫翻出
我想問邊間公司出架??
古惑仔O個間,即係牛佬O個間,本書係神掌龍劍飛續篇

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-11, 11:46 PM   #567
gingq7

引用:
作者: dust11 查看文章
主線變左奸興本唔知乜世紀
攪到問天太平個邊完全唔夠時間講
哈哈, 真係唔講都醒唔起 神兵F2(上) 係出左的, 我的美好回憶仲停係神兵F1最後問天又失憶

講番神兵f2, 太平,貞德同赤兒(?)果條線都仲好ok (3個都係魔);
但一講到果堆街霸人就完全唔掂, 仲要用太多編幅黎講, 睇得出佢有好有心機咁搵人物共通點/落伏線 (一如天6/天7), 但可惜實在係揀錯書黎crossover

最尾仲要完唔到送唔走班人...

此篇文章於 08-15-11 11:50 PM 被 gingq7 編輯。
舊 08-16-11, 12:03 AM   #568
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: joeypong 查看文章
古惑仔O個間,即係牛佬O個間,本書係神掌龍劍飛續篇
呢點我好奇怪, 明明龍劍飛係玉記同牛佬合作之麻, 點解龍九洲會變左牛佬自己出

引用:
作者: gingq7 查看文章
哈哈, 真係唔講都醒唔起 神兵F2(上) 係出左的, 我的美好回憶仲停係神兵F1最後問天又失憶

講番神兵f2, 太平,貞德同赤兒(?)果條線都仲好ok (3個都係魔);
但一講到果堆街霸人就完全唔掂, 仲要用太多編幅黎講, 睇得出佢有好有心機咁搵人物共通點/落伏線 (一如天6/天7), 但可惜實在係揀錯書黎crossover

最尾仲要完唔到送唔走班人...
神F1 真係未識過人話唔好睇, 最後出總統先生ge標誌都令人期待,
但F2 真係..................
姦興對我黎講, 先姦左套街霸,再姦左三國無雙,之後姦左龍虎門前傳,最後姦埋神F, 我真係好想當面問候一下佢

舊 08-26-11, 09:50 AM   #569
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我等緊本刺皇見街
福龍+ 彬強+鐘英偉 ,真係好值得期待

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-11, 10:09 AM   #570
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
我等緊本刺皇見街
正打算cut左性公仔轉呢本

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-11, 10:28 AM   #571
Bandit-Anji
Crazy Gamer

XBox Live GamertagZangfeva
引用:
我等緊本刺皇見街
今朝行過報攤都特登睇下有冇

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-11, 10:38 AM   #572
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
呢點我好奇怪, 明明龍劍飛係玉記同牛佬合作之麻, 點解龍九洲會變左牛佬自己出

神F1 真係未識過人話唔好睇, 最後出總統先生ge標誌都令人期待,
姦興對我黎講, 先姦左套街霸,再姦左三國無雙,之後姦左龍虎門前傳,最後姦埋神F, 我真係好想當面問候一下佢
F2係超智慧負責
唔好入姦興數

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-11, 11:07 AM   #573
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章

神兵F2係鍾英偉編劇架喎

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-11, 12:44 PM   #574
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
冇人睇本佣兵?畫功暫時都ok,不過人物太多好亂,睇多幾期至決定cut唔cut
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-11, 05:40 PM   #575
yeah yeah

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
冇人睇本佣兵?畫功暫時都ok,不過人物太多好亂,睇多幾期至決定cut唔cut
我覺得幾好睇...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:30 PM

手機版 | APP版