Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
H-GAMEの部屋>請問什麼是H Game???????
烈火戰車 11:31 PM 04-14-02
咩黎架.未聽過既??????/
18號 11:34 PM 04-14-02
唔係化? 未聽過?
Kojiro Fuuma 11:35 PM 04-14-02
18號~
唔好咁講~呢條係每個H版必問及必答題黎架~
烈火戰車 11:36 PM 04-14-02
作者: :
Originally posted by 18號 :
唔係化? 未聽過?
yes ar...電腦game黎架?????我好小打pc game的,所以唔知
Rance 11:38 PM 04-14-02
真係問定玩野呀........
小朋友唔準玩o既game囉,玩左媽咪打pat pat架
18號 11:38 PM 04-14-02
小次郎
原來係咁
烈火戰車 11:39 PM 04-14-02
Originally posted by rance :
真係問定玩野呀........
小朋友唔準玩o既game囉,玩左媽咪打pat pat架
我真係唔知架.絕無玩野
11:41 PM 04-14-02
h-game = high game
玩完個人會好 high 架,所以叫 h-game
Rance 11:43 PM 04-14-02
h =/= high....
有請版主大大~
"好孩子的H教室"第一課
彩子 11:44 PM 04-14-02
答錯係咪要被Ban o架??? (joke)
烈火戰車 11:46 PM 04-14-02
Originally posted by 鈞 :
h-game = high game
玩完個人會好 high 架,所以叫 h-game
咁都得啊,咁有無H-BOOK,H-VCD ga???H-TOY??????
kintaro 11:48 PM 04-14-02
Originally posted by 泰坦斯兵 :

咁都得啊,咁有無H-BOOK,H-VCD ga???H-TOY??????
事實上日本係真係有人叫H-BOOK架(H-本),不過H-VCD就無,你鐘意都可以咁叫o既!另外,H絕對唔係解High!
11:54 PM 04-14-02
講下笑o者
唔使 ban acc 咁嚴重先?
玩完 h-game 會唔會好 high 先?
h-game = high game 並無不合理 :cwm18:
彩子 11:59 PM 04-14-02
H-Game係色情遊戲
而H-Game個"H"字意思係色情
其實原本日文寫法應該係呢個 ---> エッチ
不過讀起o黎既發音係同"H"呢個子好接近 (要知道日本人讀英文係有幾好聽...)
所以索性用 H 呢個字黎代替 エッチ .....

記住~~!!
H = エッチ
絕對 =/= hentai( へんたい )
唔好見到鬼佬o甘講你就跟住佢錯.....
X-RGB 12:56 AM 04-15-02
也是被歐洲、美國人等誤解、

歐美人的定義 (和日本人不同)
初初係
エッチ係有少少色情(如:露裸)
へんたい係較重色情(如:Sex)

後尾就將錯就錯、將エッチ當作へんたい一類 
霧島雪 01:10 AM 04-15-02
接近色情的遊戲
邪惡老魔人 09:09 AM 04-15-02
乜H唔係指hentai O羊??
彩子 10:14 AM 04-15-02
Originally posted by 邪惡老魔人 :
乜H唔係指hentai O羊??
當然唔係~~!!
12:08 PM 04-15-02
我一直以為H = HORNY? (色情)
MKB 06:47 PM 04-15-02
Originally posted by 彩 :
我一直以為H = HORNY? (色情)
h=humor.....
Kamihara 06:57 PM 04-15-02
Originally posted by 片桐彩子 :

當然唔係~~!!
真係慘
日日都要教過
老野一個 09:23 PM 04-15-02
エッチ = 色情?
10:40 AM 04-16-02
Originally posted by Kamihara :

真係慘
日日都要教過

我相信這個問題將會永遠存在

返回主題版面