Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
~清談館~>警察喎,叫我點信任你! (VOL. 2)
Squall-Lucifer 04:07 PM 10-27-19
https://thestandnews.com/politics/10...pccw-%E5%98%85

再一次證明有北方的武裝組織混入HKPD,香港人哪會不知道PCCW旗下就是NOW和網上行?
wing 07:01 PM 10-27-19
作者: Squall-Lucifer:
https://thestandnews.com/politics/10...pccw-%E5%98%85

再一次證明有北方的武裝組織混入HKPD,香港人哪會不知道PCCW旗下就是NOW和網上行?
真係睇到眼都突埋
wing 01:32 PM 10-28-19
蝦, 點解咁多差佬光頭o既呢?

呢班冇蒙面有number白衫仲掛住個證
david 01:35 PM 10-29-19
瘋警發狂!長髮女稱「唔好掂我」遭兜面噴椒 女街坊被罵「食屎啦!臭X」

作者: :
大批市民昨(27日)響應網上號召到尖沙嘴參與集會,要求追究警暴,但防暴警在集會開始不久已施放多枚催淚彈驅散。有示威者其後在多區快閃,其中在旺角一帶衝突持續至午夜。警方其間罔顧市民安全狂放催淚彈外,更向手無寸鐵女士兜面噴「椒」!

網上片段所見,警方昨晚在旺角執勤期間,喝斥一名正邊行邊拍攝他們的長髮女子向前行,又用警棍推向該女子。長髮女轉身表示「唔好掂我」後,即被在場警員近距離兜面噴胡椒噴霧。女子走避不及慘叫,未能前行離開,惟惡警未有理會,甚至大力用手將她推開。現場有市民即起哄,斥警員「離晒譜」,另有數名市民上前輔助中椒女子。

而在將軍澳,數十名防暴警夜闖港鐵商場Popcorn,又無理指罵街坊,引來不滿。有讀者向《蘋果》提供片段,當時商場已關燈,幾乎沒有途人,商店亦已關門,一名女子見到有防暴警員在商場,邊拍攝邊問「你哋入嚟捉人都得架咩?」但警員最初未有解釋,只囂張表示「商場又如何?我話嘅!」

女子不滿對方態度遂要求警員提供編號,警員則指「我唔需要而家畀你」、「現場環境唔適合畀你」,但女子反駁「而家周圍無人喎。」該防暴見到同袍後,才解釋「啱啱有人非法集結,我入嚟執法,就係咁簡單」,並斥女子「不知所謂」,又無故稱呼該女子為「阿姑」,引起女子不滿。另一名警員隨後以電筒照向女子,著她「即刻離開,有人喺度破壞。」

女子繼續上前表示不滿,指自己亦沒有戴口罩,只是住在附近,並罵警員「食屎啦你哋」,結果警員也反罵她「食屎啦!臭X!」女子即謂「我要投訴你哋,我行過你嗌我臭X!」附近一名男途人亦幫口,「差人唔係大晒架!講粗口!」、「黑警!X街!」警員最後邊離開商場邊指罵市民「反映你人格低劣嘅人!」
懶人包:警察真係可以彈出彈入私人地方?
https://thestandnews.com/politics/%E...C%B0%E6%96%B9/

除佐粗口,都諗唔到仲有咩好講去評論呢O的和尚擔遮O既行為...
wing 10:31 AM 10-31-19
納粹黨D蓋世太保當年橫行霸道果時, 唔知有冇諗過會俾人收.
wing 09:55 AM 11-07-19
"李則歸咎當日報案中心收到較平多逾百倍的求助,令警隊遠超負荷" <-- 咁你條line未爆前都可以聽到幾百個call喇下嘩, 果幾百個打得通o既call唔係求助? 唔駛理? 定係佢地打去警局叫pizza雲吞面外賣?

真係當香港人白痴
Heaven 09:32 PM 11-07-19
沙田奪命火警死者為100毛員工 100毛發聲明:感到非常難過
https://topick.hket.com/article/2493080

好可惜咁後生
wing 10:35 PM 11-07-19
科大生事故有車cam片曝光, 一如所料, 警謊又係大話連篇.
J+1 09:04 PM 11-08-19
點睇今次好似中左顛狗病咁出來話唔關我事??

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0
由手機版發出
Squall-Lucifer 09:44 PM 11-08-19
屯門市中心平台,綠色不明物體武裝遊行中
Tano 10:04 PM 11-08-19
11月8號首發TG竟然係第一城
Squall-Lucifer 10:08 PM 11-08-19
作者: Tano:
11月8號首發TG竟然係第一城
不是香港仔?
還有油麻地近碧街開了實彈
Tano 10:16 PM 11-08-19
作者: Squall-Lucifer:
不是香港仔?
還有油麻地近碧街開了實彈
話口未完就實彈
暫時見話便衣射

相差只係最多10分鐘內
Tano 10:22 PM 11-08-19
西灣河打落北角
武藤遊戲 03:47 AM 11-11-19
科大已影響到我平日起牀

今日要早出門口
亍 ◣ 10:42 PM 11-08-19
屯門市中心呢刻平靜,不過好似之前射過野?
Tano 11:01 PM 11-08-19
“首都”打唔入轉打第一城? :0(

黃埔都旺有D出奇
Tano 11:14 PM 11-08-19
荃灣站內TG......
Heaven 11:17 PM 11-08-19
呢場運動睇黎只會愈來愈激
由手機版發出
wing 08:37 AM 11-09-19
作者: Heaven:
呢場運動睇黎只會愈來愈激
由手機版發出
肯定. 背後惡勢力指使恐怖份子用盡實體暴力同言語暴力同香港人攬炒
Heaven 11:26 AM 11-09-19
作者: wing:
肯定. 背後惡勢力指使恐怖份子用盡實體暴力同言語暴力同香港人攬炒
我又唔覺 依家和理非唔岩用
由手機版發出
wing 11:30 AM 11-09-19
作者: Heaven:
我又唔覺 依家和理非唔岩用
由手機版發出
咁一係就係D武裝份子怕一平靜就會被清算, 於是落力以暴製亂.
歌絲˙暮斯 12:05 AM 11-09-19
只係之前燒山多 fans 姐...

多睇歷史,有益身心
由手機版發出
Nelly 09:53 AM 11-09-19

david 12:02 PM 11-09-19
作者: Nelly:

犬:股乳有暈「打者愛也,愛者打多幾下」,俾我O地打多幾下就係愛O既體現,OK?
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 

返回主題版面