Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-28-20, 02:02 AM   #1451
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
The Half Of It

幾清新嘅青春片
女主角劇中造型幾順眼
點知GOOGLE 完演員本人
反差非常大 XD
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-20, 10:43 AM   #1452
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
日本沉沒 2020,7月9日上架~!

其實今年日本已經經歷武漢肺炎疫情、東京奧運2020咗期到2021年,
咁多負面情緒下睇日本地震,仲要玩埋沉沒的災難片,
會唔會唔係幾好呢…

不過,見預告內容似乎係叫大家遇到挫折不要放棄,又好正面咁~!

《日本沉沒 2020》| 正式預告 | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=nJ6xFB2txmA
小松左京的暢銷科幻小說《日本沉沒》首次被改編成動畫影集,由《惡魔人 Crybaby》導演湯淺政明執導。連串強震導致日本陷入混亂,一個平凡的家庭也因此遭遇重重考驗。《日本沉沒 2020》將於 7 月 9 日首播,Netflix 獨家。

引用:
作者: ahleung 查看文章
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
即係呢套日本動畫?
http://japansinks2020.com/

唔知香港地區到時會唔會同步上架呢?
宜家東京奧運2020都延咗期啦,
個故事細節應該都要修改吧?

Netflix 今年推出《日本沉沒 2020》動畫發表主要配音名單及劇照
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=194589

將於今年在 Netflix 上架的動畫 《日本沉沒 2020》(全 10 集)由 湯淺政明擔任監督,作品發表了參與配音的主要成員以及劇照。

《日本沉沒 2020》改編自 1973 年出版、小松左京所著的小說,曾拍攝成電影、電視劇,並推出了漫畫和廣播劇等作品,本次是首度翻拍成動畫。在本次的動畫故事中,以 2020 年的東京奧運結束後做為舞台,住在東京的武藤家姊弟步與剛,面臨突然的大地震的混亂,家族四人要如何逃脫出來?面對即將沉默的日本列島,武藤家又該何去何從……。

此篇文章於 07-19-20 11:31 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-20, 10:56 AM   #1453
IDGAF
The One

A Whisker Away | 想哭的我戴上了貓的面具

呢套6月18日上架的A Whisker Away(想哭的我戴上了貓的面具),
睇預告似係《貓之報恩》性轉換版…
Sailor Moon director?月稜鏡力量 變身

https://www.netflix.com/hk/title/81281872

想哭的我戴上了貓的面具
1 小時 44 分鐘動畫片
一名古怪的女孩為了吸引心儀對象的目光,居然變成了一隻貓!但在不知不覺間,人類與動物之間的界線卻開始越來越模糊。
主演:志田未來,花江夏樹,小木博明

A Whisker Away | Official Trailer | Netflix

From Sailor Moon director Junichi Satoh and Anohana writer Mari Okada comes A Whisker Away, an anime film about love, magic, and cats premiering globally June 18th, only on Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=aXc9DVfLTGo

舊 05-30-20, 03:52 AM   #1454
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Money Heist 用嚟「學」西班牙話粗口幾好㗎~(苦笑),起碼開吓眼界~~~

第一季有個人物寫得好好,就係負責講數個差婆。強得嚟夠冷靜有人情味,但亦有脆弱可憐柔情嘅一面,雖然係「反派」,觀眾會代入同情佢。

------------

佢有部紀錄片叫 Money Heist Phenomenon,講部戲對現實嘅影響,未睇,因為講明有去到 Part 4 嘅劇透。有時間煲完再講。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-20, 04:02 PM   #1455
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
睇左頭兩集美劇未世列車, 製作有水準
但變左查案 車尾人類比人壓榨講得唔多 就咁反抗說服力唔夠
反而覺得富人個邊有道理D
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-20, 12:30 AM   #1456
肉羊哩咖
griffin611

The Not-so-Right Stuff

Space Force ,撞正 Space X 上新聞,上得好啱時間噃,第一季十話,每話半粒鐘啱啱好~

好嘅:玩強國啲衰嘢賤格嘢特別有共鳴~ 主角呢個太空軍司令 Steve Carell (The Office, Date Night) 担得起之餘,佢搭米高維治呢個頭號科學家,好有火花,做司令個秘書同(自稱)主管社交媒體嗰位都好掂;內容玩好多政治諷刺,左右軍方唔理照開刀(海岸防衛隊你早抖啦),好在好多你稍為識多少少美國嘅新聞都識笑;啲笑料好夠,尤其頭三話真係有好多 LOL位,之後有個講 PDF 嘅笑話,連路過嘅細路聽到都笑得出。

唔係咁好:之後有幾話唔知佢想點,之前之後玩搞笑諷刺,就係有啲話又變風格;演員,上至主角下至配角閒角全部陣容真係勁,但唔夠平均。主角個老婆無解釋發生咁事,變咗閒到唔可能再閒(因為太貴?),個女(有份做 Book Smart),幾好,不過有兩話完全中二~班軍頭幾乎粒粒皆星,但出場太少唔夠過癮。

此篇文章於 06-03-20 12:35 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-04-20, 12:35 AM   #1457
肉羊哩咖
griffin611

突然發現有《你的名字》,發啦!

舊 06-04-20, 10:40 AM   #1458
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Space Force ,撞正 Space X 上新聞,上得好啱時間噃,第一季十話,每話半粒鐘啱啱好~
唔係咁好:之後有幾話唔知佢想點,之前之後玩搞笑諷刺,就係有啲話又變風格;演員,上至主角下至配角閒角全部陣容真係勁,但唔夠平均。主角個老婆無解釋發生咁事,變咗閒到唔可能再閒(因為太貴?),個女(有份做 Book Smart),幾好,不過有兩話完全中二~班軍頭幾乎粒粒皆星,但出場太少唔夠過癮。
可能由Trailer到宣傳都講到係Office 2.0,但睇睇下風格又變左 同 局速係好細的場景,就讓人失望
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-20, 05:59 PM   #1459
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
Space force算不錯,半個鐘一集剛剛好不會太拖,近期政治環境看這作更有共鳴,只是應有第二季吧?結尾斷在這種地方太無隱了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-20, 09:19 PM   #1460
肉羊哩咖
griffin611

嗡多少少:個牌面好係畀到人係 The Office 政治版,本人無睇過美版,但係一去到第二話就變咗樣,雖然仲係搞笑,唔怪得有啲影評大彈。反而搞呢套嘢嗰位人兄,冇耐前嚮「友台」上嗰套 Upload 仲好玩好多。第二季應該會有掛,佢哋搵啱到個路向,本人會畀多次機會佢。

——————

講到續篇,Lucifer 原本 S5 就無,點知 Netflix 搵負責拍嘅 WB 講話想添食多一季;大部份人都上晒船,係爭男主角 Tom Ellis 未~~~ 噚日報導指連佢都傾掂咗,開得!有份演 S5 嘅 Ellen Cummings 嚮 John Campea 個節目上面話:
唔知算唔算劇透
佢有份演嘅

頭 8 話已經拍好上得。而後嗰 8 話等復工咁話。 仲未有期。

此篇文章於 06-04-20 09:43 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-06-20, 03:18 AM   #1461
肉羊哩咖
griffin611

屋企開工嘅律師

經 Youtube 片介紹,Netflix 上面有套 The Lincoln Lawyer、2011年上,Matthew McConaughey (Interstellar, The Gentlemen) 做個坐住部 Lincoln 大房車嘅律師,經 Michael Peña (Ant Man) 介紹,幫個有錢仔打甩單打女人嘅案件。部戲得粒半鐘,節奏快,不過幾係一般法庭戲梗,好在條橋扭得幾好睇,仲有 Marisa Tomei (MCU Spiderman) 做「女主角」,不過佔戲唔多。

舊 06-08-20, 01:14 AM   #1462
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
13 reasons why 第四季
主角全季發神經,最後竟然冇事。

主角大個左應該就係接落去Fightclub

舊 06-09-20, 03:13 AM   #1463
肉羊哩咖
griffin611

講到版權,真係搞笑,因為 Netflix 搶先拎咗 Space Force 個名嘅版權,搞到真係美軍嘅 Space Force 反而可能無得用呢個名~~~
https://screenrant.com/space-force-s...x-us-military/

舊 06-11-20, 07:29 PM   #1464
IDGAF
The One

引用:
作者: cancerman 查看文章
13 reasons why 第四季
主角全季發神經,最後竟然冇事。

主角大個左應該就係接落去Fightclub
第三同四季好唔好睇?

個人進度,睇完第二季咋…
舊 06-11-20, 10:57 PM   #1465
肉羊哩咖
griffin611

賢妻追開嘅 Cable Girl 最後一季有期!7月3號:

舊 06-11-20, 11:12 PM   #1466
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
《咒怨之始》Netflix全新原創驚悚影集!找來原版《咒怨》製作人打造,揭開跨越40年的恐怖真實故事,預計播出6集,7/3(五)Netflix正式上線。
https://www.marieclaire.com.tw/enter...t/tvshow/49823

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-20, 09:15 AM   #1467
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: IDGAF 查看文章
第三同四季好唔好睇?

個人進度,睇完第二季咋…
三、四季基本上可以話係唔睇冇損失。

此篇文章於 06-12-20 09:18 AM 被 cancerman 編輯。
cancerman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-20, 12:46 PM   #1468
IDGAF
The One

引用:
作者: cancerman 查看文章
三、四季基本上可以話係唔睇冇損失。
OIC…
不過洗濕咗個頭睇咗2季,
都想知佢點係第4季完結的。

唯有繼續放落My List底先囉。

此篇文章於 06-13-20 01:31 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 06-12-20, 03:27 PM   #1469
IDGAF
The One

DARK第3季(應該都係最後一季) 6月27日上架~!

又到德文聆聽測驗+人面辨識時間了…

Dark Season 3 | Official Trailer | Netflix

The end is the beginning. And the beginning is the end. Dark comes full circle on June 27th.

https://www.youtube.com/watch?v=cq2iTHoLrt0

舊 06-12-20, 03:34 PM   #1470
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
究竟 Netflix 有冇啲睇得過嘅喪 B 劇, 好多套飛住睇都覺得悶,泡菜個套我都覺得麻麻。。

舊 06-12-20, 07:09 PM   #1471
肉羊哩咖
griffin611

History 101 講呢近百年嚟嘅社會科技上嘅重要事件,全十話每話半粒鐘到一個題目,你有留心世界事嘅其實都知係乜;啲料係咪持平全面呢度唔評論,有時間睇吓,溫故定知新都好,都唔錯嘅;其中一話係講大陸近呢幾十年嘅掘起,最可圈可點,因為最後幾秒,以一年前嘅香港做結尾~

舊 06-12-20, 08:01 PM   #1472
IDGAF
The One

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
究竟 Netflix 有冇啲睇得過嘅喪 B 劇, 好多套飛住睇都覺得悶,泡菜個套我都覺得麻麻。。
你講生死草果套屍戰朝鮮?
果套都唔啱睇的話,
Netflix自家的喪屍片入面應該無嘢好睇了,
Santa Clarita Diet又腰斬埋,本來應該仲有得發展落去的。

香港區Netflix又無The Walking Dead系列…

本來想開Ash Vs. Evil Dead(鬼玩人)試下睇,
但好似出咗3季就腰斬咗…
舊 06-12-20, 11:27 PM   #1473
肉羊哩咖
griffin611

喪 B 片,新嘅有巴西片 Reality Z,舊啲嘅有 Z Nation, REDCON 1, Black Summer, Day of the Dead Bloodline, 青春喜劇 Daybreak(一季就被腰斬), 電視劇 iZombie,同埋 Martin Freeman 主演嘅 Cargo 等等等等。

舊 06-13-20, 04:24 AM   #1474
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
最近睇左《戇Scout打爆喪屍城 Scouts Guide to the Zombie Apocalypse》. 我自己就prefer呢類典型teens zombie movie, 有美女有喪屍, 爆下頭斷下手腳, 無期望無失望輕鬆娛樂.

但有另一套 Slaughterhouse Rulez 就無期望都好失望. 攪笑又唔係, 恐怖又唔係, 青春又唔係, 唔知想點. 怪物場面避重就輕感覺似勁低成本爛片, 但又有Simon Pegg, Margot Robbie 客串. 我睇唔晒全套, 其實唔知D怪物係喪屍定咩黎.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-20, 10:14 AM   #1475
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
喪 B 片,新嘅有巴西片 Reality Z,舊啲嘅有 Z Nation, REDCON 1, Black Summer, Day of the Dead Bloodline, 青春喜劇 Daybreak(一季就被腰斬), 電視劇 iZombie,同埋 Martin Freeman 主演嘅 Cargo 等等等等。
Reality Z - 睇左一集,唔講以為印度拍,拍剪手法差到
Black Summer - 浪費生命
Daybreak - 斬得正確
REDCON 1 - 未睇,好似正路少少 ?
Z NATION - season1 幾好,之後變左笑片 不過都覺得已經好過N記其他製作好多

其他睇過少少都冇乜興/唔係想睇個類 ,影評似乎都麻麻
喪B片真係咁難拍 ?

論壇跳轉

現在的時間是 10:53 PM

手機版 | APP版