Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-31-15, 11:50 AM   #901
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
ゲッカザクロ對我而言太難用了,火山撫子不適合混戰用
ヒエンツバキ基本只會在挑戰mode用
アサギリレンダン是趕路用
PP 過170 的話狂loop 櫻終暴發性會仲高

山茶花+石榴+普攻組合只係勝在省PP 同没有跳躍動作快一點

梔子/ 撫子就............算吧啦

而且就算刀戰加大到50 hit..........

你都係受PP 限制好少打到上50 hit

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 05-31-15, 11:57 AM   #902
數碼石頭
Ultimate Gamer
眠い狼

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDartificialRock
引用:
作者: Rv250 查看文章
新武器/item都係新任務出或者用item 換
到今日嘅新武器出到差唔多就再新武器+改少少現有任務, 譬如今日嘅aq
之後又loop過
咁睇法既有一般任務某年某日都有可能會改嘅...
駛乜改, 只要開放XH難度同埋每一個版圖都有12/13星area drop~
到時多多人會組滾滾團去loop普通地圖啦

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線  
舊 05-31-15, 12:23 PM   #903
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 數碼石頭 查看文章
駛乜改, 只要開放XH難度同埋每一個版圖都有12/13星area drop~
到時多多人會組滾滾團去loop普通地圖啦
無錯............

依家除左個別XH 緊急可以比到目標大家去loop 外, 其它任務根本毫無吸引力

另外需言我唔讃同ID 掉落制, 但以前PSO 有公報ID 掉落表, 地碼大家可以睇住黎衝

依家只係可以漫無目的地loop 真係悶好多

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 05-31-15 12:26 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 05-31-15, 12:31 PM   #904
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
PP 過170 的話狂loop 櫻終暴發性會仲高

山茶花+石榴+普攻組合只係勝在省PP 同没有跳躍動作快一點

梔子/ 撫子就............算吧啦

而且就算刀戰加大到50 hit..........

你都係受PP 限制好少打到上50 hit
開刀陣之後不是只能不斷O斬或是龍膽到尾收刀嗎

另外官方明顯想拖多半年才開一般地圖的XH難度
另外現時的LV CAP好唔上唔落,不斷開新SPオーダー都唔開LV CAP

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線  
舊 05-31-15, 12:55 PM   #905
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:

另外現時的LV CAP好唔上唔落,不斷開新SPオーダー都唔開LV CAP
刀戰20秒, 但龍膽唔洗10 秒已經扯乾你條PP

基本上你想有効用盡刀戰20 秒或最大50 hit儲蓄係好難

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 05-31-15 01:01 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 05-31-15, 01:48 PM   #906
D.SANJI

註冊日期: Jul 2002
開lv cap但係新技為加而加已經企係到

普通map又唔開12 13星同XH 變相個個上去等緊急
D.SANJI 目前離線  
舊 05-31-15, 03:36 PM   #907
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
大劍JG改空中落下時間的用意:

給反擊劍空中調整時間,沒對準時間最後後2刀也可JG而不會強制著地。

現在成日著地重跳,打第1個普攻又被打了
直接跳高按PA+JG可以反但係無食JA又係無力
飛燕 目前離線  
舊 05-31-15, 04:53 PM   #908
D.SANJI

拳套加速
舊 05-31-15, 05:33 PM   #909
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
假日AD野團都係得果幾丁友...
睇黎我都係等12星交易算...
Kaori Yae 目前離線  
舊 05-31-15, 06:31 PM   #910
數碼石頭
眠い狼

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDartificialRock
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
會唔會多人自己solo?
我都係自己solo打

不過打一場AD都幾花時間又真~

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線  
舊 05-31-15, 06:50 PM   #911
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
你都係預緊急d 人食350% 未完先有人打架啦

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-31-15, 06:59 PM   #912
綾風祐希
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
引用:

開Lv Cap但不調整所需經驗,咪一樣搞到新人好難升Lv……
下下等緊巨軀一下61000經驗……
我TE都不知道升到Lv75
綾風祐希 目前離線  
舊 05-31-15, 07:02 PM   #913
飛燕
懺悔不用等

就係350係身,d人打riripa都好過打ad出石仔啦

最惡係ep1某些場成日回唔到本
無聊玩50risk市街出2支水咁大把

推高risk除左為光碟以外真係無用
大石推高risk頂多都係2粒,但打的時間多成倍(出boss最浪費時間)
飛燕 目前離線  
舊 05-31-15, 10:27 PM   #914
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
作者: 飛燕 查看文章
就係350係身,d人打riripa都好過打ad出石仔啦

最惡係ep1某些場成日回唔到本
無聊玩50risk市街出2支水咁大把

推高risk除左為光碟以外真係無用
大石推高risk頂多都係2粒,但打的時間多成倍(出boss最浪費時間)
不過話說好似我這樣硬上咗Lv75的人來講,返去打TA不如繼續打Riripa UTL等有機會跌12*好過……

其實我想問,除ID、350% Drop rate之外,有乜因素可以再提高跌12*的機會率?
我到依家都未見過會Drop 12* 野……

目前用 ベルトロダン 1解……
但好似在ULT好似太不夠力……
(其實都好似未solo過到SH)
綾風祐希 目前離線  
舊 05-31-15, 10:33 PM   #915
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: 綾風祐希 查看文章
不過話說好似我這樣硬上咗Lv75的人來講,返去打TA不如繼續打Riripa UTL等有機會跌12*好過……

其實我想問,除ID、350% Drop rate之外,有乜因素可以再提高跌12*的機會率?
我到依家都未見過會Drop 12* 野……

目前用 ベルトロダン 1解……
營運100% rare drop個堆日子盡量打
我好多把12星都係呢個情況出

營運個100%+250 和你自已食100+250性能差幾遠下
飛燕 目前離線  
舊 06-01-15, 10:49 AM   #916
Kaori Yae

引用:
作者: 綾風祐希 查看文章

目前用ベルトロダン 1解……
講左唔知幾多次
你要火力就唔應該玩法職,點解你咁執著法職呢
舊 06-01-15, 11:01 AM   #917
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
nonono, 玩法職要火力無問題, 問題係你想要火力個位係幾多

你講唔出你想一炮要幾多萬同人講火力不足會唔會有D問題?
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 06-01-15, 11:14 AM   #918
Kaori Yae

我既高火力定義係一招pa6萬以上damge

法職除左隕石/冰印/闇爆外我真係打唔出超過4萬以上既damge
舊 06-01-15, 11:36 AM   #919
代官

註冊日期: Feb 2005
想高火力請安心信賴玩gu(拖

代官 目前離線  
舊 06-01-15, 12:06 PM   #920
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
我既高火力定義係一招pa6萬以上damge

法職除左隕石/冰印/闇爆外我真係打唔出超過4萬以上既damge
頂你fibo硬爆啦
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 06-01-15, 12:47 PM   #921
Kaori Yae

所以我之前咪話要火力就玩BO/近接
法職無雙時代已經OUT左好耐
舊 06-01-15, 04:54 PM   #922
D.SANJI

其實當時既春蘭呢家出就fit哂
移動力高 追target 好力水
打ult 巨人呢d好岩用
舊 06-01-15, 09:44 PM   #923
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
講左唔知幾多次
你要火力就唔應該玩法職,點解你咁執著法職呢
要挨到起碼FOTE之後的職業都升到頂啊嘛……

引用:
作者: Thaws 查看文章
nonono, 玩法職要火力無問題, 問題係你想要火力個位係幾多

你講唔出你想一炮要幾多萬同人講火力不足會唔會有D問題?
由手機版發出
正確講法……
是平時法攻力上到2500(?) Buff完接近3K的水平
(好似好難?)
目前我2051,記得Buff完就2200

其實我是不是要刷極機晶長杖?

引用:
作者: Thaws 查看文章
頂你fibo硬爆啦
由手機版發出
引用:
作者: 代官 查看文章
想高火力請安心信賴玩gu(拖
等TE都拿埋2SP,在想下一組職出Bo,但搭配呢?
綾風祐希 目前離線  
舊 06-01-15, 10:10 PM   #924
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: D.SANJI 查看文章
其實當時既春蘭呢家出就fit哂
移動力高 追target 好力水
打ult 巨人呢d好岩用
到最後咪又係成個BR Class80%時間春蘭 + 間中2個omake PA咁打

dash技一定唔大力得ga啦,大力的話就人人大力啦

然後好裝少少既13星落場2個pa殺一隻又返去以前羅

聲稱12人合作RPG一起共鬥
實制係好裝既手快砍一砍殺晒d野其他人玩手指
飛燕 目前離線  
舊 06-01-15, 10:41 PM   #925
D.SANJI

呢家既怪 當年既春蘭出返來都係打唔得多
當年只係岩岩夠秒 呢家?

仲有係ult 春蘭打唔停d怪 死亡率好高
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.015 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 999 01-15-15 05:03 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.013 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1000 07-02-14 06:12 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.012 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1001 04-25-14 07:28 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.009 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1000 06-29-13 11:09 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.007 Thaws PC電腦遊戲討論版 1020 02-01-13 04:21 PM

現在的時間是 01:50 AM

手機版 | APP版