Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-20, 11:41 AM   #4226
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
懶係有d事發生,但其實都係乜都無講過,近呢幾集的劇情進展就係知道邪龍係上代聖刃、同埋當年個女仔叫乜名,當年發生過咩事?無提過。

以製作組當年ghost的風格,可能做到大結局都唔會講清楚
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-20, 06:36 PM   #4227
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
估唔到賢人令便當先, 真係有D無謂, 就係因為激勵主角出新form? , 三個小朋友既約定可以係d咩?, 最多咪一齊係度開開心過日子, 說書人終於走入書互動, 但又唔似壞人WOR, 隔離白袍先生咪比King Arthur 書主角果條友, 睇來都唔係吸引既伏線
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-20, 12:07 AM   #4228
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
唔怪得情報無賢人新form, 真係送頭得好反智...但未收花應該有得復活

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-20, 10:45 AM   #4229
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
回憶三個小朋友呢段片,唔知重用左幾多萬次…
雖然只係到第十二集…但真係想講夠喇…

編劇想講單人挑戰BOSS好危險,但寫得好乏力無味。
繼續唧牙膏囉…

舊 11-30-20, 03:40 PM   #4230
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
黃色應該喺假死黎加入敵對陣營(因為出大絕撞埋一齊之後應該有下文)

主角新form咁似金屬蝗蟲嘅?希望可以威幾集(由build開始強化form仲型過final form)
藍色算唔算成功溝咗女主?(今集女主用人妻口氣責怪黃色)

劇情?呢套野應該得伏線無劇情
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-20, 11:56 PM   #4231
ComeLOLoh

不破諫・刃唯阿・迅・滅・天津垓
https://twitter.com/toeiHERO_movie/s...606542849?s=20

舊 12-06-20, 11:03 AM   #4232
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Saber 變龍騎
某君死唔去仲要黑化

此篇文章於 12-06-20 11:06 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-20, 12:53 PM   #4233
ComeLOLoh

舊 12-07-20, 03:27 PM   #4234
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
上集搞更多死亡演出死唔去, 然後今集再送頭死多次... 之後多數黑化變Calibur 3世復活然後比飛羽洗白
Saber新form幾好樣 但劇情完全燃唔起, 所謂試練係乜鬼野都唔知就完成左

舊 12-08-20, 08:08 AM   #4235
iu fu pig
塵埃...

睇完一集,強化form好型,不過演出好尷尬
全集啲演員都好落力窄壓啲感情不過睇得出連演員都窄唔出,一味肉緊表情,感覺上演員們都開始同觀眾一樣,唔知製作組想點

已經無力評論了只係有句好想講
說書大叔你上集落一落街咁快又返屋企搞乜我以為睇少咗一集呀
舊 12-13-20, 01:57 AM   #4236
ComeLOLoh

我睇左兩次…個Opening…01劇場版期待!
而家睇個勢,真係似係抄game個story. . . Soul Calibur. . . Nightmare(Siegfried 被邪劍控制)
咁Calibur 2應該又係被把劍控制…還原?

此篇文章於 12-13-20 09:41 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-20, 01:08 PM   #4237
fxi

次次大亂鬥都係能軚能出新Form加女主角心心, 究竟邊個先係主角
舊 12-14-20, 06:28 PM   #4238
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: fxi 查看文章
次次大亂鬥都係能軚能出新Form加女主角心心, 究竟邊個先係主角
因為真女主喺露娜。所以呢家果隻所謂女主一定要硬食二拉
但喺乜野鋪排都無搞到喺奇怪女主主動送上門比獅子食咁⋯⋯

因為頂唔順
應該由每個星期追轉做一個月睇一次算,
各位繼續努力
由手機版發出
舊 12-14-20, 10:26 PM   #4239
ComeLOLoh

我已經是去到邊打機,邊開套劇黎播…
Saber同Ghost女主都一樣,咁鬼煩…
希望遲d露娜好似誠哥哥個妹咁,唔差就好…(重去左做戰隊)

舊 12-14-20, 10:48 PM   #4240
fxi

如果唔係呢期動漫無乜好睇, 其實我都想SKIP, 聖誕節唔知會唔會來場大屠殺完左第一部先...又話有十幾個拉打, 講下南營好WOR...我想見返大姐姐
舊 12-14-20, 11:51 PM   #4241
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我已經是去到邊打機,邊開套劇黎播…
Saber同Ghost女主都一樣,咁鬼煩…
希望遲d露娜好似誠哥哥個妹咁,唔差就好…(重去左做戰隊)
睇完某特攝囡__fb後對女主好感度up
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-20, 12:38 AM   #4242
ComeLOLoh

引用:
作者: qwe 查看文章
睇完某特攝囡__fb後對女主好感度up
週刊拍就一定靚,所以明顯套劇既設定浪費左佢。
重有之前個南極女角,全部唔見晒人既…

今集明顯賣玩具。好似好正常。
但我想講,我買左條腰帶,完全唔想再加碼買d「書」…
而家直頭想賣鬼左條腰帶佢。完全無動力玩…

舊 12-20-20, 12:23 PM   #4243
fxi

邪龍敢就收左檔, 解釋等於無解釋過, 姐係幕後仲有反骨仔加BOSS, F4攪一大輪野仲以為有咩大事發生, 又係比倫太郎輕鬆解決

此篇文章於 12-20-20 12:25 PM 被 fxi 編輯。
舊 12-20-20, 12:23 PM   #4244
fxi

-delete-
舊 12-21-20, 12:59 AM   #4245
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
上代聖刃今集話佢動機係要查明害死朋友的黑幕,咦咁你點解上集殺左你朋友個仔...
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-20, 08:10 AM   #4246
iu fu pig
塵埃...

同01完第一章個感覺差天共地
邪龍今集完全推返哂所有設定,而且所謂嘅伏線根本唔係伏線
確認咗喺劇組交待得唔好咁解

輪呔能先係主角吧?演員咩來頭要咁樣屈個劇本比好劇情佢?(定係開頭張食煙相真係咁大影響)
又有女又有戰力!同最初傻傻地嘅設定相反哂

女主已經超越月讀成為最黑人憎嘅女主了
港女格不特只,無事輪呔能有事就嗌主角
仲要今集四個拉打打到p低,仲要咁樣「激勵」?
舊 12-22-20, 05:41 PM   #4247
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

太低估個劇本, 好多伏線同演出都係無意義伏觀眾
邪龍直頭本末倒置...

舊 12-25-20, 01:56 AM   #4248
ComeLOLoh

老伯:"Saber呢套野係咪完左?"
刺客教條:“未…”

最「後」打鬥個part我睇到瞓著咗

舊 12-27-20, 11:27 AM   #4249
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
謝die最光⋯餓呢話餓魔叉

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-20, 11:57 AM   #4250
fxi

比個女人講幾句就鬼打鬼, 編劇都懶得思考 RIDER史上真正既工具人變身

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 09:48 PM

手機版 | APP版