Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-30-16, 06:53 PM   #22601
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
話說大家用咩組合打王者級?
我用 奶光+孔明+安徒生, 奶光用嫁王禮裝, 其餘全部用花瓣禮裝
大腿揀黑狗或三公放第4個以防奶光早死(我只試過一次, 正常唔會死)

round 1儲NP, round 2奶光寶具, round 3集星爆撃一套, 對面唔死都重傷
暫時都算係又快又安全
奶光

我同師兄大同小異

都係尋日先開始轉咁樣打
之前一直都有少少半磨式(即係打唔痛)
發現都穩同順

狂蘭斯 孔明 孔明
後面金時

全花瓣禮裝

第一Turn第一層
兩個孔明技全放到蘭斯上

然後用兩個回合極速普攻殺三隻奇美拉

第三TURN會入到第二層
因為有雙孔明攻BUFF

會用蘭斯寶具+任二卡(優先揀蘭斯既卡)
有時會掃剩貞德千幾二千血
(蘭斯寶具5 滿攻小呼)

第四Turn會入到第三層
一般黎講有33星左右
蘭斯開吸星同加爆擊傷害
有兩張攻擊卡既話一般都兩刀可以劈死天草
(無既時候我會用MASTER禮裝洗牌 最近覺得呢件衫都幾好用)

之後就係睇下幾時有人死再換金時出黎打中二王..
中二王爆起上黎都幾痛..好快有死人

舊 09-30-16, 06:55 PM   #22602
蛋撻王子
功德完滿

另外
我朋友圈入面有人打師匠跌左花瓣禮裝
不過佢好似過唔到狗哥個關
唔知到最後袋唔袋到出黎

有其他師兄話睇下駛唔駛靠呢1ap關農件禮裝出黎先
我覺得就好麻煩啦....

舊 09-30-16, 07:01 PM   #22603
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
我都見其他地方有人講用1AP刷禮裝
今晚睇下如果易打試下用一個金蘋果刷下, 出一張之後無咁大壓力
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 07:09 PM   #22604
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: heyman774 查看文章
今晚睇下如果易打試下用一個金蘋果刷下, 出一張之後無咁大壓力

要我連刷一個銀果, 我諗我都會刷到發癲

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 07:12 PM   #22605
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
都係,
而家望住張突唔滿的不夜薔薇和萬聖B狐, 雖然呢兩張卡我從未在實戰中用過, 但都感覺不良好

-----

睇完你地的組合, 改左用雙孔明+奶光, master禮裝用加NP/換牌果套

round 1 只放一個孔明防buff, 普攻儲NP
round 2 只放一個孔明攻buff > 奶光寶具, 奶光唔駛用自己任何buff都可以一回合解決
round 3 孔明buff全上+80NP再加埋master禮裝20NP, 奶光再寶具, 看情況可以用埋換牌, 又係一回合解決
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 07:14 PM   #22606
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
大前題係尾王要有兩個或以上同埋要穩定過到

諗起上年萬聖節刷太太…
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 07:15 PM   #22607
heyman774
Crazy Gamer

引用:
作者: 大破人間 查看文章
大前題係尾王要有兩個或以上同埋要穩定過到

諗起上年萬聖節刷太太…
唔好再講, 永遠卡住我4個位
舊 09-30-16, 07:16 PM   #22608
gingq7

引用:
都係,
而家望住張突唔滿的不夜薔薇和萬聖B狐, 雖然呢兩張卡我從未在實戰中用過, 但都感覺不良好

-----

睇完你地的組合, 改左用雙孔明+奶光, master禮裝用加NP/換牌果套
舊 09-30-16, 07:23 PM   #22609
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
我有問題點解黑狗叫黑狗

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 07:28 PM   #22610
蛋撻王子
功德完滿

引用:

round 1 只放一個孔明防buff, 普攻儲NP
round 2 只放一個孔明攻buff > 奶光寶具, 奶光唔駛用自己任何buff都可以一回合解決
round 3 孔明buff全上+80NP再加埋master禮裝20NP, 奶光再寶具, 看情況可以用埋換牌, 又係一回合解決
奶光萬能論

舊 09-30-16, 07:41 PM   #22611
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
奶光萬能論
我都冇
三公又冇, 孔明又冇, 我甚麼都不是

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 07:56 PM   #22612
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 天子 查看文章
我有問題點解黑狗叫黑狗
ALTER版在FATE一般都係黑化

槍哥的名字就是狗

庫丘林這個名字來自幼年的經歷。他在七歲時去鄰居丘林家作客,但誤殺了他的看門狗。因此他立下諾言直到小狗能成為同樣的守門犬,他將代替這只狗守衛丘林,也立誓不吃狗肉。德魯伊Cathbad於是替他起名「庫丘林」,就是「丘林的猛犬」之意。

兩者雙加咪叫黑狗
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 11:05 PM   #22613
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
升絆既禮裝唔係唔突滿呀

高橋李依 除左寶具外 其他都配得似種田 辛苦了

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 11:09 PM   #22614
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
換完喚符一發中嫁王
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 11:21 PM   #22615
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
哈珊海 咒腕死左會拉一個上路
其他死左扣防+扣Q卡

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 11:28 PM   #22616
gingq7

百殺夜行實在太難刷禮裝了吧?
一場打15分鐘內打得完都叫超快, 點狂刷
舊 09-30-16, 11:30 PM   #22617
heyman774
Crazy Gamer

引用:
百殺夜行實在太難刷禮裝了吧?
一場打15分鐘內打得完都叫超快, 點狂刷
好後悔咁快KO左昨日的QUEST
舊 09-30-16, 11:32 PM   #22618
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我想知即死效果用防狀態檔唔檔到?
得既三藏應該可以counter

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-30-16, 11:35 PM   #22619
heyman774
Crazy Gamer

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我想知即死效果用防狀態檔唔檔到?
得既三藏應該可以counter
鐵拳擋唔到...
舊 09-30-16, 11:35 PM   #22620
蛋撻王子
功德完滿

換左蒙羅麗莎+嫁王禮裝
唔得閒 遲d再入場試

傻q左 應該係換左文西先岩

此篇文章於 09-30-16 11:38 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 11:37 PM   #22621
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

防唔到 咁唯有叫孔明同三藏去死

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-30-16, 11:45 PM   #22622
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
聽巴哈說JACK的消除可以解哈桑即死技能BUFF
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 11:52 PM   #22623
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

最後仲有隻會全體即死既咒腕咁賤既sosad
兩隻C狐 真係想死都有難度:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-30-16, 11:55 PM   #22624
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
最後仲有隻會全體即死既咒腕咁賤既sosad
兩隻C狐 真係想死都有難度:o)
最尾戈下俾佢陰左.....隊野又岩岩好5人(唔記得落番盾妹)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-16, 12:09 AM   #22625
gingq7

最尾以為剛好可以一次搞掂之際,就被佢陰左 sosad

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 12:30 PM

手機版 | APP版