Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-09-19, 12:29 PM   #26
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
都叫食住Endgame後個勢,
應該大賣,不過早多兩個月出會更勁。
另外Square Enix隻Avengers Project 影都冇,
食唔到Endgame個勢比較蝕底。

舊 05-12-19, 02:15 AM   #27
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
Game Informer:Exclusive Gameplay Of Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

https://www.gameinformer.com/exclusi...he-black-order

由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-19, 11:11 AM   #28
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
特然唔想買

戰鬥效果水平同手機game一樣...

敵人D攻擊手法/模組同英雄好似...
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-19, 11:15 AM   #29
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
如果佢係暗榮整的話就會買
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-19, 11:36 AM   #30
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 野良猫 查看文章
如果佢係暗榮整的話就會買
Team Ninja=/=暗榮?
開波都預左佢玩角色收費DLC
由手機版發出

此篇文章於 05-12-19 11:42 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-19, 11:37 AM   #31
byela1504
Junior Member

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
特然唔想買

其實同二差唔多,但二個視點好睇啲
byela1504 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-19, 02:05 PM   #32
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
雖然玩過xbox1,2集幾好玩,但我想佢直接無雙化
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-19, 11:05 PM   #33
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=Qo0zVxzilUw X-Men Trailer
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-19, 10:01 AM   #34
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
唔明點解轉用漫畫風有十零廿秒初期gameplay就可以被人叫手遊垃圾game!
有時睇到啲咁無知嘅言論真係好火滾,
玩都未玩就話垃圾呢啲言論真係唔要得。
又唔洗食過屎先知屎難食既。

好多野真係望下就知乜事。

最佳例子係 Left Alive,未出都知乜料。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-19, 10:47 AM   #35
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
特然唔想買

講呢D, 小心俾人閙

舊 05-24-19, 10:58 AM   #36
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: wing 查看文章
講呢D, 小心俾人閙
呢度一向都係咁,算把啦...

其實最好玩O既MARVEL RPG係PC O既MARVEL HEROES,不過佢俾敵視你收佐皮,而家呢隻睇落就係向MH東施效顰O既作品...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-19, 12:45 PM   #37
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
又唔洗食過屎先知屎難食既。

好多野真係望下就知乜事。

最佳例子係 Left Alive,未出都知乜料。
由手機版發出
我就話玩過先知,
好似隻Day Gone咁,
初初被人踩到地底泥,
玩完大家都覺得好唔錯劇情又ok。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-19, 02:42 PM   #38
byela1504

引用:
作者: david 查看文章
呢度一向都係咁,算把啦...

其實最好玩O既MARVEL RPG係PC O既MARVEL HEROES,不過佢俾敵視你收佐皮,而家呢隻睇落就係向MH東施效顰O既作品...
.........
MUA2 早過MH好多, 電話隻FUTURE WAR同隻MUA2都好相似
舊 05-24-19, 02:46 PM   #39
wing
格鬥低手

引用:
作者: byela1504 查看文章
.........
MUA2 早過MH好多, 電話隻FUTURE WAR同隻MUA2都好相似
MH早過MUA2

不過MH同MUA玩法其實唔多似

此篇文章於 05-24-19 03:05 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-19, 02:47 PM   #40
iu fu pig
塵埃...

7月應該風花雪月緊⋯呢隻等我風花雪月完先考慮
不過仲大多啦A夢,應該有排都唔會有時間玩

我想知每個英雄會唔會有幾個skin咁
不過呢隻似手遊game咩?講質量手機遊戲應該無去到呢個lv喎
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-19, 03:27 PM   #41
david
The One

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
7月應該風花雪月緊⋯呢隻等我風花雪月完先考慮
不過仲大多啦A夢,應該有排都唔會有時間玩

我想知每個英雄會唔會有幾個skin咁
不過呢隻似手遊game咩?講質量手機遊戲應該無去到呢個lv喎
由手機版發出
如果佢跟MH跟得貼O既話,每個起碼三四個SKIN,當年IRONMAN就有成差唔多廿個SKIN。

MARVEL手遊,唔計PUZZLE QUEST呢隻2D消磚,而家主要有三隻,O的特效O係細瑩幕睇其實唔差。

今年出佐同準備出O既3D手遊特效比舊年係進步唔少,隻OVERHIT係靚到唔似係手遊,不過佢搞到咁多特效部手機續航力應該會大減。O黎緊隻DIABLO IMMORTAL應該又係爆多特效。

---
舊 05-24-19, 07:04 PM   #42
iu fu pig
塵埃...

我呢家對家用機遊戲嘅定義喺比一次錢就可以完整體驗遊戲
可以用咁多角色(DLC無都唔會影響體驗嘅),手遊應該難有呢個機會

如果多啲唔同skin都夠啦
反正呢個玩法都喺爽爽而已
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-19, 07:30 PM   #43
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
屋企有小朋友又鍾意Marvel買來玩下都好
依家廸土尼頻道有播卡通片

除非依家d小朋友要求高度好似大家咁
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-19, 08:39 PM   #44
wing
格鬥低手

引用:
如果佢跟MH跟得貼O既話,每個起碼三四個SKIN,當年IRONMAN就有成差唔多廿個SKIN。

MARVEL手遊,唔計PUZZLE QUEST呢隻2D消磚,而家主要有三隻,O的特效O係細瑩幕睇其實唔差。

今年出佐同準備出O既3D手遊特效比舊年係進步唔少,隻OVERHIT係靚到唔似係手遊,不過佢搞到咁多特效部手機續航力應該會大減。O黎緊隻DIABLO IMMORTAL應該又係爆多特效。
Marvel Puzzle Quest 本身個gameplay堅好玩, 唔課都有得打, PVP同PVE夠多, 新角出得快.....我玩左3,4年都未厭…. 問題係太好玩, 太易中毒, 而event又太多, 真係燒好多時間眼力, 唯有棄坑.

舊 05-30-19, 09:41 AM   #45
david
The One

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
我呢家對家用機遊戲嘅定義喺比一次錢就可以完整體驗遊戲
可以用咁多角色(DLC無都唔會影響體驗嘅),手遊應該難有呢個機會

如果多啲唔同skin都夠啦
反正呢個玩法都喺爽爽而已
由手機版發出
MARVEL FUTURE FIGHT我之前係佛系玩,零課都可以開到廿幾隻,主力HULK BUSTER+紅綠HULK,仲有SPIDIE三人組,之前隔佐半年左右上去就有回歸免費GIFT俾你衝爆角色,當然啦,想要新番角色佢就無幽遊100%咁有良心,要課先易O的攞,要佛都可以O架,但要超花時間咁囉。

如果你話唔買DLC唔會影響體驗,呢個我不敢苟同。玩呢O的MARVEL GAME就係玩角色,我MH係由CB開始全角色齊曬,我係少數有CB/OB認證O既SPIDIE VENOM ENHANCED COSTUME玩家之一,MH到後期角色設計同平衡越O黎越上手,每隻玩落都係唔同體驗,SPIDIE同WOLFIE兩隻都係近攻為主為例,但係完全唔同玩法,ENHANCED COSTUME DLC我幾乎齊曬,通常係等特價先買,每套都有特別語音/特效/招式特效,同一隻角色換套ENHANCED COSTUME又係新體驗。

咁呢隻會向MH參考幾多就唔知啦,有可能隻隻近攻/遠攻玩法都係差唔多,COSTUME又只係換個樣就算,咁就買唔買DLC都無咩所謂O既。

---
舊 05-30-19, 09:50 AM   #46
david
The One

引用:
Marvel Puzzle Quest 本身個gameplay堅好玩, 唔課都有得打, PVP同PVE夠多, 新角出得快.....我玩左3,4年都未厭…. 問題係太好玩, 太易中毒, 而event又太多, 真係燒好多時間眼力, 唯有棄坑.
唔課打排位EVENTS係超辛苦囉,尤奇係PVP EVENTS,臨瞓前唔記得開盾,瞓醒就GG...

佢之前大刀砍爛我辛辛苦苦養O既MAGNETO (CLASSIC)我就怒刪隻GAME。

之後佢改TEAM-UP有再試過,但一望見隻可憐砍超大O既MAGNETO...唔夠兩日又再刪GAME

---
舊 05-30-19, 09:54 AM   #47
wing
格鬥低手

引用:
MARVEL FUTURE FIGHT我之前係佛系玩,零課都可以開到廿幾隻,主力HULK BUSTER+紅綠HULK,仲有SPIDIE三人組,之前隔佐半年左右上去就有回歸免費GIFT俾你衝爆角色,當然啦,想要新番角色佢就無幽遊100%咁有良心,要課先易O的攞,要佛都可以O架,但要超花時間咁囉。

如果你話唔買DLC唔會影響體驗,呢個我不敢苟同。玩呢O的MARVEL GAME就係玩角色,我MH係由CB開始全角色齊曬,我係少數有CB/OB認證O既SPIDIE VENOM ENHANCED COSTUME玩家之一,MH到後期角色設計同平衡越O黎越上手,每隻玩落都係唔同體驗,SPIDIE同WOLFIE兩隻都係近攻為主為例,但係完全唔同玩法,ENHANCED COSTUME DLC我幾乎齊曬,通常係等特價先買,每套都有特別語音/特效/招式特效,同一隻角色換套ENHANCED COSTUME又係新體驗。

咁呢隻會向MH參考幾多就唔知啦,有可能隻隻近攻/遠攻玩法都係差唔多,COSTUME又只係換個樣就算,咁就買唔買DLC都無咩所謂O既。
仲有就係新出角色通常會越出越強, 或算唔係隻隻新角都勁, 但個趨勢係新角實力會慢慢高, 打得一排, 你D以前舊角就會唔夠力, 打PVE還好, 一上PVP就俾人襟住砌, 你就算對舊角有愛, 都唔可以keep住用. 而且玩下手D傳統角色都會出新版/新裝, 就算你愛高人氣角, 都要keep住追. F2P營運就係要咁, 唔係點keep新鮮感同收入.

舊 05-30-19, 11:25 AM   #48
byela1504

引用:
MH早過MUA2

不過MH同MUA玩法其實唔多似
你記錯
MUA2 2009出 早過哂大家呢堆,你只可以話佢無咩進步

https://en.wikipedia.org/wiki/Marvel...ate_Alliance_2
舊 05-30-19, 02:11 PM   #49
wing
格鬥低手

引用:
唔課打排位EVENTS係超辛苦囉,尤奇係PVP EVENTS,臨瞓前唔記得開盾,瞓醒就GG...

佢之前大刀砍爛我辛辛苦苦養O既MAGNETO (CLASSIC)我就怒刪隻GAME。

之後佢改TEAM-UP有再試過,但一望見隻可憐砍超大O既MAGNETO...唔夠兩日又再刪GAME
三星magneto都算好用,不過果時我三星最鍾意用女巫夾bw, bw紫色同綠色技起不過後來上左4星,3星只會打pve先用了。

佢pvp的完結時間真係超乞人憎,唔係三更夜就返工時間,香港人想拿placement Rewards真係好難夾時間。

此篇文章於 05-30-19 02:19 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 02:09 PM   #50
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
https://www.youtube.com/watch?v=pHJcFjocleI

https://www.youtube.com/watch?v=zY46t_vapTM
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Maker 2︱已售︱繁體中文 MO 電視遊戲討論版 67 05-04-20 11:08 AM
[多機種] Marvel: Ultimate Alliance 2 神祕人1號 電視遊戲討論版 375 08-04-16 11:53 AM
[Wii,,PS3,XB360,PS2,XB]Marvel: Ultimate Alliance announced 神祕人1號 電視遊戲討論版 55 10-28-06 02:20 PM
[PSP]Marvel Ultimate Alliance圖片 神祕人1號 手提遊戲機討論版 7 04-30-06 02:34 AM
[ETC]Team Ninja Interview: Tomonobu Itagaki Janus 電視遊戲討論版 0 06-02-04 11:25 PM

現在的時間是 06:55 AM

手機版 | APP版