Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-03-19, 07:48 AM   #2451
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
話知犬儒定港豬都要講架啦

由頭都尾都只係話搞破壞同放火果班係暴徒,而唔係指一般示威者

覺得我有潔癖又好乜叉都好,你杯葛擺買遊行靜坐,你咪do your right thing囉 無人阻你個喎
另一方面佢又起抵制 post 話你抵制把 L 咩,洗幾個錢都咁多野講

考古睇佢 d 舊文,佢就唔係五毛黎既,不過思想混亂既程度,同五毛根本上係一樣既。

引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
如果因為品質、營銷手法有問題而罷買,我覺得好正常

但如果因為政治取向而咁做/要人跟住咁做,成件事真係好白痴

引用:
既然有人Quote左我
咁我都回應下啦

學校分組好多都係跟學號呀之類,反感?你只能接受
公司做野人夾人緣,除左立場仲有其它因素,反感?唔係你走就佢走,你要留就只能接受

除政見不同,因錢銀問題(如爭家產)鬥上報既家族更加見唔少... 一代親兩代表三代嘴藐藐 咁我都理解既

放火我係睇直播,睇到架救火車黎,vcity果邊 (唔通我眼花?

做左咩多餘野?直行直過被人攔住要簽,話唔簽就係度媽媽叉叉你估個個擺街站都斯文人咩咪玩啦

拿,放火果D人我唔知佢心點諗,點知佢下次燒邊到<-頭盔

至於擺買之類咁,覺得ok既人就ok,始終係個人自由;咁版友們上面又解答左,基本上都明
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 08:55 AM   #2452
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
考古睇佢 d 舊文,佢就唔係五毛黎既,不過思想混亂既程度,同五毛根本上係一樣既。

由手機版發出

所以我尋日咪問佢係咪本人,
佢又答得咁含糊,
你得呢個acc你可以唔係本人黎嫁喎
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 09:17 AM   #2453
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: yorkyork 查看文章
所以我尋日咪問佢係咪本人,
佢又答得咁含糊,
你得呢個acc你可以唔係本人黎嫁喎
引用:
另一方面佢又起抵制 post 話你抵制把 L 咩,洗幾個錢都咁多野講

佢d思維諗法真係五毛級數.

不過諗諗下都應該唔係五毛, 以我所知五毛次次一堆account互相附和洗版, 唔會lone wolf.

舊 10-03-19, 09:41 AM   #2454
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

記性好真係好煩

我對呢個人既認識,大部分都係黎自呢度

http://gaforum.org/showthread.php?t=249156

所以抵制 post 認真解釋佢點樣臭蟲論之前,已經講左,我覺得佢基本上就係為拗而拗,眾人皆醉我獨醒咁。

佢本身並無立場,只係大部分人支持乜,佢就企另一邊。

佢本身亦唔見得有知識,亦無興趣追尋真相。

佢講你唔贏,但佢永遠唔會輸。

此篇文章於 10-03-19 10:05 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 10-03-19, 10:18 AM   #2455
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
老老實實 唔係你警謊下下都催淚彈放題
根本D鋪可以照常開

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 11:51 AM   #2456
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
記性好真係好煩

http://gaforum.org/showthread.php?t=249156

所以抵制 post 認真解釋佢點樣臭蟲論之前,已經講左,我覺得佢基本上就係為拗而拗,眾人皆醉我獨醒咁。

根本就係不問世事果類,典型立場係藍又要講到自己無立場只睇事實講野,出街一堆呢D人
合法遊行呢,就肯定出都冇出架喇,咪就係網上見乜講乜,但又要偏聽

舊 10-03-19, 12:06 PM   #2457
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
我知點解要擺賣
但個我覺得成件事好白痴
你覺得無問題咪do your right thing囉
乜好混亂咩
混亂得過宜家香港
話我言論荒謬,荒謬得過宜家香港?
示威好似做定期,隔一隔就出黎
有信念就贏就唔會一開槍就四散啦
學我話齋佢一開槍就撲上去
1up1up咁磨
邊邊人數多咪贏囉
有時覺得女裝某句好岩「根本無覺悟」
無覺悟好唔好衝啦,你衝上去去,個差佬實合理開槍個喎
到時又哭輸裝備?明知人地有槍有炮你衝上去
成日話碼住美國等佢出手
係真出手就唔會窒下窒下
根本就用香港做籌碼/磨心黎搵最大利益
至於個班真示威者想要既野就未必拎得到
但班破壞者就完全滿足晒D破壞衝動同慾望
因為鋪頭設施係死物唔識還手囉

和理非就係好大程度唔接受破壞同狗衝所以先唔去做,但你勇武覺得ok咪do their right thing
覺得唔好搞破壞兼接受唔到所以唔會參與,但你覺得搞破壞ok既就去做啦
咁樣唔混亂?唔樣唔謊謬?照某D人既思維黎講係怪誕絕論啦
接受唔到/覺得唔岩但支持去做?唔係咪又思想混亂,根本(cy

講唔夠幾句又懷疑人地acc點點點啦
跟住又話人地無做過乜無做過物
信既就會信,唔信既講幾多都無用

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=

此篇文章於 10-03-19 12:27 PM 被 Shirley Sheila 編輯。
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 12:13 PM   #2458
wing
格鬥低手

引用:
作者: STRIFE 查看文章
根本就係不問世事果類,典型立場係藍又要講到自己無立場只睇事實講野,出街一堆呢D人
合法遊行呢,就肯定出都冇出架喇,咪就係網上見乜講乜,但又要偏聽
呢D人如果自己摺埋都可算人畜無害, 但偏又好發議論

舊 10-03-19, 12:13 PM   #2459
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
網上見乜講乜又偏聽就跟晒風向啦

眾人皆醉我獨醒就更加唔會出聲,只會睇住人死跟住笑三聲

搞分化咪就呢D囉

真相?沒有事實,只有詮釋啊
邊邊企到最後咪邊邊寫歷史果個囉
咁你有無本錢企到最後先
知識呢你話無咪無囉
但常識就實有
襲警佢開槍係可預期兼合理既
何況係當時咁既情況

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=

此篇文章於 10-03-19 12:45 PM 被 Shirley Sheila 編輯。
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 12:34 PM   #2460
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
嘩你地仲理佢 ..............

引用:
作者: wing 查看文章
佢d思維諗法真係五毛級數.

不過諗諗下都應該唔係五毛, 以我所知五毛次次一堆account互相附和洗版, 唔會lone wolf.
呢件唔係五毛

我記得幾年前都同佢筆戰左不下一次 雖然內容就唔記得哂

引用:
記性好真係好煩

你仲勁仲有心搵返D歷史出黎 bbb

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 10-03-19 12:39 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 12:37 PM   #2461
yorkyork

係咪好似正日哥以前係fb一打百咁,
邊一邊多人企佢就企去第二邊?
舊 10-03-19, 12:43 PM   #2462
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
嘩你地仲理佢 ..............

呢件唔係五毛

我記得幾年前都同佢筆戰左不下一次 雖然內容就唔記得哂

你仲勁仲有心搵返D歷史出黎 bbb
因為當時佢既表現真係好突出
由手機版發出
舊 10-03-19, 12:54 PM   #2463
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有冇更好做法?
可能有但未有人諗倒/做

而家未必係最好方法
但有人做野我都支持
唔理係勇武定和理非
點都比等死好
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 01:03 PM   #2464
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 真!DC 查看文章
點都比等死好
由手機版發出
用返佢答你

引用:
不作死就不會死
由手機版發出
舊 10-03-19, 01:21 PM   #2465
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
咁在下覺得人有好多種既,在下公司有人覺得連和平示威都煩,應該用步槍射晒佢地就眼屎乾淨。
價值觀完全唔同唔知有咩好爭議,講完就算啦。

舊 10-03-19, 01:28 PM   #2466
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
今時今日仲覺得行出嚟嘅和理非係唔接受勇武升級係訓咗幾多年

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 01:34 PM   #2467
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
而家好多和理非係為保護勇武年輕人先出尼
人多先安全
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 02:17 PM   #2468
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
佢訓左你地又何必叫醒佢

舊 10-03-19, 02:20 PM   #2469
yorkyork

最衰正日哥唔知點解係網絡上消失左咁,
唔係今次件事一定可以見到佢企政府個邊,
同大家大戰
舊 10-03-19, 02:30 PM   #2470
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
好耐冇出post,我都睇唔過眼

我一直都有種欠左班前線既心態,因為我好明白我冇果份勇氣同實力,所以我唯有參加下和理非,但而家連和理非都冇得你參加,次次集會都比佢地話暴動,當連正常集會自由都冇點雙方和平?

對面預備好哂各種理由隨時濕你,只係差在佢想唔想濕,唔好用對家唔想濕你果D日子泥做論點,因為佢地九成日子都濕緊我地D人。

如果覺得咁係作死,咁好快D移民,住係香港個個都作死。
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 03:26 PM   #2471
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
我讀書小,政治盲亦唔識講大道理
經過10月1共匪日開槍屠殺年青人後,到今日我心情依然難以平伏
作為一個已有10歲女兒既大叔,只想講popo你地應該死全家
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 03:46 PM   #2472
wing
格鬥低手

依家政府想用緊急法立禁幪面法, 10月中美國議會繼續立人權法的程序, 我諗好快個形勢又會有好大變化.

舊 10-03-19, 03:48 PM   #2473
wing
格鬥低手

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
我讀書小,政治盲亦唔識講大道理
經過10月1共匪日開槍屠殺年青人後,到今日我心情依然難以平伏
作為一個已有10歲女兒既大叔,只想講popo你地應該死全家
十一我覺得最過份都未係射個中五生果2槍, 而係4槍射記者, 好在唔中.

舊 10-03-19, 04:14 PM   #2474
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

都話左行烏克蘭路線 ga la
由手機版發出
舊 10-03-19, 04:14 PM   #2475
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: wing 查看文章
十一我覺得最過份都未係射個中五生果2槍, 而係4槍射記者, 好在唔中.
其實係三槍

一個肺中兩槍

另一個手中一槍
由手機版發出

論壇跳轉

現在的時間是 10:49 AM

手機版 | APP版