Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-01-19, 07:13 PM   #2351
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Rance 查看文章
六四路線就有,中國人嘛,中左鎗其他兄弟都無反應自己顧自己走
唔通拖佢走咩
受傷亂陏佢仲危險
油麻地
開左兩槍義士都救埋被制既兄弟先走
由手機版發出

此篇文章於 10-01-19 07:16 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 07:14 PM   #2352
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
下午在金鐘又食了催淚彈!班死二足警犬連沒有裝備的老人家和小朋友也亂射放題!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 08:27 PM   #2353
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...8-20191001.htm

警方指多區有暴動行為緊急呼籲市民留在安全地方勿外出
2019-10-01 HKT 19:12
警方緊急呼籲所有市民留在安全地方,切勿外出,留意最新狀況。

警方表示,現時港九新界有多區有暴動的行為,暴徒在各區放火及大肆破壞,有多人受傷。

正式戒嚴

舊 10-01-19, 08:32 PM   #2354
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
專登小題大做,同之前幾次咪差不多

舊 10-01-19, 08:37 PM   #2355
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
https://m.facebook.com/watch/?v=542398913195804&_rdr

呢條開槍的人渣克警
被起底的你不單止要仆街死
仲有你地成班克警部隊
都要一齊冚家剷
落地獄

此篇文章於 10-02-19 02:23 AM 被 如月釋臣 編輯。
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 08:38 PM   #2356
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
專登小題大做,同之前幾次咪差不多
唔同,今次恐怖分子用實彈

舊 10-01-19, 08:47 PM   #2357
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
錯料, 唔好再傳.

地下中情局都講左, 已經有料起手但唔會放出黎住.

呢個穫要由所有警察, 公務員, 之至成個特區政府揹.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 09:09 PM   #2358
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有預感又會有大量 whatsapp 錄音

提醒大家唔好再信或傳 d 錄音,佢地想求奇推個人食左隻死貓就算
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 09:11 PM   #2359
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
黃大仙戰線專捉女

其他區已經無精神即時睇

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 09:13 PM   #2360
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
巴士都開始停

正式"未公佈"的戒嚴

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 09:59 PM   #2361
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
太子燒煙花賀國慶....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 11:27 PM   #2362
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
有人中鎗!
由手機版發出
引用:
六四路線就有,中國人嘛,中左鎗其他兄弟都無反應自己顧自己走
係片段度睇到有個黃頭盔想救起佢,但被制服咗…

引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔通拖佢走咩
受傷亂陏佢仲危險
油麻地
開左兩槍義士都救埋被制既兄弟先走
由手機版發出
我覺得之前岳義士的事件,
感動到好多人為他人行多一步~!

舊 10-02-19, 11:14 AM   #2363
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
正當防衛呀

唔通要被打到係地被鐵通亂毆叫救命?

同埋,唔好亂郁傷者先係常識,好嗎

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 12:05 PM   #2364
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
幾時同你講正當防衛呀,而家係講合理武力,呢個絕對唔係呢個情況所用嘅合理武力

如果你咁講直接6星出坦克算數唔駛次次升級
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 12:16 PM   #2365
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
幾時同你講正當防衛呀,而家係講合理武力,呢個絕對唔係呢個情況所用嘅合理武力

如果你咁講直接6星出坦克算數唔駛次次升級
由手機版發出
我唔知佢係咩人, 不過有番咁上下閱歷的香港人, 會知道 *以前* 正常的香港警察就算對住拿AK47的賊王都只係射腳, 唔會衝上去拉近距離然後射人心口. 因為有一樣野叫警察通例, 係警察都要守的守則, 有寫到要用最低武力. 或者佢地覺得學生仔拿枝短棍危險過賊王拿AK47? 匪夷所思. 仲要撐佢地果D, 叫喪心病狂.

舊 10-02-19, 12:18 PM   #2366
wing
格鬥低手

引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
正當防衛呀

唔通要被打到係地被鐵通亂毆叫救命?

同埋,唔好亂郁傷者先係常識,好嗎
係呀, 話你呀.

舊 10-02-19, 12:22 PM   #2367
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

最好就企定定被人打,咁夠合理未?

唔係向後開槍同唔打頭我覺得已經好合理

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 12:27 PM   #2368
wing
格鬥低手

引用:

其實你知唔知佢係衝前開槍? 一手布袋彈長槍一手實彈短槍?

唔打頭, 我信佢唔係唔想殺人, 只係怕自己會miss咋, 天才.

舊 10-02-19, 12:28 PM   #2369
wing
格鬥低手

人一藍...

舊 10-02-19, 12:29 PM   #2370
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

引用:
作者: wing 查看文章
其實你知唔知佢係衝前開槍? 一手布袋彈長槍一手實彈短槍?

唔打頭, 我信佢唔係唔想殺人, 只係怕自己會miss咋, 天才.
咁樣衝前架原來?

如果真係衝前射頭有心射點會唔中呀,天才

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 10-02-19, 12:30 PM   #2371
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:

岩既岩既,
最好個個放底武器坐哂係地下拉住手唱歌仔

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 12:32 PM   #2372
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

如果兩邊都肯一早手拉手唱歌仔就唔會搞到今時今日咁啦,唉。

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 10-02-19, 12:32 PM   #2373
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
人一藍果然腦殘,
真係玩CS以為打頭甘容易,
呢啲天才連氣鎗都未揸過就扮狗叫

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 12:39 PM   #2374
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

打頭易唔易?人地話「衝上去拉近距離然後射」,咁唔知衝到幾前又拉到幾近啦,但如果真係講到好近好近,有心要射點會射唔到

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 10-02-19, 12:40 PM   #2375
yorkyork

註冊日期: May 2010
我想問下你到底係KeaneYip,Shirley Sheila定係第3個人
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:09 AM

手機版 | APP版