Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-18-12, 09:44 PM   #2301
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
麻煩pm埋
PM 不到你。

引用:
作者: issac92354 查看文章
麻煩pm埋+1
已PM。

引用:
作者: tung999 查看文章
PM埋比我XD~
已PM。

引用:
作者: mario0606 查看文章
我都想知,pm埋
已PM。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-12, 11:37 PM   #2302
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
PM 不到你。

已PM。

已PM。

已PM。
原來要set....先可以pm 麻煩pm過

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878

此篇文章於 05-18-12 11:48 PM 被 winsonandcyndi 編輯。
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-12, 11:42 PM   #2303
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
旺角日版
======
G-Gen $205
KH3D $329
新光神話 $449
Code of Princess $439
真三國 VS $449
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-12, 03:34 AM   #2304
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
原來要set....先可以pm 麻煩pm過
已在PM。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-12, 03:03 PM   #2305
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo 3DS - The Making of Shaun the Sheep for Nintendo 3DS
http://www.youtube.com/watch?v=MZSLseSnWUE
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-12, 06:15 PM   #2306
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
旺角 無雙VS $399

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-12, 10:13 PM   #2307
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: Exellen 查看文章
點評所有廠商目前在3DS上的表現。

NBGI:所有在3DS上推出遊戲的廠商中,發片量最大,同時也是最沒有誠意的廠商。TOA原作水準相當高,移植到3DS後雖然提升了讀取速度但是在畫面的表現上卻只能用慘不忍睹來形容。蒼白的畫面加上變醜的選單有種令人感到無言的感覺。不過相比其其他移植作,TOA已經算是誠意滿滿的了。無論是海賊王還是其他的,那一個才叫做坑。系列續作方面也給人一種吐槽無力的感覺,各大"傳統大作"比方SD高達、鐵拳、ACE COMBAT都讓人直接感到一種很瞎的感覺,筆者買了這幾片的朋友幾乎都是一片高呼上當的聲音。反倒是一些小品級的遊戲比方說俄羅斯方塊跟小精靈VS大黃蜂的水準意外的不差,甚至可以說相當亮眼。

評價: D

KT:KT的片子說起來不多,很難去評論它的遊戲是否做得好,不過可以肯定的是KT的誠意算是很夠的。無論是戰國無雙編年史還是DOA 3D,整體的配信內容非常充足。並且戰國無雙編年史的遊戲模式就對無雙系列而言實在是一個系列上的突破。個人雖然很不愛玩無雙,但是對於戰國無雙編年史的改變還是持正面態度的。如果不是因為出了三國無雙VS這個令人買不下手的遊戲的話,這家廠商的評價絕對會上一個階級。

評價:B

SEGA:曾經宣稱要成為最強第三方的SEGA,再一次表現出坑爹的水準。SEGA在3DS上的表現可以跟NBGI合稱為下限雙壁了。雖然推出了令人眼前一亮的節奏怪盜R,但是無法掩蓋無論是青之冒險還是猴子球內容完全不足,十足半成品的表現。噩夢迷宮也就一個ESHOP遊戲的水準,沒有推出卡帶遊戲的理由。比較令人欣慰的是SHINOBI 3D雖然畫面有點破,但還算是夠硬派,可以讓核心玩家玩個不亦樂乎。

評價: D
為呢幾間廠護一護航
KT無咩問題,但係無雙VS絕對唔係買不下手,(利益申報:暫時未打算買,連新光神話都未買)
呢邊無雙vs個topic都提到,主要其實係宣傳上唔好,搞到無咩人打算買
但有版友發左篇評價,亦令唔少人有意買
呢隻都應該不失為一隻好game

NBGI隻SD高達其實我覺得問題係佢唔值呢個價
但係亦稱唔上係雷作甚至糞作,有玩過既都無劣評(當然好評都唔算好多)

SEGA隻sonic真係純fans向,關卡少,任務要用金幣買(除非擦到人,但,我買左咁耐都未擦過sonic)
不過你無提到既miku絕對可以話係良作
可惜個PV鑑賞個留言係擦身,又係擦唔到人既情況下,段PV睇落都算空虛(本來期待段段PV都會好似nico咁好多留言飛過)
(利益申報:我係SEGA fan)

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-12, 09:02 PM   #2308
他一個人

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDNextgo_by_haseo
引用:
作者: enishi 查看文章
旺角日版
======
G-Gen $205
KH3D $329
新光神話 $449
Code of Princess $439
真三國 VS $449

G-Gen $205 可以做到咁低
請問係邊一佛
真係抵到燗
他一個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-12, 09:17 PM   #2309
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 他一個人 查看文章
G-Gen $205 可以做到咁低
請問係邊一佛
真係抵到燗
無記錯係好景見到, 邊間就唔記得喇
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-12, 10:50 AM   #2310
lolo@ive
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
小弟想做機主
臨買前最後一問
1. 請問依家係咪未有行貨?
2. 請問價錢約幾多? 火牛需要另買嗎?
3. 請問MH3G 同 火紋 價錢又係幾多先合理?
先謝謝了
lolo@ive 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-12, 09:07 PM   #2311
Suda

引用:
作者: lolo@ive 查看文章
小弟想做機主
臨買前最後一問
1. 請問依家係咪未有行貨?
2. 請問價錢約幾多? 火牛需要另買嗎?
3. 請問MH3G 同 火紋 價錢又係幾多先合理?
先謝謝了
1. 未有,傳聞六月先有消息
2. 要,如有NDSi/ iLL牛都用到
3. 四百樓下

Nintendo3DS
舊 05-22-12, 10:45 AM   #2312
lolo@ive
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Suda 查看文章
1. 未有,傳聞六月先有消息
2. 要,如有NDSi/ iLL牛都用到
3. 四百樓下
謝大大 好心回覆
今天去做機主了
lolo@ive 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 04:34 PM   #2313
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
傳聞: 2D惡魔城新作, Lords of Shadow開發商負責
http://www.vg247.com/2012/05/22/rumo...for-e3-reveal/
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 05:22 PM   #2314
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
ttp://www.famitsu.com/news/201205/22015030.html
●発売から65週目での600万台突破

エンターブレインは、ニンテンドー3DSの国内累計販売台数が、
2012年5月20日の時点で600万台を突破したと発表した。
発売から65週目での600万台突破となる。

■ニンテンドー3DS 国内累計販売台数:601万7206台
(集計期間:2011年2月26日~2012年5月20日)

舊 05-22-12, 08:45 PM   #2315
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
今日返左日版:
mario tennis $360
航機 $450

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-12, 12:11 AM   #2316

E3.臨近 大家估下3ds有咩新作公開...定都係WII U....

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-12, 12:27 AM   #2317
Suda

引用:
E3.臨近 大家估下3ds有咩新作公開...定都係WII U....
現時傳緊的有3DS同WII U連動的惡魔城
CG片+遊戲合一的Biohazard 3D

卡比20週年希望有新作

Nintendo3DS
舊 05-24-12, 12:48 AM   #2318
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Suda 查看文章
現時傳緊的有3DS同WII U連動的惡魔城
CG片+遊戲合一的Biohazard 3D

卡比20週年希望有新作
p360果隻搞到呢個系列死死地, 任記應該唔會俾k記响E3主打
3DS响E3應該無咩大爆發, 俾SE唱埋D未出美版既GAME就算, 最多講下蛋蛋

大乱闘X
舊 05-25-12, 02:52 AM   #2319
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
通常E3發佈硬件多 成日都有咁既感覺
而遊戲方面通常係第三方展會度出黎
一直以黎都咁覺得
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-12, 02:57 AM   #2320
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
通常E3發佈硬件多 成日都有咁既感覺
而遊戲方面通常係第三方展會度出黎
一直以黎都咁覺得
https://www.facebook.com/Nintendo/app_385608378148291

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-12, 07:19 PM   #2321
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
睇黎今年主角始終係WiiU 淨係WiiU己經要開三場會議
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-12, 05:36 PM   #2322

..今日下午3點 信和好少人 十個人都擦唔夠

Mario tennis 美版269 日版369 賽馬G1 日版49x(無記錯嘅話)

P.S 唔少舖頭入咗3ds 卡盒 同套.....唔同佢地都上gaf???

此篇文章於 05-27-12 07:59 PM 被 winsonandcyndi 編輯。
舊 05-28-12, 05:21 PM   #2323
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
想問下依家美版同日版3DS 正常價位分別係幾多?
買機有無D咩需要留意?
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-12, 09:22 PM   #2324
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: TOMCHEUNG 查看文章
想問下依家美版同日版3DS 正常價位分別係幾多?
買機有無D咩需要留意?
日版機約$1450
美版機唔知無問

留意既野都係同NDS差唔多, 留意該區既主機只可玩該區既GAME, 機身會連2GB SD Card

大乱闘X
舊 05-28-12, 09:29 PM   #2325
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

原來滑dodo機已經返左貨

大乱闘X

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 07:54 AM

手機版 | APP版