Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-16, 09:48 PM   #23101
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
好似單純減血量

舊 10-05-16, 09:52 PM   #23102
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
但我剛才打時尼錄復活得5 萬多hp而己?

而且好像剛才打時已減了hp 了(難怪易打了。。。。。)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 09:54 PM   #23103
蛋撻王子
功德完滿

【カルデア広報局より】
2016年10月5日(水)22:36頃より不具合修正のため緊急メンテナンスを実施しております。ご利用の皆様には、ご迷惑をおかけいたしますことをお詫びいたします。→https://t.co/w07fhqz1Zi #FateGO

■日時
2016年10月5日(水)22:36~未定
※緊急メンテナンスの終了予定時間は目途が立ち次第、あらためてご報告させていただきます。

■対応内容
不具合修正

http://view.fate-go.jp/2016/smygcg/

舊 10-05-16, 09:59 PM   #23104
基拉大神
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
易打左咁多,應該覺得開心定難過
基拉大神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 10:24 PM   #23105
蛋撻王子
功德完滿

如果以上個到D資料正確

其實齋減血量可能係最折衷既做法
因為佢其實D技能有D位一改個難度就真係跌得好勁
但血量有少少唔同既係
比較直接連接既係寶具既輸出高低
咁佢如果減左血量
其實對唔係高寶具等級既要求係下降左
(淨係寶2同寶1既距離都爭好遠)
意味住減低左D課金既壓力
咁其實係令多左人真係容易D過到
又不失挑戰既意義
因為爭好多先過到既人就算減左血都係過唔到

當然巿面上都有唔少人低寶具無令咒過關
但的確未過到既玩家佔比較多
而且如果佢唔係單純減血既話可以當我以上無講過

聽講有D壕對會下修EVENT難度表示不滿
打算退坑
其實又誇左少少

舊 10-05-16, 10:27 PM   #23106
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
咁佢個下修都只係由好X難打去到好難打, 咁又唔算大問題
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 10:35 PM   #23107
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
如果以上個到D資料正確

其實齋減血量可能係最折衷既做法
因為佢其實D技能有D位一改個難度就真係跌得好勁
但血量有少少唔同既係
比較直接連接既係寶具既輸出高低
咁佢如果減左血量
其實對唔係高寶具等級既要求係下降左
(淨係寶2同寶1既距離都爭好遠)
意味住減低左D課金既壓力
咁其實係令多左人真係容易D過到
又不失挑戰既意義
因為爭好多先過到既人就算減左血都係過唔到

當然巿面上都有唔少人低寶具無令咒過關
但的確未過到既玩家佔比較多
而且如果佢唔係單純減血既話可以當我以上無講過

聽講有D壕對會下修EVENT難度表示不滿
打算退坑
其實又誇左少少
其實佢一開始就唔應該拎走個續關啦
最多咪拎走唔俾用令咒續關,一定要用石續囉

咁D壕一樣可以玩難關挑戰自己
過唔到既玩家可以用石保平安,只要花三粒石以內應該大把人願意用石換呼符同傳承結晶
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 10:43 PM   #23108
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
反正齋nerf血量我諗我都係收皮

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 10:50 PM   #23109
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
你都無立FLAG
入石抽中都要立FLAG的話, 唔抵......

我唯有話, 今次活動完之前唔駛入石抽中嫁王的話, 俾隻寶4上姉食聖杯上100兼全技10

舊 10-05-16, 10:56 PM   #23110
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: psidef 查看文章
入石抽中都要立FLAG的話, 唔抵......

我唯有話, 今次活動完之前唔駛入石抽中嫁王的話, 俾隻寶4上姉食聖杯上100兼全技10
咁唔得, 完全感受唔到支flag有感情

歡迎pm查詢、預約
舊 10-05-16, 10:56 PM   #23111
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
咁你入石都係想抽中姐
唔通想唔中唔中啦WO
諗法好奇怪
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 10:59 PM   #23112
鐵之侍

日本時間12時都未搞好。。。。。

我是打算今晚刷最後的關卡的說。。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 10-05-16, 11:03 PM   #23113
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
日本時間12時都未搞好。。。。。

我是打算今晚刷最後的關卡的說。。。。。。
+1

轉去玩P5算

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 11:03 PM   #23114
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
咁你入石都係想抽中姐
唔通想唔中唔中啦WO
諗法好奇怪
偶像, 100白貞呢

歡迎pm查詢、預約
舊 10-05-16, 11:09 PM   #23115
小嘉
The One

遲下找數得唔得
比我打埋EV先好唔好
舊 10-05-16, 11:10 PM   #23116
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

唔得, 感覺你打完就會潛水

歡迎pm查詢、預約
舊 10-05-16, 11:12 PM   #23117
小嘉
The One

無潛水牌唔識潛

我係走數中左根本唔使出聲
舊 10-05-16, 11:17 PM   #23118
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 大破人間 查看文章

過唔到既玩家可以用石保平安,只要花三粒石以內應該大把人願意用石換呼符同傳承結晶
突破盲腸
其實係
因為就算可以用石續關

你都會見到周街 縛令咒 通關既人出現
可以用石續關一樣都會有呢堆人出現

但佢話明係挑戰..
都唔係唔明佢個用意既

舊 10-05-16, 11:19 PM   #23119
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

仲未修完, 3石真係唔岩數wor

歡迎pm查詢、預約
舊 10-05-16, 11:22 PM   #23120
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
就算減血量都要再諗過點打,血少左快死左但NP回唔切好似仲衰多幾錢重
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 11:25 PM   #23121
蛋撻王子
功德完滿

圖大

香港出品既fgo相關圖

好似比較少見

舊 10-05-16, 11:26 PM   #23122
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
咁唔得, 完全感受唔到支flag有感情
感情喺我度o架嘛, 梗係感受唔到啦

引用:
咁你入石都係想抽中姐
唔通想唔中唔中啦WO
諗法好奇怪
如果我上次抽弓吾立個咁嘅flag, 我諗我唔會想找數......

舊 10-05-16, 11:37 PM   #23123
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
咁結果點
輸左?
佢劍打我弓都一刀萬五, 我打佢零,
當然是失敗收場

可惜無得報仇了

引用:

又要可無限續關, 又要有難度是不可能的任務
其實而家1 AP俾大家試唔同組合咪幾好

而家只係最後一場平衡有d問題, 之前幾日我覺得ok

------

最後呢一場個問題我覺得係我方頂盡得3隻從者可以消敵人buff(主要係皇帝特權), 唔消基本上係打唔入
而就算齊晒3隻, 我方放技CD都唔夠敵方開皇帝特權開得密, 結果又係打零或者運game

此篇文章於 10-05-16 11:39 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 11:39 PM   #23124
鐵之侍

引用:
作者: GN00508771 查看文章
+1

轉去玩P5算
12 點修好喎

題外話gn 大你p5打成怎樣?沒見你在攻略區出沒呢

舊 10-05-16, 11:41 PM   #23125
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
12 點修好喎

題外話gn 大你p5打成怎樣?沒見你在攻略區出沒呢
講起P5....我玩左2小時左右而已.....>_<

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 02:32 AM

手機版 | APP版