Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-10, 01:20 AM   #201
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
今集sosad都有

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 01:44 AM   #202
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
同人展~~~~~~~~~~~~~~~~等等等等

我服了 字幕組

太強勁

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 02:10 AM   #203
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: GN00508771 查看文章
同人展~~~~~~~~~~~~~~~~等等等等

我服了 字幕組

太強勁
係翻譯組做得好 字幕組又無出錯先「有咁perfect」0者
你睇番上幾話就知字幕組出0左幾多包
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 04:52 AM   #204
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: ty1106 查看文章
係翻譯組做得好 字幕組又無出錯先「有咁perfect」0者
你睇番上幾話就知字幕組出0左幾多包
其實我係想講翻譯組的

舊 06-13-10, 05:34 AM   #205
結城yuuki
Senior Gamer
軍曹

註冊日期: Sep 2006
引用:
唔知算唔算壞消息0勒
某組受無記翻譯(惡搞)組大整 發佈「棄坑宣言」

詳情請自己諗辦法搵
只可以話往後某組未必再有漢化版新連載出...
(因為網友們全力挽回,所以尚有變數)

PS 連相關cap圖都出埋
聽講唔係因為呢個原因呀嘛,
好似係組內人事問題^^;;;;;;;;;;;;
相關: http://tieba.百盜.com/f?kz=781159184

此篇文章於 07-01-10 05:40 AM 被 結城yuuki 編輯。
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 08:39 AM   #206
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
尋日連女僕會長大人都玩
真係超正

尋日個集露易絲配得好好

gundam00s2完左之後
唔知有咩後續呢

而家已經好習慣星期六朝早享受個一小時

舊 06-14-10, 03:31 AM   #207
結城yuuki
軍曹

昨天那集,天音說了一句:「同人誌大決戰,居然唔係SELL創意,真係sosad。」
完全是我的心聲!!不能認同更多!!!
笑起來其實係好唏噓!
舊 06-19-10, 10:29 AM   #208
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
起錨……我開始忘了原作是在說甚麼了……

舊 06-19-10, 10:30 AM   #209
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 尼路 查看文章
起錨……我開始忘了原作是在說甚麼了……
今集起左好多次錨
起茅再起撈

今集SELL多好多次浦松齡

舊 06-19-10, 11:32 AM   #210
ty1106
Game Master
おれいも

今次唔放水銀燈放閃光彈

時事與動漫 新番與舊番 共冶一爐
笑到肚痛再肚痛
舊 06-19-10, 11:55 AM   #211
westpat
Jayjey

呢集係配得好玩
但係,講愛"花",有少少過火

舊 06-19-10, 02:58 PM   #212
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
已經癲左連起錨都有, 遲下係咪有埋超錯
去死去死團

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 09:20 PM   #213
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: westpat 查看文章
呢集係配得好玩
但係,講愛"花",有少少過火
愛花~ 愛相隨 LOVE PLUS罷了-.-

過火..?

舊 06-19-10, 09:35 PM   #214
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: GN00508771 查看文章
愛花~ 愛相隨 LOVE PLUS罷了-.-

過火..?
唔係,佢應該講老虎果part…

舊 06-19-10, 09:38 PM   #215
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
今次唔放水銀燈放閃光彈

時事與動漫 新番與舊番 共冶一爐
笑到肚痛再肚痛
閃光彈似係今話限定?

起錨左好多次,
仲有act now, 路線圖, 落區等等

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 10:04 PM   #216
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
今集起左好多次錨
起茅再起撈

今集SELL多好多次浦松齡
眼前鬼卒皆為妖

舊 06-19-10, 10:44 PM   #217
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 真!DC 查看文章
閃光彈似係今話限定?

起錨左好多次,
仲有act now, 路線圖, 落區等等
最記得最好笑反而係
令世界變得更加熱鬧的「桂雪路」團 呢類

此篇文章於 06-19-10 11:08 PM 被 ty1106 編輯。
舊 06-19-10, 10:58 PM   #218
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
宅neta預左會有,
反而一d時事neta更令人注目

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 04:02 AM   #219
結城yuuki
軍曹

我同意,有啲時事NETA更有喜點。
動漫NETA冇可能會冇,只係睇佢NETA邊樣。
不過今日齋動漫都爆晒SEED,
大小姐講漫畫劇情啦,雪路(芒果照妖鏡XDDD)話啲相集叫咩名,
已經連串炮發一大堆。

時事NETA仲有,
五十年不變、兜完圈翻叮原點、強搶民女騎劫小鎮、信任令藉口成真。
冒牌導遊、心臟病。

另外,今集仲有個玩鐵達尼,
「唔係YOU JUMP I JUMP,係YOU COME I JUMP」(你嚟我就跳落去)
食字食到畫面劇情都超食。
舊 06-20-10, 10:58 AM   #220
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 結城yuuki 查看文章
時事NETA仲有,
五十年不變、兜完圈翻叮原點、強搶民女騎劫小鎮、信任令藉口成真。
冒牌導遊、心臟病。

另外,今集仲有個玩鐵達尼,
「唔係YOU JUMP I JUMP,係YOU COME I JUMP」(你嚟我就跳落去)
食字食到畫面劇情都超食。
所以我今話都比較留意住時事neta多0的
心臟病都未算 血汗勞工先真係玩neta

PS 天之音講0既其實係「信你,令藉口成真」
舊 06-20-10, 02:55 PM   #221
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
不過,「茅原十里」呢……a
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 07:08 PM   #222
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
今集狂串曾X權既超錯。 XDDDD
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 11:13 PM   #223
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
今集狂串曾X權既超錯。 XDDDD
暗地裡踩曾生,最重要是搏CCTVB不會留意吧……

不過今集抽那麼多次水擔心撰稿員被開刀……

舊 06-21-10, 12:26 AM   #224
westpat
Jayjey

引用:
作者: kyu 查看文章
暗地裡踩曾生,最重要是搏CCTVB不會留意吧……

不過今集抽那麼多次水擔心撰稿員被開刀……
其實玩政治笑話玩得幾入神之餘亦都出得街
荃加福都有玩
無記未至於去到咁高智

只不過,相信係細路既話唔會咁容易load到

舊 06-21-10, 12:29 AM   #225
結城yuuki
軍曹

其實可唔可以咁講呢,
「呢排政改起錨,大熱到變咗潮語,不知幾受歡迎,所以幫政府手sell多啲,食住個潮流吖嘛。」

至於我地覺得串曾生,
「串佢超錯?邊有喎,都冇講過,劇情都唔啱,係啲反對政改嘅人唔抵得我哋幫手sell,自己諗咗去超錯即嘛!」

諗諗吓,或者真係咁都唔奇喎……
真係睇你點睇,兩面都解得通。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 原作:あさのますみ(浅野真澄) 作画:畑健二郎 「それが声優!」好評放送中丨第4話ゲスト 銀河万丈(CV: 銀河万丈) money 日本動漫畫討論版 56 10-09-15 11:27 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 02:15 AM

手機版 | APP版