Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-24-13, 10:31 AM   #201
rapperjohnny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: fmwp167 查看文章
好開心....經歷左幾日/晚的孤軍作戰

昨晚終於可以同wir兄, kyoman兄一齊玩

有隊友的感覺實在太好...

昨晚打hijacked果場真係好奇怪...

對面班香港人...我真係唔明佢地點解要咁camp...

你話camp到出 k9/swarm...我無得好講...

又要camp...又唔係camp得勁...

我真係唔明佢地點解要咁做...

浪費時間...
尋晚熄機時先發現你地team緊唔係既話實過黎join
有興趣想知班人點camp法XD
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 10:55 AM   #202
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
船2樓室內兩、三個左右 同船頭/尾一個訓低sniper+一護衛

行船底永遠冇人守,突擊易到爆裝左engineering,見到成天都係trap

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 11:57 AM   #203
fmwp167

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
尋晚熄機時先發現你地team緊唔係既話實過黎join
有興趣想知班人點camp法XD
我online的話
90% 都係玩緊cod

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
船2樓室內兩、三個左右 同船頭/尾一個訓低sniper+一護衛

行船底永遠冇人守,突擊易到爆裝左engineering,見到成天都係trap
我無裝engineer
唔知佢地camp得有幾誇張...
只係知佢地唔係勁...
有一個企係個窗口度射...
我用枝弱弱m27係船的另一邊爆左佢頭
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 12:02 PM   #204
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
你用我視點睇replay會見到好震撼既trap海

裝埋engineering真係當trap冇到直衝衝死佢地都得

以下係我暫時既常用槍:
SMG:mp7,Evo
AR:MTAR,type25,AN94
LMG:MK82,HAMR
SR:LSR50

都係連射為主,AR試多陣FAL SMR先,SMR手感唔錯

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link

此篇文章於 01-24-13 01:10 PM 被 Chris Redfield 編輯。
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 01:26 PM   #205
fmwp167

引用:
你用我視點睇replay會見到好震撼既trap海

裝埋engineering真係當trap冇到直衝衝死佢地都得

以下係我暫時既常用槍:
SMG:mp7,Evo
AR:MTAR,type25,AN94
LMG:MK82,HAMR
SR:LSR50

都係連射為主,AR試多陣FAL SMR先,SMR手感唔錯
老老實實...
假如有一日我升晒全部AR之後...
我都唔知自己會想用邊枝...

Mtar 係一枝入門好槍...
但係過份平均...變相無咩特點...
近戰優勢不及Type 25
遠戰...又有好多槍好過佢...
純粹係手感好...易上手...未必會常用

Type 25應該會keep住用...
rpm高...打近戰好著數...同smg可以一戰...
滅聲 + 快彈匣 已經夠做...

556 打遠好...打近唔得...未必會多用了...

FAL 殺敵極快...不過最少要3個attachment先發揮得到
(1) SF + 鏡 + Quick draw
(2) SF + 滅聲 + Quick draw
而且感覺有d 屈人機...所以未必會多用...

m27?將m27留給hardcore吧
講準..佢真係最準..但係無力得好過份...

SCAR-H
除左type 25之外...我第二枝應該會長用的應該係SCAR
因為感覺佢係一枝可靠而又全面的槍...中距離好好用...
而且感覺到佢好夠力...缺點係連射速度慢...

SMR 我已經好耐無用過SMR了...
現在覺得彈少...+ reload慢真係一個幾大的問題...(雖然可以轉手槍)
FAL + SF 適合我呢d懶人用多d...
不過SMR 係一枝幾有個性的槍...
亦都唔多人用...所以間唔中都應該會玩下

M8A1?算吧啦....我唔想再想起升呢枝死人槍的痛苦回憶...

an94...個人幾期待...見都幾多人用呢枝槍...
要深入玩完先知咩料...
舊 01-24-13, 11:29 PM   #206
fmwp167

本來今日工作好不開心

同wir 巴打玩完之後,心情好返好多

係cargo爬窗嚇你果下,希望你不會介意

我真係玩得好開心

升完枝m27 但又未夠level玩an94

於是玩smg 結果當然係慘死
舊 01-25-13, 01:59 AM   #207
wir

註冊日期: Apr 2011
引用:
本來今日工作好不開心

同wir 巴打玩完之後,心情好返好多

係cargo爬窗嚇你果下,希望你不會介意

我真係玩得好開心

升完枝m27 但又未夠level玩an94

於是玩smg 結果當然係慘死
yup, 今晚玩得好盡興

真係打足成晚, 終於prestiged level 3
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-13, 07:36 AM   #208
fmwp167

引用:
作者: wir 查看文章
yup, 今晚玩得好盡興

真係打足成晚, 終於prestiged level 3
恭喜

昨晚係第一次狂輸狂死時都仲係開開心心
舊 01-25-13, 10:24 AM   #209
wir

double xp 應該係今晚2:00 am 開始(如果我無計錯時間的話, pst 應該慢香港16 hrs)

大家養足精神殺啊
舊 01-25-13, 10:26 AM   #210
クリス.レッド

Double exp香港時間幾點開始?
啊,樓上已解答,謝了

去到幾時?

武器Exp會唔會都有double?

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-25-13, 10:33 AM   #211
wir

引用:
Double exp香港時間幾點開始?
啊,樓上已解答,謝了

去到幾時?

武器Exp會唔會都有double?
72 hrs

武器就真係唔清楚...

大家不如一齊玩kill confirm or domination?

高分好多
舊 01-25-13, 10:44 AM   #212
クリス.レッド

引用:
72 hrs

武器就真係唔清楚...

大家不如一齊玩kill confirm or domination?

高分好多
我冇所謂,平時打ground war都係依兩個mode多

我要聽晚11點先join得,今晚早訓,聽朝出門口前早d起身打陣先

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-25-13, 10:52 AM   #213
wir

引用:
我冇所謂,平時打ground war都係依兩個mode多

我要聽晚11點先join得,今晚早訓,聽朝出門口前早d起身打陣先
well...佢兩點先開始

我諗我都無乜可能打通頂, 可能都係聽日會得閒開始打
舊 01-25-13, 11:05 AM   #214
fmwp167

目標係一個weekend
一個prestige level
舊 01-25-13, 11:14 AM   #215
クリス.レッド

我打得幾多得幾多,當係bonus賺左啦

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-25-13, 12:30 PM   #216
fmwp167

引用:
我打得幾多得幾多,當係bonus賺左啦
哈哈...其實我都係講下...
盡量打得幾得幾多啦...

昨晚玩到開始有少少無奈...
就係發現自己AR以外的槍真係用得唔好...
當我遲d升晒d ar之後
我都唔知點玩好...

舊 01-25-13, 12:46 PM   #217
wir

引用:
哈哈...其實我都係講下...
盡量打得幾得幾多啦...

昨晚玩到開始有少少無奈...
就係發現自己AR以外的槍真係用得唔好...
當我遲d升晒d ar之後
我都唔知點玩好...

用lmg, 又大力又準

加quickdraw 同laser sight 會變左好似把ar 咁

琴晚level 55 時爆左把an94 黎用

射速好慢下...直頭好似數到佢射左幾多粒咁
舊 01-25-13, 01:26 PM   #218
fmwp167

引用:
用lmg, 又大力又準

加quickdraw 同laser sight 會變左好似把ar 咁

琴晚level 55 時爆左把an94 黎用

射速好慢下...直頭好似數到佢射左幾多粒咁
多謝 wir 「師兄」建議 (希望唔會令你聯想到d乜啦~)

一於就之後玩LMG...
不過我覺得LMG 局限性都幾大...
行動慢...所以多數要用Light weight
提槍慢...所以要用Quickdraw
Reload慢....所以要帶手槍...
或者可以試下用overkill 帶把SMG來行...去到d 瓶頸位先轉返LMG打...
咁就可以唔用Light weight 都得...嗯...
升埋枝AN94 先再決定吧...

AN94其實好古怪...因為第三彈開始會慢...
所以有好多時打近身會射輸 (hardcore 就無呢個問題啦)
我估AN94最適合都係打中距離...(head shot x 1.2 威力)

唔好畀佢個樣似AK就呃左你以為 AN94 殺傷力好高

3彈死距離 = <32 ft
4彈死距離 = <57 ft
5彈死距離 = >57 ft

對比起真正full auto 皇者 SCAR-H

3彈死距離 = <45 ft
4彈死距離 = <75 ft
5彈死距離 = >75 ft

我以前第一次用an94果時...
係下下都輸...
係之後再玩...先好少少咁多...

此篇文章於 01-25-13 01:29 PM 被 fmwp167 編輯。
舊 01-25-13, 02:27 PM   #219
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
今個weekend唯一得聽晚玩到T^T,今次同double exp無緣
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-13, 12:53 AM   #220
fmwp167

今晚爆左勁多粗口
舊 01-26-13, 01:33 AM   #221
wir

引用:
今晚爆左勁多粗口
same here

今晚玩multi team 好刺激

唔駛靠殺人數黎定勝負, 霸左個hardpoint 位, 由得出面兩team 人自相殘殺

正!
舊 01-26-13, 03:23 AM   #222
wir

0200 am, double xp 時間已經開始

頭先打左幾鋪, 除左有一場俾boris 屈機死得好慘之外

差唔多場場都過一萬分

好誇張
舊 01-26-13, 08:43 AM   #223
fmwp167

咩mode先
舊 01-26-13, 09:22 AM   #224
クリス.レッド

頭先打Ground war接近場場都一萬分

今晚繼續

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-26-13, 10:47 AM   #225
wir

引用:
咩mode先
tdm

試下打domination 同kill confirm 先

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版