Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-14, 02:36 PM   #2101
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
虫型差都冇用._.
好少玩棍,點樣分蟲蟲好壞?

此篇文章於 11-20-14 02:48 PM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 02:58 PM   #2102
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: shooter 查看文章
好少玩棍,點樣分蟲蟲好壞?

無印時是速棍,

而現在素材虫棍主流是進化到

精華時間延長的路線

舊 11-20-14, 04:03 PM   #2103
shooter
Game Master

引用:
進化到精華時間延長的路線
HOW?
舊 11-20-14, 04:15 PM   #2104
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
HOW?
力+體嘅蟲

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 06:08 PM   #2105
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
唔識升蟲
求教學/

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 07:14 PM   #2106
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
咩叫精華時間延長?
我蟲棍係升爆攻&速
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 07:24 PM   #2107
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 風音 查看文章
唔識升蟲
求教學/
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...126605&tnum=13

自己睇

鏟手遊保平安
舊 11-20-14, 07:26 PM   #2108
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
精華時間延長即係可以加強持久力囉
夜少少出post
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 08:21 PM   #2109
雷火武
ワールド・エンド

其實虫棍升到最後一次分支時,睇番自己要乜效果,就選番該分支
現時最有效既效果可以話係[精華時間延長]
而呢個效果需要升高力量同體力先會出到

以我用把黑龍棍為例
主要都係升住力量同體力,升到LV10.到LV11時就會進入最後一次分支路線
PIC 1

咁選分支時,選番邊條路線有乜效果,睇岩先升就得
分支1

分支2

分支2那個,第3個效果就係精華效果延長

升完11LV
就可以開始加番速度
舊 11-20-14, 10:34 PM   #2110
shooter
Game Master

支發掘蟲棍養到精華延長啦。
舊 11-20-14, 11:59 PM   #2111
Nemesis09

引用:
作者: 雷火武 查看文章
其實虫棍升到最後一次分支時,睇番自己要乜效果,就選番該分支
現時最有效既效果可以話係[精華時間延長]
而呢個效果需要升高力量同體力先會出到

以我用把黑龍棍為例
主要都係升住力量同體力,升到LV10.到LV11時就會進入最後一次分支路線
PIC 1

咁選分支時,選番邊條路線有乜效果,睇岩先升就得
分支1

分支2

分支2那個,第3個效果就係精華效果延長

升完11LV
就可以開始加番速度
請問速度同有speed up【大】嘅蟲差得多唔多?
延長效果有幾耐?
諗緊d棍要唔要由頭升過
舊 11-21-14, 12:02 AM   #2112
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
作者: Nemesis09 查看文章
延長效果有幾耐?
諗緊d棍要唔要由頭升過
後期極限怪唔係個個位都吸到精華既時候條蟲幾快都冇用

舊 11-21-14, 12:16 AM   #2113
雷火武
ワールド・エンド

未養過速度up型
唔知
但我覺得唔係速up型都夠用
寧願強化時間長d
舊 11-21-14, 12:41 AM   #2114
Nemesis09

引用:
作者: kyo353 查看文章
後期極限怪唔係個個位都吸到精華既時候條蟲幾快都冇用

又唔係嘅,金獅以外我有信心可以一下心擊可以吸曬三色+騎怪
騎完就睇隊友,應該會解左極限然後loop死
金獅太細隻要就位唔可以亂跳
舊 11-21-14, 06:17 AM   #2115
shooter
Game Master

引用:
又唔係嘅,金獅以外我有信心可以一下心擊可以吸曬三色+騎怪
騎完就睇隊友,應該會解左極限然後loop死
金獅太細隻要就位唔可以亂跳
原來4G蟲蟲棍改到咁逆天,心擊就會吸晒三色?
見過幾個騎乘master 既人,可以一場騎4,5次。

此篇文章於 11-21-14 06:24 AM 被 shooter 編輯。
舊 11-21-14, 07:42 AM   #2116
Nemesis09

引用:
原來4G蟲蟲棍改到咁逆天,心擊就會吸晒三色?
見過幾個騎乘master 既人,可以一場騎4,5次。
唔知你對逆天嘅定義係咩
吸唔吸到三色睇人嘅姐,我就習慣唔射蟲彈直接踢隻蟲出去
10至15秒內吸曬三色or 吸紅白留黃色唔收,最慢都一定要紅色
反正第一下騎幾hit就可以,騎完訓係度任吸等下次起跳
有人麻,落穴or暈就跳定,隻怪一起身就可以再騎
騎4,5次睇怪嘅姐,我打140炎王就場場都5次,可能易騎d掛
舊 11-21-14, 07:57 AM   #2117
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
今日係未出反逆王?

舊 11-21-14, 08:03 AM   #2118
wang2009hk
Game Master

引用:
作者: ist 查看文章
今日係未出反逆王?
只出支虫棍

套防要等聖誕

舊 11-21-14, 08:04 AM   #2119
wang2009hk
Game Master

引用:
延長效果有幾耐?
諗緊d棍要唔要由頭升過
延長後至少多一分鐘

舊 11-21-14, 08:10 AM   #2120
Nemesis09

引用:
延長後至少多一分鐘
咁堅?今晚即刻整把試試

我唔再用速棍啦,jojo!
舊 11-21-14, 11:58 AM   #2121
shooter
Game Master

引用:
唔知你對逆天嘅定義係咩
吸唔吸到三色睇人嘅姐,我就習慣唔射蟲彈直接踢隻蟲出去
10至15秒內吸曬三色or 吸紅白留黃色唔收,最慢都一定要紅色
反正第一下騎幾hit就可以,騎完訓係度任吸等下次起跳
有人麻,落穴or暈就跳定,隻怪一起身就可以再騎
騎4,5次睇怪嘅姐,我打140炎王就場場都5次,可能易騎d掛
我都成日打火貓,應該碰過頭,你獵人大名叫什麼?
舊 11-21-14, 12:00 PM   #2122
雷火武
ワールド・エンド

速棍未用過
真心唔j想用
梗係持久力重要過快架啦,係咪先
舊 11-21-14, 12:07 PM   #2123
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
速棍未用過
真心唔j想用
4代時大家一樣持久力,咁咪用過速囉~

宜家4G多咗持久力,緊係用持久力啦

其實有諗過玩力蟲
不過咁樣不如打重弩算

鏟手遊保平安
舊 11-21-14, 12:18 PM   #2124
wang2009hk
Game Master

引用:
速棍未用過
真心唔j想用
虫的持久力影響的是虫飛時間長短

舊版會用速棍是因為追不到飛再久也沒用
反正光速飛出去吸了再光速飛來就是

而到今集g時.即使用力體棍升到有延精後,速還是可以加到150(力體保持在96)
速度上沒純速大up的棍快,但還是很快夠用,也多了保持著精華時間,不用經常回頭吸吸吸
所以到g主流就變成延精棍了

舊 11-21-14, 12:19 PM   #2125
Nemesis09

引用:
我都成日打火貓,應該碰過頭,你獵人大名叫什麼?
我ic叫裕美

大大有機會帶下我闖關

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Winning Eleven 2014 | Pro Evolution Soccer 2014 | Fox Engine ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 97 07-07-14 11:51 PM
[多機種] Winning Eleven 2014 | PSP, 3DS | 2013年秋予定 seed2005 手提遊戲機討論版 10 09-02-13 04:50 PM
[貼圖][cosplay]07年秋祭 day1+day2相 Matthew.Y Cosplay同人MIX討論區 2 10-08-07 11:34 AM
[動畫] [轉貼] 07年秋 新番簡介 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 69 10-04-07 10:24 PM
今年秋祭係幾時??? 黑咪 破壞大王 Cosplay同人MIX討論區 4 09-02-06 07:27 PM

現在的時間是 10:24 PM

手機版 | APP版